Wednesday, 16 December 2015

HOTEL SERI MALAYSIA TEMERLOH




Assalammualaikum wbt......


Setelah berhempas pulas bekerja dengan sekuat hati di JB....ktorang meneruskan lagi misi berkhidmat untuk negara di Temerloh pulak...kiranya 2 minggu berturut ktorang kerja luar.....berbeza sikit dengan JB....ktorang pergi ke Temerloh dengan menaiki si hitam aku.....ktorang bergerak pada ahad malam.....kenapa malam?? sebab 2 orang dari team aku ni ada kelas sehingga petang.....kena bertimbang rasa lah kan.....ini kali pertama ktorang jejak kaki di Temerloh....masa nak pergi tu...ktorang tawakal jer lah.....tengok signboard je....ktorang ikut highway.....senang....heheheh....mula-mula risau jugak...coz ktorang berempat semua perempuan....tapi ktorang redah je lah.....alhamdulillah...selamat sampai....ktorang sampai Temerloh dalam jam 10 malam lebih kurang....menggagau jugak cari hotel....ktorang pilih Hotel Seri Malaysia (HSM)....itu jer hotel yang ktorang "yakin" selesa....hehehehe....dengan berpandukan waze akhirnya sampai jugak kami ke hotel tu.....hotelnya nunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....jauh terperosok dihujung jalan....hehehhehheeh......



Ktorang biasa amik sorang satu bilik....di HSM ktorg pilih bilik paling mahal....family room....hahahahha.....harga dia dalam RM190 per night exclusive GST......meh aku tunjuk biliknya.....







Untuk makluman korang...HSM tak ada lif.....ulang suara....tiada lif....rasa nak pengsan aku angkat beg aku....dapat pulak bilik kat tingkat atas....sengsara betul....huhuhuuh....bilik-bilik dia macam hostel kat Universiti....hehehehe.....bilik dia nampak macam dah lama....mula-mula masuk aku boleh rasa habuk....hidung aku mula merengsa....karpet dia karpet lama dan nipis.....tapi aku masih boleh terima....janji selesa....hehehehh..

Hari pertama ktorang breakfast...makanan dia sikit je...mungkin sebab tak ramai orang kot....tapi masakan dia kira sedap la...hari kedua....breakfast dia meriah....banyak pilihan makanan....cucur dia sedap....pastu yang paling aku suka....roti canai dia memang sedap....dia sediakan 2 kuah....dal dan kari...aku campur dua-dua...menghasilkan kuah yang super sedap....walahhhhhhhhhhhhhh....hahhahahahah....


Hari kedua balik dari kerja..ktorang try jugak survey hotel lain....tapi semuanya tak menepati citarasa...ada hotel yang agak baru kat deretan kedai....tapi susah nak parking....kena kongsi parking dengan kedai-kedai lain....ada 1 hotel yang ada lif....ada tempat parking khas....tapi tak disediakan breakfast......akhirnya ktorang stay jer lah kat HSM selama seminggu....

Pada 1 pagi yang hening....aku baru jer nak masuk ke cafe HSM untuk breakfast....tetiba ada seseorang wanita cantik tegur aku.....ehhh....dalam hati aku..."glamernya aku"....ehh...perasan pulak.....hahahhaah


Wanita cantik :  Eh...ni bukan Puan Diana ke??

Aku  : Eh.....macam kenal jerrrrr.....hahahhahaha

Wanita cantik :  hehehhehhe....mesti lah kenal....dah lama tak jumpa....sekarang kat mana?

Aku  : Sekarang kat putrajaya....kak zura pun dah pindah ke putrajaya kan??

Wanita cantik : Haah.....akak mintak pindah...jauh nak berulang kat opis....lepas puan pindah saya pun pindah....puan buat apa kat sini?

Aku  : Kak zura macam tak tau kan.....hahhaha....kerja la kak oiiii....akak pun kerja jugak ke??

Wanita cantik : hahahhaha.....Haah...sama la kita....lagi sibuk akak nak tanya kan.....



Haaaaaa....wanita cantik tu adalah kak Zura.....pernah kerja satu opis dengan dia masa kat MINDEF dulu....heheheh....tak sangka pulak jumpa kat situ....bukan dia sorang jer...dengan team dia sekali...dan aku kenal pulak team dia tuh....sebab dulu ktorang sama jabatan..."mak" ktorang sama tapi sekarang diorang jadi "anak angkat" di Kementerian lain.....hihihihi.....


Apa lagi yang menarik di Temerloh??? tunggu la kesinambungan ceritanya yerrr....




Autopublish :  16.12.2015    1130 am










18 comments:

  1. kak diana x amek gmbr selfie kat tulisan besar Temerloh tebing sungai yg dh tanggal separuh huruf2nyer keew?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xsempat nk amik gbr kt situ wak....diorg dh buang semua dah....heheh

      Delete
  2. hotel seri malaysia pon jd pilihan wak jugak., agak mahal kann ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...agak mahal....kalau banding dgn bilik mcm xberbaloi...tp klaau bandingkan bekpes yg sedap...mgkin berbaloi jugak lah hihihi

      Delete
  3. hsm temerloh ni bukan hujung jalan tp belakang jalan hutan belantara., harap2 xde gangguan kann ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha....sebelah sekolah cina....mmg rasa kat ujung jer..tp so far alhamdulillah...tenang duduk sana hahaha

      Delete
  4. ada makan ikan patin temerloh tak deanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyakkk..sy xmakan ikn patin kak yan hehehe

      Delete
  5. air hotel ni sejuk ke panas..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Air masin ke tak? haha.. Itu SS je kena kan..haha

      Delete
    2. heheeh....xsejuk dan xpanas....biasa2 jerrr

      Delete
  6. Hotel Sri Malaysia memang jenis xda lif ka.. Xsilap kat Kulim pn sama.. Tak pernah nah sewa bilik, sewa dewan tu adalah beberapa kali

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab bangunan dia x tinggi.. slalunya 4 ke 5 tingkat tah baru dapat buat lift..

      Delete
    2. yg kt temerloh bgunan dia 2 tkt jer...tp hotel habib kt KB..walaupun 2tkt tp ada lif...heheheh

      Delete
  7. Hotel Seri Malaysia antara yg CT suka jugak.. tho nampak cheap tapi ooohoi.. RM100 plus semalam xdak cheap haih.. nak golek2 ja pun.. kan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh....kalau tgk rate dia kira agak mahal kalau nk bdingkan bilik dia....

      Delete
  8. selesa juga hotel tu ... maka benarlah malaysia ni kecik je ... heheheee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...