Thursday, 27 November 2014

BERKAMPUNG DI ALOQ STAQ



Assalammualaikum wbt....

Seperti yang aku janjikan....aku nak citer pasal "perkampungan" aku di Aloq Staq (AS) kedah beberapa hari yang lepas....seawal pagi jam 6 pagi hari ahad...23 November...aku g ke KLIA untuk bertolak ke AS...flight jam 7.15 pagi...kul 8.15 aku dah sampai AS...aku bertolak dari epot ke TH Hotel dengan kengkawan...nak jalan kaki pon boleh coz hotel xjauh..tapi memandangkan bawak beg bagai...so ktorang nek teksi jer...RM15 tambang teksi..xsmpai 5 minit dah sampai hotel..tapi masa tu lom masa lagi untuk check in...kul 3 petang baru leh check in...so ktorang pe lagi...ayuhhh..jangan buang masa...kita jenjalan aja yukkkk...hahhahahaha




Ktorang sewa kete...kol syarikat sewa kete KD EZCAR..dapat alza baru...bau kedai lagi...1 hari RM180...ktorang 5 orang...sape driver???? aku laaaa....sape lagi kan...hehehehhe...destinasi pertama...padang besaq laaa...pe lagi kannn....setelah drive secara berhemah ktorang sampai jugak...alhamdulillah....


Ktorang pon jenjalan laa kat luar dan dalam kompleks ni....dah lama aku x g sini...kali terakhir pada tahun 2009 kalau xsilap...aku sempat laa snap2 gambar dalam tuhh....







Rambang mata weiiii...tapi aku dah nekad...nak beli 2 barang jerrr...percaya x??? hahahahaha...betul laaa...aku beli 2 barang jerrrr....nak tau barang pe???? 1 beg untuk aku....dan 1 baju untuk en.suami...hihihiihi

beg ni harga RM35

harga baju RM20

Haaaaa.....harga murah x??? pada aku murah laaaaa...nanti aku nak g lagi...leh beli banyak2 barang...baru puas ati...sebelum balik singgah jap kat foodcourt sebelah kompleks tu....aku beli air nyiuq...sedap weiiii...dan sempat jugak aku rembat pes tomyam....nak bawak balik kampung minggu depan...hehehhehe

yang besar RM14...yang kecik RM5

Setelah berpuas ati...ktorang pon balik...meneruskan lagi perjalanan...masa tu dah kul 2.30 petang...on da way balik tu kannnn....jenggg..jengggg...jengggg...

to be continue....heheheheheh


13 comments:

  1. sis klu gi situ blh kontang trus poket tau ...

    ReplyDelete
  2. pandai lak drive sampai ke padang besar tu...guna Waze ke..

    murah nya t-shirt tu ralph laurent tu..

    alaaa..jeng..jeeng..jengg lah pulak...tayar pancit ke :-)

    ReplyDelete
  3. CM...betul tuhhh...hihihihi

    JM....situ dulu tempat bermain...jeng2 coz xlarat nk taip...hahahahahah

    NI..sekali skala g sana mmg best...hihihi

    ReplyDelete
  4. best nyaaa. cheq dlu pnah pi AS masa kawan kawen ja. tak sempat nak jalan2 pi sana sini *cakap loghat utagha* btw Jom baca entri terbaru saya

    ReplyDelete
  5. wahhhh...bestnya boleh pergi Alor Star. sambung lagi tau cerita ni. nanti sampai AS nnti, tak menggagau nak cari tmpt2 menarik

    ReplyDelete
  6. Pergi padang besaq confirm lalu depan umah zumal... hehe ^-^

    ReplyDelete
  7. KB...xpa aihh...len kali leh singgah naaaa..hehehehe

    MNH...insyaAllah akn bersambung...tggu eh...hihihihi

    ER...utk kwn opis kita bagi senyuman jerr...hahhahaha

    Zumal..yaka?? kalau tau haritu sy roger...hehehehehe

    ReplyDelete
  8. kedah maii..bestnya g padang besar,xpnrh lg smpai sana..deanna nt bila nk dtg kelantan..negeri cik siti wan kembang...

    ReplyDelete
  9. sweet beg tu...

    p/s : Salam. Terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #10. (^_^). Blog ini telah tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/11/senarai-url-blog-10.html dan pemenang bertuah telah diumumkan http://www.mialiana.com/2014/11/pemenang-bertuah-url-blog-10.html

    Maaf.. baru sempat nak blogwalking ke sini.

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  10. athiqi...kelantan next destinasi...tp awal thn dpn kot..hihihi

    mia...beg tu penting utk guna outstation..mekasih sudi singgah..hihihi

    ReplyDelete
  11. murahnya pes tomyam tu..jeles lah ni.. >.<

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...