Tuesday, 16 June 2015

COLEK AYAM D'CHERANG, KOTA BHARU



Assalammualaikum wbt...

Bila dah tak tau nak makan apa....ktorang tanya jer driver apa yang menarik....lagi senang...tak payah pikir...driver mesti tau kat mana tempat makan yang best....heheheh....dan akhirnya...driver cadangkan ktorang makan Colek Ayam....mula-mula aku ingat macam ayam percik....rupa-rupanya lain...hahahahah....driver ajak ktorang makan makan di D'CHERANG RESTOREN....aku dipahamkan masa bulan puasa sepanjang jalan kat situ sesak coz ramai yang nak beli colek ayam ni...hihihihih....jom kita tengok macam mana rupanya colek ayam ni.....











Haaaa...nampak??? macam rojak pun ada...dalam tu ada ayam panggang...cucur...kentang..salad...timun...keropok....dia bagi pencicah sekali macam dalam mangkuk tuh....ktorang order 2 set....dan perlu aku ingatkan....1 set colek ayam tu banyakkkkkkkkkkkkkk.....aku ulang....banyakkkkkkkkkkk...untuk 2 orang makan pun cukup...kalau korang makan kat sini...sila la order untuk 1 set jer dulu takut tak habis....ayam dia bagi memang besar...kenyang makan ayam jer....yang penting sos pencicah dia memang sedap....hihihih



Yang ini pulak...rojak ayam....pun banyakkkkkkkkkkk...1 pinggan untuk 2 orang makan...aku suka kuah dia...sedap betul...meleleh air liur aku bila taip entry nih...adehhhhhhhh...sedapnyerrrrrr....masa ktorang sampai...orang pun tak berapa ramai..tapi lama-lama...orang makin ramai....kalau nak pergi....baik pergi awal...kang tak ada tempat duduk kang....heheheheh...kepada yang belum rasa...sila la berkunjung ke restoren tersebut...berbaloi-baloi...harga pun murah....hehheheh....rugi kalau tak cuba......


bersambung.....





















62 comments:

  1. Huhuhuhu...entry bersambung...baru nak scroll kat manakah tempat tu?

    Sob-sob utk entry seterusnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe..ni kt KB..tp xsure area mn...

      Delete
    2. bertabah laa kalu jumpa perkataan bersambung tu.. keh keh keh...

      Delete
    3. Kena byk bersabar kan SS kah kah kah

      Delete
  2. Ya Allah sedapnye dik.... akak duk lalu dpn kedai jer.... x pernah singgah.... nk buat camana balik kjp2 xdan nak menyinggah..... kalau lalu pun nak pg destinasi lain.... bulan puasa ni mmg full la kt sini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelaa..kalau balik kejap2 mmg xsmpat kan nk terjah...xpe...ada rezeki nnt leh g mkn kt situ hihihi

      Delete
  3. Hadoiiiiii.... Hadoiiiii.... Hadoi.... mampu mengadoi adoiiii je laaa... ha ha ha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kasihan orang tu..mkn berpantang...kalau JM pantang tgk

      Delete
    2. Nak buat cemana Jay Emm.... Memang susah kan...

      Delete
  4. "Bila dah tak tau nak makan apa".... Poyo giler... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah....serius mmg tak tau nk mkn pe

      Delete
  5. Bila dah tak tahu nak makan apa... Ayam dicoleknya.. he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pencolek ayam...anda yg kami cari hahhaha

      Delete
    2. sian ayam kena colek... hi hi hi...

      Delete
    3. Jgn colek time puasa tau SS hahahaah

      Delete
  6. Kuah rojak ayam tu kuah apa? kuah kacang?

    ReplyDelete
  7. Sedapnya.. boleh masuk list tmpt makan yang perlu di cuba..

    ReplyDelete
  8. Sedapnye..awat hubby x pernah citer pun mknn ni..

    ReplyDelete
  9. Bila dah tak tau nak makan apa? nampak sgt dah mkn mcm2 di KB tu kan hikss..tp yg kelakar tu...masih ada lagi selera makan...kalau JM "Bila dah tak tau nak makan apa?" mmg x dh de selera mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu SS yg ajak... Jay Emm selera x? he he he...

      Delete
    2. kalau SS yang temankan JM mkn...takut nanti asyik bertentang mata je...mkn pun x habis

      Delete
    3. so nk habiskan mknanan tu better kita ajak Deanna join sekali

      Delete
    4. SS x leh tentang mata.. nanti hati debar2... kah kah kah...

      Delete
    5. JM..sy stju utk habiskan hahahaha

      Delete
    6. kih kiih kih...kalau camtu SS pandang jari je jgn pandang mata

      Delete
    7. takut nak pandang jari... takut tersarung cincin... keh keh keh...

      Delete
    8. ahahaahhah....sakit perut gelak!!!!

      Delete
  10. colek ayam? mcm mana mkn..cicah kuah tu atau kuah tu tuang ke dlm pinggan tu..x pernah mkn..tgk pun x pernah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy mkn cicah jer...mgkin leh tuang kot kt dlm pggan tuu heheheh

      Delete
    2. macamana nak makan??? masuk mulut! kunyah2! telan! he he he...

      Delete
    3. hahahahanaha....yg tu semua org tahu...dak tecik pun tahu

      Delete
  11. rojak ayam, colek ayam lagi..berapa orang mkn ni DM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhahaah..ramai2 laa mkn JM..bkn sorg jerr..

      Delete
  12. Ayam pn kna colek....alahaiii...hihihi

    ReplyDelete
  13. meleleh air liur tengok.. naseb baik belum puasa lagi.. hik2x..

    ReplyDelete
  14. amboi..amboi..amboi makan.. sedapnyaaaa...
    esok dah puasa, jgn nak tayang sangat gambar makan k.. hahaha..
    Selamat berpuasa Kak D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada pun..Suida datang komen lepas raya hihihih

      Delete
  15. x de ke yg nak franchise kan ke sini . jauh tu nak merasa gi kelate ...

    ReplyDelete
  16. x de ke yg nak franchise kan ke sini . jauh tu nak merasa gi kelate ...

    ReplyDelete
  17. memang sungguh wrong timing datang ni
    buat muka kecewa sikit

    ReplyDelete
  18. hehehe yang CT faham kalo kat Kelantan.. colek2 ni mesti cicah cicah..
    buah ke apa ke semua panggil colek.. mana Kak Ekin kena betulkan kalo salah ni hehehe..

    ni first time CT tngk colek ayam.. before ni jgn kata tengok..
    dngr pun x pernah..

    ReplyDelete
  19. kedai ni dkt sgt ngn rmh sy...hehe

    ReplyDelete
  20. menyelarakan tengok ayam colek tu. hehe

    ReplyDelete
  21. waaaaaa gmbar makanan lagi!! ni lapar dah ni. baru kul berapa. sobs T__T

    malm nnti saya singgah balik la hee

    ReplyDelete
  22. sob sob awossss colek.ayam.lg adess terseksa jiwa ekin.ni

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...