Friday, 8 May 2015

INI BARU BETUL RAJIN

Assalammualaikum wbt.....


Seperti yang aku citer KERAJINAN aku pada entry yang lepas  SINI ....kali ini aku nak kongsi dengan peningkatan tahap kerajinan aku setelah insaf......berikutan aduan dan ketidak puasan hati aku bila dapat makanan yang tak menepati citarasa.....heheheheehehhe....so apa hasilnya bila tahap kerajinan aku meningkat dan setelah insaf??? makan kat restoren insaf pulak ka??? memang insaf la nak pegi situ kan....hahahahahah....meh aku tunjuk hasilnyer yerrrrr......







Taraaaaaaaa.....korang tengok tak apa dalam mangkuk tu??? ini laa dia hasil masakan aku sendiri.....tomyam campur dan campak-campak.....hahahhaahha....aku men bubuh jer apa yang ada dalam peti ais aku tuhhh.....rasa dia??? pergghhhh...sedap lagi dari yang di masak kat kedai....begitula testimoni yang aku dapat dari en suami....hahahahahhaah.......korang nak tau citerrr tak pasal tom yam ni??? meh nak kabor....aku guna pes tomyam yang aku beli kat padang besar beberapa tahun yang lalu..tak ingat tahun apa....yang penting bukan tahun kambing....hihihihi....bila ktorang dah makan...sampai licin tom yam tuh...aku pon nak simpan la balik pes tu kan...nak tau per jadi?? DAH EXPIRED koooooooo.....hahahahahahahahahah....bukan expired bulan...tapi tahun ko....patut expired 2013....sekarang dah 2015......hahahahahhahaha......tapi Alhamdulillah tak ada pape berlaku...terus buang pes tuhhhh....takut berlaku lagi kang......





Lagi aku buat telur dadar lemah gemalai.....nape lemah gemalai??? sebab aku tak bubuh apa-apa kecuali garam dan lada hitam....hehehehehe...aku tak suka yang ada bawang....tak sedap....hahahahah....so amacam?? pe pendapat korang dengan tahap kerajinan aku ni??? INI BARU BETUL-BETUL RAJIN.....kannnnnnnn???? hahahahhahaha




Klik banner untuk join GA aku 

17 comments:

  1. Ekin pun pernah gak.terjadi.gak tarikh dah expried hahahaa

    ReplyDelete
  2. pernah jugak jadi.. kena plak barang yang jarang guna.. apapun kalau barang yang dah terlebih tahun, better check dulu takut terjadi perkara yang tidak diingini..

    ReplyDelete
  3. Kombinasi terbaik tomyam dan telur..tambah lg kailan ikan masin lg terangkat...

    ReplyDelete
  4. hahaha..beli bertahun baru nak guna pes tu...Mcm Fida pulak...semua brg dapur tiap2 bulan mesti cek expired date dia..sampai cik somi kata tak payah nak teliti sgt..
    Anyway...nasib baik tak jadi kes keracunan makanan kan..kalau tak terpaksa tempah hotel(hospital) dan jururawat pulak

    ReplyDelete
  5. Ya Allah. Lain kali hati2 k. Anyway kemain lg lemah gemalai ya. Haha cx pon tk suka yg ada bwg. Hahaha

    ReplyDelete
  6. Hahaha... Dah licin baru sedar pes tuw da expired. Kita geng sbb tak suka bawang.. hehehe

    ReplyDelete
  7. dah kenyang baru tengok tarikh expired..ahaha terbaik eh..
    masak tomyam sendiri berbaloi2

    ReplyDelete
  8. mak aaiii expired 2013 tuh kak D ooiii.. hehe

    ReplyDelete
  9. mak aih, dah 2 tahun expired...nasib baik x jadi apa-apa.perut korang memang kebal..huhu

    ReplyDelete
  10. ha tudia engkau. expired dah bertahun. patutla rasa sedap sangat. tu rahsia dia rupanya hahahaha

    ReplyDelete
  11. peergh.. sampai dua tahun tu lambatnya.. syukur tak ada pape..
    next time kakak kena check dulu k.. nama pun dah beli bertahun2 hehehe..
    agaknya apa lagi harta karun dalam peti ais tu hakhakhak..

    CT suka jugak telur dadar ada bawang.. tambah perasa bawang sket wakakaka.. tapi senang citer mcm mane pun xpe.. janji telur =D

    ReplyDelete
  12. Lama btul peramnye...smpi expired..tu yg jd lebih sodap tu!! Hihi

    ReplyDelete
  13. pes tomyam yg dh beli beberapa tahun lepas.. hahahahha benda peram lama ni mmg sedapppp

    ReplyDelete
  14. hahahah tu dia aihhh..expired dah..nasib xjd pa

    ReplyDelete
  15. akak pakai pes tomyam mcm mna tu... ada byk jenis

    ReplyDelete
  16. expired thn tu ... perghhh , dah mcm saya je . suka bebenor menyimpan . tetiba ingat coklat dr langkawi yg masih tersimpan juga dah lebih sethn ... heheheee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...