Wednesday, 5 November 2014

BERAPA HARGA LUNCH HARINI????



Assalammualaikum wbt...


Hari ni korang lunch kt mane? aku dan kengkawan kt opis ni macam biasa laa....xde pilihan sangat...nak g jauh2...amik masa...so better beli makanan kt area sini2 jerr....biasa ktorg tapau jerr..makan kt opis...at least kalau bos carik @ kes2 kecemasan senang nak carik...kat area opis aku ni ade 3 tempat makan yang terdekat...

Pilihan pertama...cafe E7...seberang jalan dari opis ktorg...kat mane?? kat kompleks E Putrajaya laaa...hihihihi..nape E7 jadi pilihan pertama...coz harga berpatutan dan banyak pilihan makanan...cuma..kalau lambat tinggal saki baki jer laaa...

Pilihan kedua...cafe E2...betul2 sebelah opis ktorg...harga kadang murah..kadang mahal sikit..tapi masih di tahap boleh diterima akal...cuma xbanyak sangat pilihan makanan...sedap x??? hmmmm...aku rasa E7 punya lagi sedap kot...masing2 selera lain2 kann...hihihhi

Pilihan ketiga.....tidak lain dan tidak bukan...anjung...dalam bangunan anjung ni...ade tabung haji..takaful malaysia..bank islam..watson dan kedai2 baju...buku dan kuih muih...tempat makan kat anjung ade 2...1 bawah...1 atas...kalau rasa agak kaya...sila laa berkunjung di anjung bawah....nape???
heheheheheh....meh aku kongsi 1 citer....harini aku rasa macam aku agak kaya..so aku pon g anjung bawah utk beli nasik bungkus....seperti gambar bawah nii...



Harini aku amik..ayam goreng..pajeri terung (sebelah jer tauuu) dan telur masin (pon sebelah jugak)...kalau korang terer..cer teka brape harga???  RM5??? bukann...RM6??? pon bukannnn...nak tau berapa???? RM8....haaaaa...terbuntang mato ehhh...kelip2 mata...telan air liur bila dengan angka yang kuar dari mulut akak cashier....hahahhaha....sebab ni laa aku kata kalau g beli makanan kat anjung bawah tu bila tima kita agak2 kaya sikit...cuma 1 jer...masakan dia memang sedap...cuma aku nk bagi tips..kalau nak beli kat situ..beli laa yang dah de set...macam nasi ayam ker...nasi goreng ker..kalau amik lauk biasa tu kena hati2 yer...bawak sekali calculator..senang nk kira bape hengget...hahahhahahaha

Ok..kalau korang rasa kurang kaya...sila laa berkunjung di kedai atas anjung...harga dia murah laa sikit dari anjung bawah....cuma xbanyak sangat jenis...dan x sesedap yang kt bawah...bukan xsedap langsung..sedap gak....jangan salah tafsir lak tauuu...heheheheheh

Pesanan dari aku...kalau nak beli makanan..biar laa ikut bajet kita dan selera kita...kalau murah tapi xkena selera pon xkena gak kann...tapi kalau mahal sangat????? ada selera lagi x nk makan bila dengar harga??? kalau aku...aku bedal jerrr...coz rugi bayar mahal2 tapi xmakan...xgituuuu...hahahahhaha...





17 comments:

  1. Dulu pernah kerja kt.putrajaya 2005-2008, sesekali ada juga ke anjung tu. Sekarang mesti dh byk yg berubah kan..

    ReplyDelete
  2. Hehehe..mmg byk berubah.mdan yg plg ketara..hrga makanan yg semakin meningkt..

    ReplyDelete
  3. Alolo...bnyk entri lately cik...sna mmg rege blh thn mknan org nogori...harganye stdrd parking...

    ReplyDelete
  4. hehehe...time free leh laa aku wat entry bebanyak...bkn rege leh tahan laa mira weii..ni aku kena tahan rege nyeee...huhuuhuhuh

    ReplyDelete
  5. mahal gak,tapi sekali sekala okay ja. ^^

    ReplyDelete
  6. Klo dduk bndr mmg xde yg murah..huhu

    ReplyDelete
  7. http://madey09.blogspot.com/2014/11/misi-sudah-bermula-yang-baru-lama-mari.html
    promosikan ya

    ReplyDelete
  8. Cik balqis..nak mok molah dik pon bok dpt murah..tp nk molah dik pon ya la malas...redha jak laa..hehehe

    EE...mekasih sudi singgah n follow (^_^)

    ReplyDelete
  9. nak mudah citer , klu nak jimat beli satu lauk jer ... heeee

    ReplyDelete
  10. hehehehe..tu laa...igt nk amik telur masin separuh jerrr...

    ReplyDelete
  11. amboi rm8. mun melaka rm3-4 jak. tp ya lah tek, zmn kinek mkain mahal nak. tp ktk ada byk plhn tmpt pake makan.

    ReplyDelete
  12. nyalahh...xdpt bli hari2 rah sia...nipis wallet..hhuhuhhhuu

    ReplyDelete
  13. Pajeru terung mmg fav sy..sebelah jer dia caj RM2...redha je la..jgn dpt mkn...hihihihi

    ReplyDelete
  14. RM8?..mmg agak mahal...high class sgt ke tempat tu...kalau rega mkanan camtu tu x boleh nak g beli hari2 mau pokai...hihih..sesekali boleh lah kan

    ReplyDelete
  15. kannn..tp nk mkn situ kdg2 je laa..nk ubah rasa tekak...huhuhuuh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...