Wednesday, 8 July 2015

BALIK DARI UMRAH

Assalammualaikum wbt.....


Alkisah...masa cuti sekolah bulan Jun haritu akak aku yang no.2 tu pergi menunaikan umrah.....masa dia berangkat tu...aku baru nak balik dari outstation kat Kota Bharu....maka tak jumpa la dia dan suami....sebelum berangkat ke sana...dia bermalam kat rumah aku....cuma aku jer yang tak ada...en suami pulak baru balik dari outstation ke Besut....bila dia balik dari umrah....dia mintak ktorang amik barang-barang dia dan kawan dia untuk di bawa ke rumah aku....coz diorang nak bermalam di hotel KL untuk memudahkan diorang shopping kat Jalan TAR....sebelum diorang balik ke Kuching....shopping sakan kan.....hehehehehhe....




Maka...lepas office hour.....aku dan en suami pun bergerak dari pejabat terus ke KLIA....dan sampai sana ktorang mula punggah beng-beg diorang masuk dalam perut si hitam aku tuhh......penuh weiii....nasib baik cukup-cukup jer masuk dalam si hitam tu...kalau tak cukup terpaksa laa angkut dua kali....hehehehheehhe....



Haaaa...nampak tak beg-beg tu??? banyak kan....hihihihi...semuanya berat-berat belaka.....masa nak angkat dari kereta masuk ke rumah....aku hanya mampu tengok jer en suami angkat beg tu coz aku tak larat...aku angkat yang kecik-kecik jer....hehhehehee





Taraaaaaaaa....aku dapat jubah ni...akak aku bagi....aku suka sangat...lagipun..tak yah alter dah..memang ngam jer....kain dia pun lembut dan selesa....nanti balik raya kang aku nak hasut akak aku yang sulung bagi jubah dia kat aku......tamak punya pasal...kah kah kah..............harap-harap misi menghasut tu berjaya.....hahahhahaha....







29 comments:

  1. Cantik jubah tu..

    Psssst deanna orang tanak selalu rugi tau

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. jubah raya la ni...jimat xyah beli haha

      Delete
    2. Yeayyyyy! Dah ada jubah raya! Cantik dan sweet patternnya :)

      Delete
  3. Alhamdulillah, selamat juga sampai....

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, selamat sampai sini. Leh atur trip shopping lagi tu :)

    ReplyDelete
  6. balik umrah pastu g shopping lagi...haahaha...betambah-tambah beranak beg tu kan..shopping raya eh

    ReplyDelete
  7. berapa org ahli jemaah yg baru balik umah tu Deanna

    ReplyDelete
  8. hr tu p haji dgn mak beg kami 2 ja dh 70kg...hahaha...abg angkut msuk keta dia kata mcm angkut batu....hahaha

    ReplyDelete
  9. waaa!! banyak nya beg.. almaklumlah kampong kan jauh.. jadi banyaklah buah tangan untuk keluarga di kampung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu DP...ramai nk kena bg heheh

      Delete
  10. sambung soping lagik... he he he...

    ReplyDelete
  11. shopping kat tar mmg memborong lah jwbnya ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...