Tuesday, 15 December 2015

ROTI PITA INTI AYAM KARI VERSION 2


Assalammualaikum wbt...


Aku mohon maaf kepada rakan-rakan yang singgah sepanjang aku tak ada ni.....aku belum ada kesempatan untuk membalas kunjungan.....balik dari kerja luar...berderet pulak kerja yang perlu aku siapkan...semua tu kena disiapkan sebelum aku bercuti panjang....balik kampung....hati sudah berbunga riang.....hehhehe.....bila keadaan dah reda sikit nanti aku jenguk korang yer.....kali ni aku hanya boleh hidangkan 1 entry untuk korang tatap......

Entry aku kali ni simple jer...aku nak kongsikan menu simple untuk kudapan dikala lapar....hehehhe...roti pita berintikan ayam kari....tapi kenapa ada version 2? Versi sebelum ni aku pernah kongsikan dulu di SINI.....ada beza sikit dengan versi yang dulu tu.....bezanya bahan yang aku gunakan.....versi dulu aku guna kacang panjang dan lobak merah....versi kali ni aku guna seleri dan lobak merah.....kalau tanya aku mana sedap...aku jawab...dua-dua sedap....heheheh.....




Roti pita aku suka guna brand big aeon....coz roti dia tebal dan sedap....lagipun harga dia lagi murah dari brand mission.....nak buat inti senang jer....tumiskan bawang merah dan  bawang putih yang dah dikisar/dihiris bersekali dengan daun kari.....wowwww...semerbak baunya....letak lobak merah dan seleri yang dah dipotong kecil.....pastu masukkan daging ayam hancur.....letak agak-agak jer.....aku guna lebih kurang suku jer dari tiub dia.....bila daging dah mula kering....aku taburkan serbuk kari.....gaul sampai rata....pastu bubuh garam gula....dah siap.....senang jer kan........





Bila nak makan...bakar sekejap roti pita...pastu potong 2....masukkan inti tadi....dan terus ngap.....sedap wooooo.....aku biasa makan separuh dari roti pita tu....kenyang....hehheehh......

















27 comments:

  1. sedap roti pita ratah gitu je., ;0

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....bila dia garing sikit mmg sdap kan wak

      Delete
  2. baru tahu
    .lain kali kak yan nak guna jenama aeon

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy suka brand ni...tebal dan murah hehehe

      Delete
  3. wah blog ni semakin mengancam..menarik ceria..

    ReplyDelete
  4. sedap..hari ini anak2 sarapan roti partaha cecah kuah satey..huu hampir kehabisan kena bedal..kalu ni dihidangkan alamak lagi lah etuza tak sempat dek makan kena makas semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cicah kuah satey??? sy pun suka sedappppp hehehe

      Delete
  5. sedap..hari ini anak2 sarapan roti partaha cecah kuah satey..huu hampir kehabisan kena bedal..kalu ni dihidangkan alamak lagi lah etuza tak sempat dek makan kena makas semua...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Simple2 macam ni lah yang makan bertambah :)

      Delete
    2. simple tp bermakna...ehhh...mcm lain jer hahahha

      Delete
  7. Kari memang tak boleh tinggal! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha.....mn leh tinggal farrah....serba xkena kang

      Delete
  8. CT bau kari lagilaa.. baru betul ni blog DM =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahhaha....nnti nk buh header daun kari...biar semerbak gituuuu

      Delete
  9. buat sarapan pun boleh ni ... yg ringkas mcm ni la yg saya suka ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...