Thursday, 6 November 2014

MAS PILIHAN UTAMA

Assalammualaikum wbt...

Bestnye kalau dapat balik kampung kann??? Korang selalu balik kampung nek pe?? kete?? bas?? Motosikal?? jalan kaki???? erkkk...jalan kaki pon ok..ikut saranan Kementerian Kesihatan Malaysia 10,000 langkah sehari...hihihihi...berbalik kepada citer balik kampung tuu..aku xde peluang nak balik kampung guna kenderaan darat...satu2nya pengangkutan yang aku selalu guna ialah..kapal terbang a.k.a belon..heheehehe

Kalau aku nak balik kampung..semestinya pilihan utama aku Malaysia Airlines System (MAS)...nape?? aku rasa guna MAS paling selesa...coz guna KLIA..dekat dengan umah aku...lagi..aku xpayah nak menapak jauh kat KLIA tu..tempat menunggu yang selesa...dan walaupon jarak nak ke pintu pelepasan agak jauh..tapi kita leh guna walkator...so xde laa rasa sangat berjalan...

Zaman aku belaja dulu...masa tu airport subang masih beroperasi sebelum KLIA dibuka...ktorang naik MAS jugak...tapi nak tiket murah kena naik flight pagi2.aku igt lagi jam 6.45 pagi...tiket masa tu dalam RM136...masa tu xde airasia macam sekarang...dulu airasia lebih kurang macam mas..kalau xsilap dia guna logo burung pe ntah....cuma tiket dia lagi murah...juz tunjuk ID Pelajar..kalau MAS kena apply student card dia sndiri...tapi harga xbanyak sangat beza dengan harga biasa kecuali kalau nk stand by...tu citer masa dulu2 laa....bila dah keje..memang MAS laa pilihan utama...terutama pakai waran udara...kalau beli sendiri pon aku pilih MAS...

beli tiket ke Alor Star


Beli tiket untuk balik kampung

Bulan November ni aku akan ke Aloq Staq..menghadiri persidangan..tugasan rasmi...so aku pilih naik belon jerr...coz 45 minit jer...aku xlarat nak naik kete...kecuali kalau jenjalan...leh singgah merata...tapi bila g outstation..seboleh2nye naik belon..faktor usia mungkin...heheheheh...

Tiket balik kampung pon aku dh beli...so senang sikit laa aku nak angkut banyak2 hadiah dari kampung macam aku citer  di sini ...sonok kannnn...heheheheeh...cuma yang xbestnyee skg ni MAS de peraturan baru...luggage untuk masuk cargo xleh lebih daripada 2 beg/kotak...hmmm...redha jer laaaa....semoga perjalanan aku tu nanti selamat hendaknye...Aminnnnnn





16 comments:

  1. salam.saya telah add anda sebagai sahabat.

    ReplyDelete
  2. Wslm...mekasih yee kerana sudi singgah n add..(^_^)

    ReplyDelete
  3. selamat dipermudahkan perjalanan nanti. ^^

    ReplyDelete
  4. Zumal tak pernah naik belon... Zumal suka naik train rasa selamat dan segala ada dalam train walaupun lambat cam siput. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  5. Hehehehe..sy pnh nek train dr kl ke bkit mertajam..sonok..walaupon lambat..

    ReplyDelete
  6. bestla..xpernah lagi merasa naik kapal terbang :(

    ReplyDelete
  7. nanti leh g jenjalan nek flight...(^_^)

    ReplyDelete
  8. Mas mmg slesa..tp mauk jimat pilihnya airasia juak..hihi :P

    ReplyDelete
  9. mun k waran bok mek mok k airasia...makanan nye nyaman...hihihihi

    ReplyDelete
  10. wahh. next month nak ktk blt kg? hati2 tek. sukak nak ktk dpt blt kg? hehehe kirim salam sibu nak. haha

    ReplyDelete
  11. auk..suk rasa hati ehh...rasa xsabar jak tokkk...hehehehe

    ReplyDelete
  12. MAS memang terbaik...servisnya tip top kan..hihih

    ReplyDelete
  13. sis JM ni jenis kaki travel so akan pilih penerbanan yang murah dan biasa AA yang menjadi pilihan sbb MURAH...tetapi kekadang MAS pun ada buat SALE..terus rembat..travel ke Tokyo ritu naik MAS..heaven gile ahahaah

    ReplyDelete
  14. hehehe..kena tgk bajet kita gak kannn...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...