Wednesday, 6 May 2015

BILA DAH RAJIN

Assalammualaikum wbt...

Minggu lepas cuti panjang....mula cuti hari jumaat sampai hari isnin..memang seronok betul bila dapat cuti.....bila dah cuti...tahap kerajinan pon meningkat...tak kira la rajin apa...rajin mengemas kerr...rajin tido ker....rajin makan ke...rajin masak kerr??? masak??? erkkkk....krik krik krik.....hahahahahah.....minggu lepas tahap kerajinan aku memang meningkat....heheheh....seawal pagi jumaat tu aku dah keluar umah nak uruskan sesuatu....balik tuhh....dah tengahari....so lunch pe citer kan??? tapi sebab kerajinan aku tahap super saiya....maka terjadi laa benda ni.........






Pajeri terung dan nenas.....hehehhee



Siput sedut masak lomak???


Ayam goreng kari???? hahahahha


Korang nampak tak menu ktorang untuk lunch???Rajin kan akuuuuuu???? hahahahahaha....tapi aku lom habis ayat lagi......rajin kan aku beli makanan ni kat kedai kan???? hahaahhahahaahaha....semua tu aku beli....total RM17......abang yang jual tu siap cakap kat aku siput sedut tu RM7.....dia kata harga siput dah naik....tapi kalau ikut menteri di negara FASOLA harga bahan mentah turun bila GST dilaksanakan....ntah laaa....tekak pulak tetiba nak rasa menyedut siput haritu....hahahahahah....siput sedut rasa macam masak lomak...tapi aku tengok cair beno...mungkin sebab santan pon naik harga kot....aku bagi 5 bintang daripada 10 bintang.....pajeri terung dan nenas tak bape kena dengan tekak aku....coz rasa masam mgkin sebab dia campurkan nenas dalam tu kot...aku bagi 3 bintang out of 10....ayam tuhhhh....sebenarnye aku beli ayam goreng...tapi aku modified jadi ayam goreng kari...nape kari??? next entry aku citer resepinye....hahahhahaha....haritu ktorang makan sekadar makan dan tak de istilah menikmati kecuali ayam yang aku dah modified tu memang sedap....hehehehe....esok nye aku insaf tak nak beli makanan??? ermmmmm...next entry aku citerrr....hahahaahah






Klik banner untuk join GA aku 

63 comments:

  1. Huhuhu...baru nak puji...rupanya makanan beli...:p

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. kira rajin jugak la kan hahahahha

      Delete
    2. rajin menyumbang kepada GST..hahaha

      Delete
    3. kedai tu xkutip GST...hahahah

      Delete
  3. siput sedutttttttttttt!!! sedapnya...

    ReplyDelete
  4. Hehehe...ingat deanna masak...lama dah x mkn pajeri...rindu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha....masak kt kedai jer la sue

      Delete
  5. nak puji juga...RAJINNYA DIANA BELI KAT KEDAI...hahaha. :-))

    ReplyDelete
  6. menu pilihan sis mesti ada elemen kari :)

    ReplyDelete
  7. beli rupanya.. lama tak makan dengan siput sedut.. amboii suka betul dengan kari ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...kari mmg pilihan utama

      Delete
    2. mesti sentiasa ada stok serbuk kari kat umah..

      Delete
  8. nyaman pajeri ya eh. nelan aek lio kmk nangga. supit sedut ya..lamak x mkn. mok singgah umah ktk mbak mangkok kosong lok. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahah...mak buyung xdpt ngga gilak...takut kempunan hahahaha

      Delete
  9. Pajeri ke paceri? Mana satu nih??? Adusssss... Sedap gilerrr tuuuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xkesah laa pejri ker paceri ker...yg penting KARI...hahahahahhaha

      Delete
  10. sipot tu kena musim baru dapat.... perghhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh...ada musim ehh...mcm sentiasa ada jerrrr hihihi

      Delete
  11. Over taw bagi nama ayam goreng kari... Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah....kari tetap kena letak jd tajuk utama

      Delete
  12. Menyesal baca dari atas... Kalu tahu terus ke titik akhir je.... Nasib baik tak puji!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah.....menyesal baca kannnnnn

      Delete
    2. nasib baik puji dalam hati je

      Delete
    3. sal...jgn tertipu...hahahaha

      Delete
  13. amboi..rajinnya deanna..sedap2 tu..jom datang umah..tolong masak untuk wana pulak.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh...rajin beli jer wana hahahaaha

      Delete
  14. klu masak sendiri confirm jadi siput sedut kari yg pekat kaw2 gitu ... hahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu masak sendiri... Semuanya kari... Kah Kah Kah....

      Delete
    2. hahahahahah.....kari dan kari...siput pon masak kari

      Delete
  15. sayur bayam pun masak kari..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik xsuka syur bayam..kalau x...mmg kari jugak hahahha

      Delete
  16. lohhh....beli rupanya...den tertipu...baru nk puji sib baik baca until the enddd

    ReplyDelete
  17. mmg patut paceri tu di beri 3 bintang je..sekali pandang pun dah tahu itu bukan paceri itu KARI...kuah cair..paceri mesti kuah pekat likat melekat sbb letak kerisik...kalau lah JM yang masak..mesti menjilat jari...10 bintang ehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waahhhh...bila pakar paceri menaip......hahhahaha

      Delete
    2. Nasib baik kita xsuka.mkn.hihihi

      Delete
  18. homak ko...mmg minah kumari betul dak sorang ni...ayam goreng kari fu laaaakkk!!! jaga2 yang oi..kurangkan sikit mkn kari tu...x baik utk kesihatan....masukkan juga resipi sup dalam menu tu..like me..buat sup tulang..fuhh...x nk lauk lain dah hihihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha....sup2 i kurengggggg......i mau kari jugekkkkkkkkkk....xkiraaaaaaaaaaaa.....

      Delete
    2. kah kah kah....Diana Diana

      Delete
  19. peniaga sekarang ni mmg ambil kesempatan..MENCIK!!! dulu sblm GST...jagung rebus RM2.00 je lepas GST RM2.50...then....apa kebaikan di sebalik GST nih huhu....nak pindah ke Korea lah mcm ni hheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ikutkan menteri byk khasiatnya gst nih....smpai tak tersenarai....opsss...lebih sudaaaa haahhahahaha

      Delete
    2. hati2 Diana...pak menteri baca komen ni habis kita nanti hehehe

      Delete
    3. hahahhha...habis kena gntung blog kang....haippppp....

      Delete
    4. banyak masa menteri nak baca komen kat blog kan..haahaaa

      Delete
    5. kan suida kan...byk lgi gst yg dia nk kutip tu kan...mn de masa nk tgk sini hahahhahahaha

      Delete
  20. Replies
    1. hahahha...hampeh ko nasa....diam2 suda laaaa kah kah kah

      Delete
  21. Kemain @ngat kak D masak rupanya beli drh...

    ReplyDelete
  22. siput sedut tu mcm kurang santan dan kunyit..Tapi ok la..boleh masuk perut gak..hehehe..Fida tak pernah masak lagi siput sedut tu...sebab tak pandai makan sama..hehehe

    ReplyDelete
  23. alamak dah terbaca entry yg latest dulu baru baca yg ni kikiki

    ReplyDelete
  24. hehehe pajeeeri tu.. CT pajeri nanas penah makan n kinda suka jugak..
    terung makan tapi pajeri terung tak penah rasa..

    amboi bila DM rajin tudiaa.. kari tetap tak dilupakan..

    ReplyDelete
  25. semua sedap² aihh.. terliur tgk

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...