Friday, 19 June 2015

OLE-OLE DARI KOTA BHARU



Assalammualaikum wbt.....


Bila dah kerja luar....nak masuk opis kena la bawak ole-ole sikit kan untuk budak-budak opis....dah jadi macam kebiasaan la kat opis ktorang...siapa yang kerja luar memang akan bawak ole-ole....heheheh....ktorang pulak..belum sempat lagi nak beli ole-ole....lagipun masih dalam dilema nak beli apa untuk budak-budak opis....dan akhirnya ktorang buat keputusan beli makanan....hehhheh...tengok la siapa yang belikan kan....hari terakhir ktorang kerja kat tempat tuan rumah...ktorang mintak driver drop ktorang kejap kat pasar Siti Khadijah....




Ktorang naik tingkat atas...ada banyak kedai yang jual makan-makan kering....ktorang tak tau nak pergi kedai yang mana satu...last-last ktorang pergi kat kedai abang ni..kedai dia paling depan...hehehheeh....meh aku tunjuk apa yang menarik kat kedai tu yer......






Banyak kan makanan kat situ..aku rasa...kebanyakkan kedai kat situ jual makanan yang lebih kurang jugak...cuma harga kena nego sikit laaa....hihihih.....ktorang beli kat kedai abang tu tak sampai 10 minit...ini sesi menyoping yang paling singkat aku pernah rasa...hahahhaa....ktorang beli banyak jugak makanan kat sini....tapi harga tak sampai RM100 pun...lagipun ktorang tak boleh beli banyak....beg dah tak muat....heheheheh.....selesai jer beli..ktorang pergi semula ke kereta...driver macam agak terkejut coz kejap sangat membelinya....hahahahha...aku pun terkejut....rekod terbaik nihh.....hihhii....pastu ktorang bergerak ke Bazar Tok Guru untuk kali terakhir.....cuma kali ni aku tak beli banyak dah..cuma sehelai tudung untuk kakak aku...tu pun aku beli sebab barang yang kakak aku pesan tak ada....daripada tak ada pape untuk dia...aku belikan tudung untuk dia...hihihih...selesai kat Bazar tu ktorang balik hotel.....aku sampai hotel jadi kebingungan...memikirkan barang yang banyak....hahaahahah...nasib baik muat kotak letak barang....


Ohh yeee.....sebelum terlupa...meh aku kongsikan ole-ole yang ktorang beli untuk bebudak kat opis....asalnya ktorang beli keropok segera cap 1Malaysia....coz aku suka makan....nipis dan sedap...harga abang tu bagi kalau tak silap RM1.50 sepeket.....lagi beli apa??? jom layan gambar....hihihihih








Haaa....itu jer la yang sempat ktorang beli....hehehhe...makan kena kongsi...baru la memupuk kasih sayang....bila dah citer pasal ole-ole nih...maka dengan ini...berakhirlah citer aku dari Kota Bharu....sedih tak???? hahahhaaha....sedih apanya...gumbira weiii...coz dapat menyoping sakan kat sana...nanti nak pergi lagi....sambung shopping......so tamat dah laa citer di kelantan....lepas ni citer apa pulak???? kena tengok mood aku dulu...actually ada 5@6 entry yang berstatus draf....tak tau nak citer yang mana dulu....hahahhaha...korang tunggu jer laa entry aku pasal apa........tunggu yerrrrr...next entry.......hihiihih














56 comments:

  1. gula2 tarik tu kalau kt sana org panggil SEMA rasanya..

    ReplyDelete
  2. salam deanna..singgah dari blog cetusan minda..
    memang rambang mata kalau p kota bharu, macam2 oleole boleh dibawa pulang

    ReplyDelete
  3. Malam kang SS layan... Dada sempit tengok pc lama2.... Tak leh nak concentrate... Adesss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dada sempit?
      take rest ye Es Es

      Delete
    2. SS pergi rehat ye. Dont stress yourself out.

      Delete
    3. SS..kurangkan pandang PC..please...pandang JM x pe hahahah

      Delete
    4. Don't worry I'm strong... he he he...

      Delete
    5. Kena byk rehat tau SS...risau sy...huhuhu

      Delete
  4. Kak D, nak bagtau, envelope dah sampai.. thanks ye..

    ReplyDelete
  5. Saya suka kuih sema (gula tarik) tu. Suka mulut penuh dengan tepung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti comot nih! Nah tisu lap!

      Delete
    2. Heheeh....nk berckp pon leh tersembur kan farrah

      Delete
  6. wah..bawa ole-ole utk bebudak opis yer.bebudak opis pun selalu gak bawa ole-ole kalau pergi kursus ke naziran ke.

    oh ye,bungkusan dah sampai tau.tengah dlm proses nak buat entri.ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheehe..sonok tgk diorg tggu pe yg kita bwk kan

      Delete
  7. gula tarik? nak mkn perlu tarik2 dulu ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soalan paling comel dari orang yang comel... Kari kena demo skit... Kasi si comel kanda SS ni faham.... He He He...

      Delete
    2. kih kih kih...why not Kanda SS je yg demo

      Delete
    3. Tarik masuk dlm mulut...hahahaha

      Delete
  8. cantik botol tamarina tu tapi halal logo tu mcm halal thailand je..product prom thailand eh...asam asaman ke tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..bukan asam garam ye hikss

      Delete
    2. Perkataan bru..asam asaman..hahaahha

      Delete
    3. Produk dari thailand kak JM

      Delete
  9. Yes!! JM pun dah terim ole2 dari KB juga..byk!!!! terima kasih Deanna..suka sgt...kalau rajin nanti up entri

    ReplyDelete
  10. Gula tarik tu x pernah rasa, sbb takut manis sgt.
    Btw deanna hadiah top komentator dan hadiah giveaway sue dah terima. Tqvm ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xmanis sgt pun sue..sbb de tepung...hehehe

      Delete
  11. ole2 untuk akak tak der ke deanna :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakkk...nnti sy carikkan utk kak yan...meh bgi sy alamat hihihi

      Delete
  12. SS baru je dapat Ole2 KB... HH tolong pegi amik tadi... Yeahhhhhh! Thanksssssssssss so muuuuccchiiiiiiii! Hepi sangattttttt! Muahhhh Muahhhhhhh! He He He....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy..sampai dahhh..tq HH coz tlg amikkan heheheh

      Delete
  13. beg dah tak muat katanya... tapi hati nak menyumbat.... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaahah..hati masih kuat mengatakn utk beli lagi

      Delete
  14. Citer dah abis... Dah boleh tepuk tangan! Clap Clap Clap.. He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayy..clapp clapppppp hahahaah

      Delete
    2. citer kak JM jugak yang tak habis-habis..haha

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Jap lagi dia bukak citer kemachoan lelaki Lombok ye Cik Sal... Kite tunggu... Keh Keh Keh...

      Delete
  15. jadi lapar pulak baca entri ni xD gula tarik tu nmpk mcm sedap tpi rasanya tak pernah jumpa lagi. fancy betol penutup balang tu. siap ada bunga2 lagi. boleh recycle utk isi kuih/ biskut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantikkan balang tuu..leh letak biskut raya hehehe

      Delete
  16. jalan-jalan ke Kota Bharu kurang afdol jika tidak membeli oleh-oleh yang sedemikian banyak pilihannya....mau dong kak oleh-olehnya

    ReplyDelete
  17. Baiknya kak Deanna belikan ole ole untuk kawan opis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe..diorg pon wat mcm tu jgak..

      Delete
  18. Asam tu sedap tu.. Dan mmg ole2 yg ssh nk dpt kt negeri lain...

    ReplyDelete
  19. gula tarik tu camna lah agaknya ... eh heh , puasa . heeee . terbaca entry masa puasa . layan je ...

    ReplyDelete
  20. Tertarik dgn gula tarik...apalah rsnye ek..rs unik pulak NGK...

    Tapi best betul menyoping tu!

    ReplyDelete
  21. ooo memang kena beli ole ole eh kalo p outstation hehe. baru tau

    nampak macam sedap je tngok

    ReplyDelete
  22. kalau bab makanan ni, saya memng pasti dok shopping bebanyak =)
    semua benda yang belum cuba nak cuba =)

    ReplyDelete
  23. Awosss SEMA lama wes tak mkn ni kak D ni sob sob balik kelantan sblm aritu sbb ma sakit hati tak ada mood nk.membeli

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...