Wednesday, 30 September 2015

HARI KELUARGA JABATAN

Assalammualaikum wbt....


Ini sebenarnya cerita agak lama la kan...hari keluarga jabatan aku ni dibuat pada 22 Ogos lepas...hari sabtu...disebabkan rumah aku dekat dengan tempat sambutan dibuat..maka..awal la aku dan en suami sampai...






Masa ktorang sampai...orang tak ramai lagi...tempat pendaftaran pun lengang lagi...kiranya tak perlu nak berbaris bagai...selesai daftar aku pergi tebus kupon untuk breakfast...perut dah mula lapar...heehehe....sementara big-big bos sampai...ktorang diarahkan untuk berkumpul....tapi aku jenis yang engkar...tak join pun....hahahaah....bukan sebab apa..diorang bagi t-shirt...tapi lengan pendek...tak kan aku nak pakai pulak kan...huhuhuhu..bila tak pakai baju rumah masing-masing aku segan la nak join berkimpul...nanti big bos detect muka aku...hakak kan glamer kat jabatan hakak nih....kah kah kah..perasan....




Bila big bos dah sampai..acara pun bermula...siap dengan askar lagi ha....hehehe..itu askar wataniah jabatan ktorang...nampak tak big bos aku pakai baju biru periksa barisan kontijen yang ada....hehehehe.....selesai jer periksa barisan...diorang nyanyi lagu patriotik...sempena sambutan bulan kemerdekaan....lepas nyanyi diorg aerobik...aku tukang tengok jer...haahahahha




Selesai jer aerobik...barula gerai-gerai makanan lain mula beroperasi....meh aku kongsikan beberapa gerai yang ada....









Gambar kat bawah ni adalah gerai sektor aku...aku tolong kengkawan kat gerai tu jer...tolong hidangkan dan tolong makan...kah kah kah....meh aku kongsikan beberapa gambar gerai ktorang....









  Nampak tak menu apa?  Cendol in da houz you allz...haahahahahaha...nak tau aku jaga menu apa?????




Taraaaaa...aiskrim malaysia...senang jer keje aku kan....hahaahhha...jangan tanya aku siapa buat yer...aku tau jaga jer.....hahaahahah.....sementara hidang tu sempat jugak la aku snap gambar keadaan sekitar majlis tuh untuk tatapan korang....hihhihi



Nampak tak big bos ktorang tengah terjah gerai ktorang sambil menikmati cendol....heheheehe...korang kenai tak tu????
 
Siap ada live band lagi...orang jabatan ktorang jugak la...

Ini gerai hadiah cabutan bertuah...kalau nombor bertuah telah dipanggil boleh tuntut hadiah kat sini...

Ini tempat tebus kupon untuk lunch....nampak tak yang pakai baju purple perempuan tengah senyum tuh?? Itu kawan aku..tukang jaga kupon makan....haahhaah


Aku dan en suami tak tunggu majlis sampai habis..cuaca panas sangat...lepas tebus makanan untuk lunch...ktorang balik...meh aku tunjuk hadiah cabutan bertuah yang aku dapat....hehehehehe


Ini hadiah cabutan bertuah aku..tahun lepas aku dapat sudu dan garpu...tahun ni dapat frame....heheheh

Selain hadiah cabutan bertuah...aku sempat juga rembat beberapa t-shirt yang lebih...asalnya aku rumah hijau...yang warna biru dan merah tu aku dapat lebih...ada ramai jugak yang tak datang..tu yang ada baki....aku amik bukan untuk aku pakai..aku bagi kat abang ipar dan anak sedara aku...hehehe




Secara keseluruhan majlis berjalan dengan lancar..sekurang-kurangnya dapat mengeratkan lagi silaturrahim antara  kami yang sama jabatan..kadang jarang jumpa...seronok jumpa..boleh sembang-sembang..cuma haritu aku tak dapat sangat nak sembang sangat coz sibuk jaga aiskrim....hahaaha...insyaAllah..kalau tahun depan ada lagi aku join lagi..hihihi





Autopublish : 1300  30.09.2015










49 comments:

  1. harap-harap tahun depat dapat iPong pulak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huihhh...bestnyer kalau dapat ipong hahahah

      Delete
  2. autopublish..dah agak dah..walau di mana kamu berada, jagalah diri. ewah..puitis kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii...puitis betol ni sal....rasa mcm sasterawan widonono jerr...hahahhahaa

      Delete
  3. Replies
    1. Adek beradek jauh dgn "Schimpol" kot ...

      Delete
    2. haipppp....cubit kang...kah kah kah

      Delete
  4. Big boss periksa barisan dia tahu ke cemana nak berbaris? he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawapan huda ..teringat pula kak yan pada majalah gila2..profesor serba tahu...huhu

      Delete
    2. dia periksa guna mata jerrr.....senang jer tuhhh...hahahahha

      Delete
  5. Berbaloi laa datang walau dapat frame.. jangan lupa gantung kat umah... he he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha.....tgh pikir nk buh gbr apa....

      Delete
  6. Patut jual serbuk kari... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa bab menyakat serah kat SS

      Delete
    2. klau gerai sy gerenti jual kari...kah kah kah

      Delete
  7. Kesal masuk sini sbb nmpk mknn... lapo dah weih...
    Cisss...kek

    ReplyDelete
    Replies
    1. usah dikenang barang yg lama huda...hahahhaha

      Delete
  8. DM... kitak kan sekeluarga. Kenapa DM pergi hari keluarga tak bawak saya... hahaha...

    Btw... stil x leh detect DM ni jbtn mn. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaah....kitak xmdah awal hariya.....

      Delete
  9. Fuh banyaknya makanan. Macam Food fiesta pula kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg byk mknannya....pening nk pilih hehehe

      Delete
  10. Gambar2nya keren banget, apalagi ada gambar makananya,,, jadi ngiler hhe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tenung lama2 gbr mknan...mana tau leh kenyang hihih

      Delete
  11. rasanya klu jual ais krim malaysia perasa kari sedap tak ... hehehee ... menu baru yg harus di cuba tu deanna ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...sy sorang jer leh telan...

      Delete
  12. Di luar kawasan lagi ke Kak D? jaga eskrem je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. skg dh de kt opis...nti kuar lagi...huhuhuh

      Delete
  13. Replies
    1. sbb dh lama dh kak yan....dh cair dh skit...hihihi

      Delete
  14. mesti meriah sambutan hari jabatan ni...
    salam kenal... kamek follow kitak #307.... hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jugak....nnti kita g rumah awak yer hihihih

      Delete
  15. haaai DM.. cepat2 nak brabok dah blog ni hehehe..
    memang kalo tshirt apa2 mesti short.. mencik !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...penat tauuu nk tiup habuk nihhhh...fuhh fuhhhhh

      Delete
  16. T-shirt tuk sedara mara je ker..? Tuk mukmy xde ker? Keh keh keh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyakkkk....utk mummy xde stok dh...yg saiz badak jer ada hahhaha

      Delete
  17. Ais krim Malaysia.. Yum! Yum! Yum! Perisa kacang hijau ada tak...? Nak satu:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kacang hijau xde...buat yg simple2 jerr hihihh

      Delete
  18. Replies
    1. yeayyyy...CT datang lah lagi hahahha

      Delete
  19. arghhhh baru cadang nk merapu kat sini sekali dh ramai dtg merapu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa....meh laa tmbhkan merapu kat sini...tiada had...hahahha

      Delete
  20. nape x de tshirt pink jika ada meh lempar ke JM sepasang :p

    ReplyDelete
  21. mmg betuahlah tiap2 tahun dpt cabutan bertuah, kalau ada hadiah kereta ke peti sejuk ke barang letri ke baru best bila 'bertuah' tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestnyer kalau betul2 ada mcm tuhh....hihih

      Delete
  22. Bertuahnya kak kita ni
    Rare tu aiskrim malaysia hihihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...