Friday, 30 October 2015

UNTUK RAMBUT YANG BERSERI

Assalammualaikum wbt.....


Korang pernah mengalami rambut yang kusut masai di waktu pagi?? ehhhhh...dah macam iklan lak...hahhahahahaha....aku selalu mengalami masalah rambut kusut pada waktu pagi...time nak cepat berkemas ke opis laa rambut aku pun sibuk nak kusut bagai.....adehhhh.....stress aku....dah lama aku tak potong rambut aku nih.....asyik bertangguh jer...huhuhuhu.....aku nak carik tempat potong rambut yang mesra muslimah kat putrajaya nih...biasa aku selalu suruh sepupu aku jer potong....tapi dah lama aku tak jumpa dia.....maka tak berpotong la rambut aku nih.....memandangkan rambut aku ni panjang...maka kebarangkalian dia menjadi kusut tu adalah tinggi.....huhuhuhuhu.....penyelesaiannya????






Ini la penyelesaian aku...aku suka guna produk ni...harga kalau tak silap RM30++ kat guardian....sangat suka bau minyak dia.....refreshing....dan tangan pun tak rasa berminyak....dan yang paling penting....rambut jadi wangi dan senang untuk disikat....rambut menjadi berseri-seri gitu....ewaaahhhhhhh...over pulak testimoni nya.....hahhahahaaahaha....tapi itulah yang aku rasa bila pakai produk nih.....sangat berpuas hati.....dulu pun aku pernah jugak cuba minyak rambut lain...tapi aku tak berapa selesa....bau yang menyenangkan merupaka kriteria utama aku kalau nak pakai minyak rambut....coz aku ni sangat sensitif dengan bau-bau yang pelik....nanti rasa loya.....dan pening.....banyak cikadak kan.....heheeheheh....itu jer dulu nak citer....nanti aku citer kisah lain pulak yer....sayanggggg korangggg semuaaaaa......muahhhhhhhhhhhh.....hik hik hik.....






Autopublish : 1100  30.10.2015













29 comments:

  1. boleh cuba minyak zaitun juga sbb toiletteries skrg byk chemicals unless guna yg organic punya barang. tp harga sgt mahal la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah cuba sue...tp xselesa dgn bau minyak tu kt rambut huhuhhu

      Delete
  2. rambut adalah yang paling rumit nak jaga kan deanna..lebih2 lagi yang bertudung

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak yan....kena selalu cuci...takut kena kelimumur.....huhuuhuh

      Delete
  3. x pernah alami rambut kusut masai waktu pagi sbb JM guna shampoo argan oil dan minyak argan oil..guna jari pun boleh...rambut gugur pun kurang..tiada kelumumur..ehh...promote lak kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh, guna jari pun boleh! Dah mcm iklan syampu dah :)

      Delete
    2. amboi...promot nampak...meh laa banjer kita syampu tu barang sebotol JM.....hahahahha

      Delete
  4. potong pendek je Deanna..dulu pun rambut JM panjang susah nk urus...pegi je kat Alamanda tu..ada kedai gunting untuk muslimah/wanita bertudung..ada bilik berasingan dari lelaki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu pernah g potong kat alamanda tu JM tp bilik dia sgt limited....kdg kena buat appointment...tu yg leceh...

      Delete
    2. samalah saya..malas nak jaga, potong pendek je

      Delete
  5. kiranya pas guna minyak tu guna jari pun boleh eh hehehe

    ReplyDelete
  6. Selalu pakai vitamin rambut biase je. Hehe. Nice sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu pernah pakai gak vitamin tu tp sy xsuka baunyer.....huhuuh

      Delete
  7. kalo dah sayang, bau ketiak suami pon wangi ye mak., kihkih2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.........syg kat suami tu betul.....

      Delete
  8. Saya pun kenot kalau bau minyak rambut/conditioner yg kuat2 ni,..automatik jadi sakit kepala,..terus rasa nak tido! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan farrah kan....sy pun sama.....naik rimas kalau ada bau yg kita xsuka.....

      Delete
  9. nak cari jugak ni deanna rambut pendek ok senang di urus kannn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau rambut pendek pun boleh guna produk ni kak noor....senang nk sikat hehehe

      Delete
  10. Replies
    1. aikk...sekupang jerr.....saku penuh padi??hahahhaha

      Delete
  11. pakai minyak zaitun jerrr.. Hihi..

    ReplyDelete
  12. saya pun sensitif dgn sesetengah bau. boleh migrain and hilang mood satu hari kalau bau shampoo tak kena

    ReplyDelete
  13. wah bagus ni..oo ya dah link kan ya jejaki blog ni

    ReplyDelete
  14. mula lah gatal saya nak mencuba . saya pun x thn bau wangi yg menusuk hidung . terus ja pening dan loya kang ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...