Tuesday, 6 October 2015

YONG TAU FU SEDAP

Assalammualaikum wbt....


Ini cerita awal bulan  Ogos  haritu...kiranya macam baling ke belakang la (throwback)...al kisahnya tersebut la kisah budak opis aku bawak makanan kat opis....betapa girangnya hati ktorang bila tau dia bawak bekal apa.....yong tau fu...perghhhhh.....kuah en hasben dia yang buatkan....meh aku kongsikan beberapa gambar untuk tatapan korang....sila tahan air liur yerr...hahahaahaha













Ktorang tolong rebus jer bahan-bahannya...lepas rebus terus ngappppp....hahahaahah....bila ngap tu terus melahap tanpa rasa bersalah...hahahahaah



Dan inila rupa yong tau fu yang dihasilkan....rasa dia??? Perghhhh....meletop-meletop dalam mulut....sedap weiiii...hahahahaa...nanti nak pujuk dia bawak lagi...keh keh keh.....






Autopublish : 06.10.2015    1300






39 comments:

  1. lama tak makan.. harus cr yong tau fu malam ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok bila dpt mkn sekali sekala kan...hihihi

      Delete
  2. alaaaamak.. tengah lapaq ni DM oh no..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyakkk.....telan air liur jer la CT hhahaha

      Delete
  3. Deanna share resepi kuah tu kat akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak kak....sy pun xreti nak buat...nnti sy tanyakan kt member sy tuhhh...hihihi

      Delete
  4. Replies
    1. hahaaha....kalau mtk resepi nnti kena buat....

      Delete
  5. kuah dia sedap kot, tu yg habis licin makan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah sue...mmg sedap....habis licin...hehehe

      Delete
  6. Haha...sdp..lagi sedap org blanje kan..kehkeh..SR suka yong tau fu sup...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe...bila org belanja sedap lain sikit kan...

      Delete
  7. saya kalau pergi p.malam mesti cari yong taufu....

    http://najwazahid94.blogspot.my/

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. ehhh...merecek ehhhh....nah tisuuuuuu hahahhaha

      Delete
  9. alaaaaaa.......nak jugak...dah la fav akak ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyakkkkk....dh habis dahhhh....huhuhu

      Delete
  10. Replies
    1. buat kuah jerr...yg lain rebus jer hehe

      Delete
  11. la ni asyik baling belakang ja.. Bila nak habis ostasyen ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe....kita baling dulu...campak depan kemudian..nnti akan outstesen lagi...huhuhuh

      Delete
    2. pegawai besor macam gitu la..hahaha

      Delete
  12. lamanya xmakan nih... dulu masa duduk dkt penang selalu p mkn yong tau fu sup.. sedap sgt.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Assalamulaikum kak D maaf lama tak singgah sini...

    Sedapnya mkn lama dah mkn ni

    ReplyDelete
  14. ish!! Saje tau tayang gambar mkn sedap ni shhh dh le belum sarapan ni. Salam maal hijrah Deanna

    ReplyDelete
  15. kangkung x de kangkung? JM ni kalau mkan yong tau fu mesti ada kangkung jika x rasa x complete :p

    ReplyDelete
  16. yong tau fu tu adik beradik tau fu fa eh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pati soya kak JM kenal tak hahahaha

      Delete
  17. seronok kan jika ada kwn2 yang rajin buat mkn2 mcm ni, kalau dh sedap mcm tu mintalah resipi then kongsi ngan kami :-)

    ReplyDelete
  18. sedap..lagi-lagi bila orang belanja..hihi

    ReplyDelete
  19. bahan - bahannya blh beli sendiri . tapi bab sosnya , tak semua org blh buat rasa sedap ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betullah tu vee...bahan senang
      tapi kuah dia tu bukan semua buat sedap

      Delete
  20. sedapnyaaa.. tambah2 kalau buat sendiri jimat dan bleh makan byk2

    ReplyDelete
  21. saya yang tengok ni pun rasa nak juga

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...