Friday, 10 October 2014

TURUN KG..BAIK ATAU BURUK





Assalammualaikum wbt...

Lama aku x update blog ni...baru de kesempatan nk menulis.... sebenarnye...mggu lepas aku demam...start dr hri rabu minggu lepas...smpai raya korban...so masa raya hrtu aku xde laa nk masak2..coz xlarat....

Aku  dh lama xdemam...kali terakhir aku demam 9@10 tahun lalu....biasanye aku selsema jer...xpenah lak demam....smpai bila jupe doktor...doktor selalu tya..de demam ke? Aku tya balik doktor...demam tu mcm mn? Haaaaa...punya laa xyau coz aku jarang demam...tapi kali ni aku demam teruk...badan panas...tapi rasa sejuk sampai menggigil....

Asalnya hari rabu tu aku g keje mcm biasa...xde pon tanda2 nk demam...tapi bila dh tengahri badan rasa len macam...so aku mtk laa en suami dtg jempt aku kt Institut Kanser Negara..coz aku keje luar kt sana...then ktorg k klinik dua beradik kt presint 9...doktor kata aku mmg demam suhu badan 38.8 drjah celcius...pastu tggu ubat...dan terkejut ngn bil nye...dia bagi antibiotik..ubat selsema..paracetamol..ubat batuk n ubat hisap utk tekak 1 kotak kecik...nak tau bape? RM85....terkejut dgr...mgkin tu gak salah 1 sebab aku demam kot..demam terkejut tgk bil...hehehehehhe...tp kalau dh sakit dh xkisah dh bape hrga..jnji sihat kan...

Alhamdulillah...lepas raya qurban tu aku dh xdemam...cuma batuk jerr...so spjg aku xkeje dari hari rabu tu smpai hri selasa mggu dpnnye...berat badan aku turun 3kg...mne x nyee...aku xde selera nk makan..walaupun turun berat badan tu impian semua org..tp bagi aku turun berat bdn kali ni aku x excited....korang pon tau pe sbb nye kan....ok laa...nnti aku smbung bercerita lgi yerr....tggu next entry...hihiihi



4 comments:

  1. Tak kisah berat naik atau turun. Janji sihat tubuh badan ☺

    ReplyDelete
  2. sis ni jenis susah nk turun kg..kalau nk tambah kg..cepat je huhhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...