Monday, 18 January 2016

SANDWICH TAMPAL


Assalammualaikum wbt....



Korang pernah dengar sandwich tampal??? heheheeh....sandwich tampal ni aku cipta resepinya sebab aku teringin nak makan roti john.....memandangkan roti john tak ada jual kat area rumah aku...maka aku gunakan roti yang ada....aku guna roti gardenia wholemeal.....konsep sama macam buat roti john...memandangkan inti kari ayam yang aku buat untuk roti pita macam aku cerita SINI ada baki lagi.....maka lagi senang la kerja aku....





Aku amik inti kari ayam yang aku buat dalam 4 sudu makan dalam mangkuk...lepas tu aku letak telur ayam 2 biji....aku pukul-pukul manja dan letak lada putih sikit...garam aku tak letak sebab inti kari ayam tu dah ada rasa masin.....lepas tu aku bubuh bancuhan aku tu ke non-stick pan....jangan letak banyak sangat...agak-agak besar roti jer....pastu letak roti atas bancuhan tadi....bila dah masak bancuhan telur tu...terbalikkan...biar roti tu kekuningan...nanti dia jadi ranggup sikit...dah masak....boleh la letak dalam pinggan....jadi macam dalam gambar ni......





Lepas tu korang boleh potong roti tu macam sandwich....nak lagi sedap letak sos cili....nak letak timun, tomato dan mayonis pun boleh...tapi aku prefer sos cili jer.......lepas letak semua tu kepitkan roti tu untuk dingap bersama...macam makan burger....hehehehhe......hasilnya seperti dalam gambar di bawah....






Memandangkan roti dan inti ayam kari ada lagi aku buat lebih untuk kengkawan kat pejabat aku....boleh ktorang makan ramai-ramai...barulah meriah....hihihi....



Nampak??? cantik tak aku susun??? hahahahha....semua kengkawan kata sedap...so nanti korang boleh la try menu ni....simple sesangat...kalau korang tak ada inti ayam kari..korang boleh gantikan dengan sardin atau tuna dalam tin....rasanya pun sedap...cubalahhhhhhhhhhhh....hihihihi







Autopublish : 18.01.2016   1130 am






25 comments:

  1. Dap dap dap...tak yah susah2 carik roti john,..kita tampal aje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheehe...kita tampal jer farrah...

      Delete
    2. Roti tampal spesel satu! Eh, tambah satu lagik utk tapau ;)

      Delete
  2. Kakak selalu juga bawa bekal macam ini Deanna
    Cuma kakak suka letak timun dan tomato. kalau anak kakak suka letak thousand island dan daun salad. Kena dua keping memang kenyang kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun suka timun...kalau ada sy letak jugak...heheeh

      Delete
  3. masa kena bawa bekal gi kerja, buat jugak taoi sekarang tak perlu dah...bawa perut kosong jer...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali jer bwk bekal kak...xmmpu bwk tiap2 hari hehehehe

      Delete
  4. Sedapnya deanna. Simple. Anak2 pun suka sbb ada telur..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sue....sedap dan simple hehehe

      Delete
  5. nama tu comel, roti tampal
    saya pun selalu bawa bekal roti
    cam2 cara dah dok cuba
    janji kenyang kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheeh...xtau nk letak nama apa...jnji sedap...

      Delete
  6. ain singgah dan follow sini .
    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq ye...ada masa nnti sy balas kunjugan ;)

      Delete
  7. Salam... Dah dpt parcel dari SS tak? Kalu dah tlg inform eh... TQ... Miss u...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm...dh dpt dah SS...suka sesgt..kembang hidung titew...heheheh...miss u 2...

      Delete
  8. menarik resepi ni...sekali-sekala tukar selera..tapi kari tetap di hati.haha

    ReplyDelete
  9. simple tu yang sedap makan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah ekin...jnji sedap kan hehehe

      Delete
    2. sedap lagi nak buat kan hihihi

      Delete
  10. kreatif la kak deanna ni dalam memasak. simple dan sedap sandiwch tampal tu. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...ini jer yg mmpu buat haziq...

      Delete
  11. mummy selalu buat macam ni.. tapi telur tu separuh masa.. sedapp wooo!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...