Friday, 4 December 2015

SINGGAH SELALU


Assalammualaikum wbt.....


Malam terakhir ktorang di JB...ktorang akhiri dengan mengunjungi tempat makan yang best mengikut driver ktorang...dia tanya nak pergi mana...ktorang cakap...nak pergi tempat makan yang sedap....so dia cadangkan kat satu tempat...iaitu....Singgah Selalu....tak jauh dari istana....ini kali pertama ktorang pergi situ...sebelum ni ktorang pernah makan-makan kat senibong jer...itu pun orang belanja....hehehehheh.....









Mula-mula masuk kat situ macam jakon pulak rasanya...coz ktorang tak tau konsep...dapat jer meja yang sesuai...ktorang duduk....maka datanglah segerombolan orang datang masing-masing bawak menu yang berlainan.....naik serabut jugak tengok banyak menu macam tu.....rupa-rupanya..ada banyak gerai-gerai kat situ yang hantar "wakil" bagi menu untuk kita pilih....tak semestinya kena pilih semua....ikut tekak la kan....sementara tunggu makanan tiba....ktorang makan buah-buahan dulu....dari gerai buah.....hihihi...




Tengah syok makan buah....ktorang dihidangkan dengan sejenis makanan macam otak-otak.....tapi aku tak tau nama makanan tu......hehehehhe.....rasa dia lain sikit dari otak-otak...ada rasa pedas dan kari sikit....sedap jugak lah....



Sementara makanan sampai...ktorang diperdendangkan dengan live band....wowwww....siap ada live band kooooo.....ktorang pulak duduk depan stage....maka...harus la tonton mini konsert ni...heheheh.....ada 2 orang penyanyi...seorang lelaki dan seorang wanita...dua-dua suara mantap.....





Bila makanan dah sampai......terus fokus dengan makanan....dah tak heran dah dengan live band tu....coz ktorang ada misi yang lebih penting....iaitu...mengisi perut yang mula buat konsert jugak....hahahhaha......setelah gigih makan....dan ini lah hasilnyaaaaaaaaa.......




Licin lincauuuu......heheheheh....sedap tak makanan dia??? sedap jugak lah....kiranya tidak sesia lah ktorang pergi....satu kelebihan kat situ...banyak pilihan makanan....tapi kalau tanya aku berapa bintang nak bagi untuk makanan yang ktorang order...noraaa bagi 7 bintang......hehehheeh....tapi harus diingat bajet korang pun kena jaga jugak yer....coz harga kat sini tak semurah kat tempat lain....hihihihi....ktorang punya bil terkedu kejap bila tengok harga...RM90++....mungkin udang kot mahal.....tapi ktorang redha jer...coz malam last kat JB kan...belasah jer...janji puas hati....heheheheh.....dengan ini berakhirlah kisah di JB....ke mana hala tuju selepas JB??? next entry la kannnn....hihihihhi






Autopublish: 04.12.2015  4.45 pm























39 comments:

  1. restoran singgah selalu ni mmg femes kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy xpernah dgr sbelum ini..nmpk gt xtau perkembangan kan hihihi

      Delete
  2. Akk jeling selalu jer resto ini bila lalu...tapi tak pernah singgah. selalu orang JB bawa tempat lain bila nak makan.

    ReplyDelete
  3. K Deana..wah nampaknya kena singgah selalu kan..tulah kita tak akan tahu tahap kualiti restoran tu jika kita tak pergi kan..)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe....kalau da bajet lebey bru leh singgah selalu cikgu

      Delete
  4. Huuu! nampak hidangan tu terbaik lah juga resto kan ..so semoga maju jaya

    ReplyDelete
  5. uii datang JB kaa?? licin betul pinggan mangkuk tu.. sedap ke lapa?? heheheh :p

    ReplyDelete
  6. Dulu ms study x mhl sgt SS ni... mkn sedap.
    Dh mid study n ngujung2 tu dh x berapa sedap.
    Harga pulak mahal.
    So lama juga lah dh x g SS ni...

    Btw... dh 5 tahun kot x jejak JB .:-)

    Harap2 dpt g melawat JB nxt year... insya Allah

    ReplyDelete
  7. wahh seafood tuu., janji kenyang cik kak Dm Kann

    ReplyDelete
  8. perut ngah lapar, bagi kayu pun sedap..ye dak? hahaa

    ReplyDelete
  9. kedai klu makin femes, harga pun makin naik..hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah.....biasanya mcm tu la kan huhuh

      Delete
  10. Rasanya dah lama SS tak ke Singgah Selalu ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS kan dah SS....mcm farrah ckp tuuu heheheheh

      Delete
  11. Kalu pegi siang.... Kat sebelah Singgah Selalu ni ada gerbang mahkota... Dan ada butik JOHO... Depan ada attraction.. Jauh skit ada danga bay... Kalu terus lagi... Gi umah SS... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaa sikit lagi je nak menyampai ke rumah SS! Kalau tak dah boleh jumpa :)

      Delete
    2. aiyakkkkk....kalau terus lagi....terus sesat hhahahahaha

      Delete
  12. Oowhh..first time dengar. Baru taw. Nak try jgk laa..dpt 7* tu...

    ReplyDelete
  13. pernah makan sekali kat cni..tapi serik nak pi lagi..servis lambat gile

    ReplyDelete
    Replies
    1. lambat ehh kak yan....ktorang haritu ok jer....ada masa lambat jugak kot kan hihihi

      Delete
  14. mlm last pedulikkan mahal pon hehehe

    ReplyDelete
  15. xpernah makan sini lg.. nampak sedap ikan tu. hehe
    lama xmkn otak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. de rezeki nnti leh try mkn sini hehehhe

      Delete
  16. habislaa kedai ni skali masuk jenuhla.. kena nak kena singgah selalu =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau de duit lebeh leh singgah selalau CT heheheh

      Delete
  17. mknn kat Jb mmg mahal . mungkin sbb persaingan dgn singapore . mrk kebanyakannya guna harga pelancong ... nasib baik sedap ... heheheee . klu gi siang , blh shopping kat JOHO n tgk singapore dari danga bay ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...