Thursday, 15 October 2015

KARNIVAL USAHAWAN DESA 2015

Assalammualaikum wbt.....


Lagi sekali aku nak citer pasal citer lepas-lepas.....masih dalam mood baling belakang.....alkisah Karnival Usahawan Desa 2015.....yang berlangsung di Putrajaya pada bulan September lepas....sebenarnya aku ni bukan la orang yang suka nak pergi karnival-karnival macam ni....coz aku tak suka bersesak....panas...pastu susah nak parking.....tapi macam mana aku boleh terjebak???? hihihhi




Aku tak sengaja terpergi kat karnival tu.....ada eh istilah tak sengaja terpegi??? hahahhahahaha.....sebenarnya....aku dengan geng opis aku kena pergi HQ ktorang....ada kerja nak kena buat kat sana.....so pagi-pagi lagi ktorang dah gerak ke HQ dan parking tak jauh dari tapak karnival tuh...bila kerja dah selesai...time lunch tu ktorang nak balik semula ke opis dan menapak ke kereta...memandangkan kereta di parkir kat tapak karnival...so ktorang pun cuci mata la dulu...hahahahhahah.....kan tak sengaja tu kannnnnnnn.......sambil cuci mata tu aku sempat la amik beberapa gambar....meh aku kongsikan untuk korang tengok yerr....














Yang hitam tu bunga rafflesia...untuk buat ubat....harga RM200...ihihihi..










ini surau yang disediakan untuk pengunjung

Sepanjang cuci mata tu...ktorang dihidangkan dengan pelbagai sampel makanan...kiranya..kenyang laa bila dah try semua tuhhh....hihihih....masa ktorang cuci mata tu orang tak ramai sangat...so boleh lagi la nak jenjalan tanpa halangan.....hihhihi....surau pun disediakan....so tak perlu risau nak solat kat mana....setelah puas mencuci mata...ktorang pun balik...tapi bukan dengan tangan kosong....hahhahahhaha...meh tengok aku beli apa......





RM70....dpt madu dan botol kecik untuk terapi batuk


Madu biasa...2 botol RM30

Haaaaa...itu jer yang aku beli....aku nak beli madu jer...yang lain aku tak berminat...sebenarnya bukan tak berminat...tapi duit tak cukup....hahahahhahaah....so kalau korang nak pergi karnival ni kena tunggu tahun depan...mana tau diorang buat lagi...coz tahun lepas pun ada jugak....ada kemungkinan karnival ni akan diteruskan lagi nanti....best jugak sesekali terjah karnival nih.....tu jer aku nk citer kali nihhhh.....hihihihi






Autopublish : 1300  15.10.2015















40 comments:

  1. DM kalau balik karnival dengan tangan kosong, rare sangat lah tu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa.....mcm bukan diriku jer kalau balik tgn kosong

      Delete
    2. Tangan dia gatal laaa... Ha ha ha...

      Delete
  2. Replies
    1. dah...tp akan pg outstation lg pehni...huhuuhu

      Delete
    2. Kalah menteri... Keh keh keh...

      Delete
  3. Replies
    1. hahahhaha.....tak sengaja...betullllll....janji..ehh janji lak...keh keh keh

      Delete
  4. 'Di parkir'... Keindonan abisssss!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa....xdpt g indon...guna bhsa pun boleh....hahahha

      Delete
  5. Replies
    1. haah...senang kan nk solat...xde alasan lg dah xsolat...hihih

      Delete
  6. Replies
    1. dahhhh.....bestt wooooo....sedapppp...hihih

      Delete
  7. Kita pulak memang sengaja pergi... bukan sekali... tapi berkali kali...

    Beria ambik gambar nak update blog... pnyudah nya. X update pun... hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah....bila nk up entry nya huda??? nk jugak tgk gbr dr org yg pergi berkali2 tuhhhh.....

      Delete
  8. madu yang luarbiasa ada tak mak., harhar2

    ReplyDelete
    Replies
    1. madu luar biasa tu mcm mn wak??? hahahha

      Delete
  9. ps. pasal gmbr kengkawan sama jabatan ngn cik kak deana tu kat perarakan maal hijrah leh bg watsap utk dptkn gmbr ori pd wak bole?

    emel wak: 3lalat@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Kalau dah dekat dansampai kalau kakak pun 'terpergi' juga Deana
    Mana boleh tahan. Terpergi pun memborong bukan main lagi hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...terpergi pun leh memborong kak..petah lagi kalau bukan terpergi....

      Delete
  11. what a cool photo.Excellent working
    http://www.auratrends.co.uk/
    http://grabbit.com.pk/

    ReplyDelete
  12. Asalamualaikum deanna..selamat malam..salam maal hijrah :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm kak yan...salam maal hijrah hihih

      Delete
  13. seronok cuci mata, lagi seronok dapat hasil tangkapan ;)
    dengan sarang2 lebah pun ada ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...mmg sonok sue...duit pun melayang2 terbang....hahaha

      Delete
  14. Karnival yang sangat menarik. Produk desa sememangnya sangat bebraloi untuk diterokai, kalau punya semangat tinggi dan kesungguhan..

    ReplyDelete
  15. terpergi katanya.. hehe..
    rugilah pergi saja kan tanpa bawak balik hasil tangkapan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul....terpergi....xtipuuuuu.....hahhahahah

      Delete
  16. Bestnya.. Tapi x berkesempatan nak pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehe....xpe...mn tau leh g tahun dpn...

      Delete
  17. Kat kelantan aritu ekin selalu join karnival p sendiri loni nk g susah dah patah kaki

    ReplyDelete
  18. saya ada pergi th lepas , rasanya ... ada pameran kereta berhias . org jgn cerita lah byk mana . suasana mmg bising ... ada pertunjukan masak live dr chef ammar ...

    ReplyDelete
  19. lama xpegi karnival ni.. kalau tak boleh beli mcm2

    ReplyDelete
  20. saya belum penah pergi karnival gini
    satu hal tak tahu...hehe

    ReplyDelete
  21. karnival Usahawan Desa di Putrajaya? pesal JM x tahu nih kih kih kih

    ReplyDelete
  22. kalau x kerana kena pegi HQ mmg tak 'terpegi' lah eh..rugilah kalau dh dekat tapi x singgah at least cucui mata ye dok

    ReplyDelete
  23. susah nk dpt madu asli ni biasa beli di pasar tu dah dicampur ngan bahan lain

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...