Thursday, 7 January 2016

BUAH LENGGENG @ KRISTAL

Assalammualaikum wbt......


Seperti yang aku janjikan di entry yang lepas....korang pernah tengok atau makan tak buah lenggeng atau kristal ni??? aku kali pertama jugak try makan buah nih....mula-mula cuba....ada rasa macam was-was jugak...tapi bila dah masuk dalam mulut....wowwwwwwwww....sedap kauuuuuuuuuuuuu....hahhaahahhaa.....so kali ni aku nak tunjuk macam mana rupa isi buah  kristal ni......











Haaaaaa....nampak tak isi dia tuh?? macam longan kan??? cuma rasa dia lain sikit dari longan....tapi manis....tak rugi beli tauuuuuu....rasanya buah ni ikut musim....coz bukan selalu aku tengok orang jual buah ni....nanti kalau aku jumpa buah ni aku nak beli lagi....banyak-banyakkkkkkkkkkkkkkkk....hahahhahaa







Autopublish : 07.01.2016  1130 am










14 comments:

  1. Kalo nak beli nnt bgtau la boleh tumpang order.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe....entah bila la agaknye kan...

      Delete
  2. Saya first time tengok buah ni, Sis D :)

    ReplyDelete
  3. nyaman buah tok! anak buah mek nunggah tok buah tukuk alu smpe knek mekorg nunggah buah tok buah tukuk.. sebab apa, mun kita mok makan nya mesti ditukuk dlok nak.. hihhi! cali eh! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nang nyaman nak ohhhh......rasa nyesal bli sikit jak hr ya....hehehe

      Delete
  4. 1st time tengok buah ni.heee. good info. btw, sy follow this blog.#378.:)

    ReplyDelete
  5. 1st time tgk buah ni.. tak pernah makan

    ReplyDelete
  6. 1st time tgk... nampak menarik..pos sebiji!

    ReplyDelete
  7. mmg mcm longan ... terliur tau ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  8. ha'a la macam longan
    tapi nampak kulit dia cam tebal sikit kan
    besar ke buah ni

    ReplyDelete
  9. saya pun kalau nak makan buah ni rasa was was. tapi bila baca entri kak deanna ni, rasa macam nak cuba pula. hehehe

    ReplyDelete
  10. ekin tak pernah makan pun buah ni...tengok pun tak pernah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...