Thursday, 18 June 2015

SELAMAT TINGGAL KOTA BHARU

Assalammualaikum wbt....


Masa untuk balik telah tiba....flight ke Kuala Lumpur jam 12.30 tengahari....hari jumaat 29 Mei 2015....seawal jam 9 pagi....ktorang check out hotel.....eh awal ehh 9 pagi??? hahahaha....awal la sangat.....lepas check out...aku bekpes dulu kat hotel.....tengah syok-syok makan...one of member aku cakap dia baru balik dari menyoping kat belakang bangunan.....terus aku tanya...apa yang menarik kat bangunan belakang..setahu aku ada deretan kedai biasa dan CIMB.....pastu member aku cakap...ada jualan kat luar....aku pun terus bingkas dari kerusi....dada rasa berdebar...tapak tangan kiri dah rasa gatal-gatal......ayat tak leh blah....hahhahahaha....tu ciri-ciri orang yang kuat menyoping.... terus aku dah tak ada selera makan...jualan tu harus ku terjah....supaya tidak kempunan batu belah batu bertangkup nanti....kah kah kah....akhirnya...aku pergi terjah dengan DPK...nak tau DPK tu apa baca SINI .....hihihihi....





Untuk makluman korang...setiap hari jumaat...akan ada ceramah/kuliah yang dibuat di belakang hotel tu..dulu aruah Tok Guru selalu bagi kuliah kat situ....kuliah dibuat di tempat terbuka....sambil-sambil dengar kuliah....boleh membeli dijualan kat situ....aku suka konsep macam ni....sekurang-kurangnya ada juga santapan untuk jiwa kan....awal pagi kawasan sini memang sesak...orang parking kereta kiri kanan jalan....tapi aku tengok keadaannya teratur....mungkin diorang dah biasa kan.......hihihhi....memandangkan aku berada di situ di saat-saat kecederaan...maka...langkah kaki harus dipercepatkan....heheheh...aku sempat jugak snap beberapa gambar untuk tatapan korang....hehehhe...












Macam-macam benda ada jual kat situ...yang paling aku suka...kebanyakkan yang dijual kat situ adalah pakaian muslimah....rasa macam nak beli jer...harga pun murah dan berpatutan......tapi apa kan daya...beg aku dah tak muat....tapi aku pasti akan datang lagi suatu masa nanti....hahahahahah......






Haaaa...nampak tak orang  duduk dan berdiri dengar kuliah???? ramai kan....rasa sayu bila tengok ramai yang datang dengar kuliah....kalau ada kesempatan...aku pun rasa macam nak join...tapi kena hati-hati yer..takut ada orang "amik gambar"....pepaham la yerr....heheheheh....pada aku....selagi kuliah itu berkisarkan Islam...tak ada masalah pun nak dengar kan....tak kira la fahaman politik kita macam mana....yang pasti Islam itu satu.......





Tengah syok-syok jenjalan...tetiba aku dimaklumkan driver sudah datang...maka....langkah  ku atur menuju ke hotel....tawaf kat jualan tidak dapat diselesaikan...moga ada jodoh kita nanti yer...hihihihi....kali ni driver yang asal hantar ktorang ke airport....DPK tak ikut ktorang coz dia terus balik kampung dia...maka tinggal la kami bertiga....hehehehhe




Sampai kat airport..orang agak ramai...musim cuti sekolah dah bermula...ramai yang nak pergi umrah...tapi masa ktorang sampai kaunter tak bukak lagi....maka ktorang "arahkan" troli ktorang untuk berbaris kat depan kaunter.....hahahhaha





Selesai jer ktorang drop bag....ktorang jenjalan kat airport....sambil-sambil singgah kat kedai yang ada...terlalu pulak kedai jual cekelat....misi menyoping masih diteruskan tanpa rasa bimbang....hahahhahahah...aku tukang tengok jer....coz kalau aku beli aku tak tahu nak sumbat kat mana.....ohhh...yerrr...citer pasal nak sumbat tuh kan...meh aku tunjuk kat korang gambar....1 gambar SEMASA TIBA dan 1 lagi SEMASA BALIK....cuba korang perhatikan kedua-dua gambar tersebut dan carik apa perbezaan aku punya luggage....hahhahahahahahaah



Luggage semasa tiba

Luggage  semasa balik

Dapat carik??? hahahhahahaha.....ini bukti kerakusan dalam menyoping....masa menyoping tak ingat dunia...bila dan balik....kalut nak simpan kat mana...maka...terpaksa la mintak dengan tuan rumah kotak.....bukan kotak kecik...kotak besar koooooooo.......hahhahahaha......


Akhirnya ktorang selamat tiba di KLIA....sampai jer kat KLIA perut dah mula main lagu....kelaparan weiii....sementara nak tunggu en suami aku datang jemput...ktorang makan dulu kat level 2 KLIA....perlu diingatkan yer...kalau makan kat level 2 tu...pastikan anda ada duit secukupnya....hehehehhe......






Cuba teka berapa harga nasik aku tuhhh??? RM9 wokehhhh.....nasib baik lapar..maka ku pejamkan mata...sedap??? hmmm...biasa-biasa jer...hihihihi....makan sekadar mengalas perut....hihihihi....tinggal 1 jer lagi entry untuk KB ni....harap bersabar yerrrr.....hahahha


bersambung.....
























53 comments:

  1. wahhh... RM9 harganya...nampak macam tak ada apa sangat lauknya tu...

    ReplyDelete
  2. Dah lama tak pergi Kota Bharu... Salam Ramadhan Deanna...

    ReplyDelete
  3. ahahahaha...lawak lah baca ayat ni..mmg RATU SHOPING tul

    "pastu member aku cakap...ada jualan kat luar....aku pun terus bingkas dari kerusi....dada rasa berdebar...tapak tangan kiri dah rasa gatal-gatal"

    ada duit lagi tu nk g shopping...bhahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bingkas yeee adik adikkk... sebut betul2... BINGKAS! ha ha ha...

      Delete
    2. Hahahahaha...JM...ciri2 tu dh ada...kena amik ubat kan

      SS...sastera katenyerrrr...kah kah kah

      Delete
  4. baju tu lelong RM30 je..ishh..klau lah ada space lagi dalam beg tu mesti Deanna borong lagi kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huihhh...harus laa rembat 3@4 helai JM...tp pe kan daya kannn...heheehhe

      Delete
    2. nasib baik lah..kalau tidak senget flight tu

      Delete
  5. bila tgk luggage balik yg beranak pinak tu..ni ge keje ke gi shopping ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni yang dinamakan... sambil menyelam makan nasi kerabu!

      Delete
    2. Heheheh...multitasking..kekdahnyeeee

      Delete
  6. nasi lauk camtu je RM9? klau JM..waktu telan x terasa...masih x puas hati dgn harga..itulah kan nama pun Airport..mcm2 charge

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak murah sila masak sendiri ye Jay Emm... he he he...

      Delete
    2. Hahahah...JM..dlm hati dok berkira2 jugak..tp sbb lapar..kutelan juaa

      SS..kalau boleh nk tumpang dapur diorg masak megi pon xpe kan hahahah

      Delete
    3. Nasi paling bernilai tu sebab tgh lapar kan,..

      Delete
  7. berganda ganda beg .....huhu....

    mahal nya harga nasi tu...

    selamat berpuasa :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tetiba berganda beg nye kak yan...tetiba la sgt kan hahahaha

      Slamat berpuasa kak yan

      Delete
  8. Drop singgah dulu... Tengah sesak dada... Adeiiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa SS? rehat dulu...u tu masih belum sembuh

      Delete
    2. ishh..jgn buat org risau boleh tak?

      Delete
    3. mana i taw... tetiba je.. adeiiii... nasib baik dpt puasa penuh... adessssss...

      Delete
    4. Alaaaa...sian SS...kena rehat betul2 tauuu...take cre yee

      Delete
    5. Alahai, saya pulak jadi sesak nengok SS sesak dada. Gi rehat betul2 SS.

      Delete
  9. beg dah beranak pinak ye...itu duduk sekejap, kalau sebulan, mau guna kontena tu barangnye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sebulan mau bli umah kat situ kak hahaahah

      Delete
  10. Tudia byk nye shopping smp beg pun dah beranak pinak...takpe ayat sedap hati sekali sekala reward diri ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg slalu wat ayat sedap hati sue..kalau x..mesti menyesal punya hahahaha

      Delete
  11. Rambang mata kt kb.. Syurga shopping wanita kalanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa...kena pakai spek hitam bg kurang rambang mata hehehe

      Delete
  12. ada talent nak ganti mak si pekan batu belah batu tangkop! ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg nk kena hafal skrip dia hahahaah

      Delete
  13. macam2 ada jual kat situ ek... mak bapak je x de jual... ha ha ha...

    ReplyDelete
  14. Bag beranak sape bidannnnnn? he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bidan sndiri jerr..coz mmg ada skill..kah kah kah

      Delete
  15. klu ada lagi satu kotak kosong , confirm dah isi dengan belian pasar belakang hotel ... rm9 ? klu lauk kari berbaloi sgt ... heheheeee

    P/s : kiriman sudah samapi semalam ( rabu ) ... terima kasih daun keladi ... heh heh heh

    ReplyDelete
  16. hehehe memang yang suka shopping saja faham
    tangan kalo dah gatal2 ni hahaha.. CT kalo masuk uniqlo time sale..
    adus !! tak ada duit pun rasa nak jugak korek mana2..

    baju tshirt muslimah kenot pakai sngt.. sbb pendek nnt labuh gila
    mcm jubah jadinya hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaki shopping rupanya..tau dh sekarang...haha

      Delete
  17. kalo p KB kee Trengganu ke and Langkawi.. memang ada potensi untuk bag branak pinak.. hazab sapa naik AA nak kena beli berat luggage hehehe..

    ReplyDelete
  18. salam singgah dari blog CM, salam ramadhan deana, amboi mahalnya nasi tu... tercekik

    ReplyDelete
  19. Hihihi suka tengok beg sebelum & selepas. Itu namanya shopping tanpa ragu :)

    ReplyDelete
  20. Nafsu menyoping Kak Deanna sangat buas! haha

    ReplyDelete
  21. mak oi harga makanan, bukan main lagi ha... ada juga jualan belakang situ eh. ada ceramah lagi. bagusnyaaaa... bestnya dapat p umrah hmm

    ReplyDelete
  22. dahsyat shopping tu sampai terlebih muatan balik...hehe
    syok betul kalau saya pun boleh buat camtu
    wah harga nais kat klia tu, mahal giler!

    ReplyDelete
  23. Rindu tempat ni.... Pernah dengar live arwah tok.guru ceramah... G situ memang rambang mata semua murah...

    ReplyDelete
  24. Dekat kawasan tu la temopat keje ekin dulu... laluan tu jalan kaki g pasar ct khadijah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...