Friday, 3 July 2015

JALAN-JALAN CARI MAKANAN


Assalammualaikum wbt......


Aku sambung citer aku dari entry yang lepas....balik dari MOP seperti yang aku citer SINI ......ktorang tengok masa lama lagi nak berbuka...so ktorang ronda-ronda je la kat area rumah aku tuh....sebelum tu ktorang nak pergi dulu Maybank kat BBST...tapi bila singgah kat Maybank....tengok ada banyak gerai jualan makanan....sebenarnya pasar ramadhan ada kat area rumah aku tuh...kat Kosmopleks....tapi aku tak berminat nak pergi situ....pengalaman yang lepas banyak mengajar aku erti "keinsafan"....heheeheh....next entry aku citer pengalaman aku beli makanan kat pasar malam tu yerrr....hehehehehe



Berbalik kepada citer ktorang nak carik makanan untuk berbuka.....lepas ktorang amik duit 20 juta dari maybank.....hahahhahaha....banyak beno duitnya kan....bila lagi nak merasa jadi orang kaya....dalam blog ni jer pun kan....hahahhahaha.....maka bergerak la orang kaya berdua ke gerai makanan yang depan maybank tuhhh....hihihihihi....masa ktorang sampai....gerai tu semua macam baru nak bukak...orang pun tak ramai lagi....





Nak tau ktorang beli apa????? CENDOL...........perggghhhhh....menggoda betul cendol tuhh...ktorang beli sebungkus...RM3....boleh minum untuk 2 orang...jangan membazir....heheheehehe.....lagi beli apa???






Ktorang beli kuih-muih sikit....aku beli 2 jenis jerrr....kuih cara berlauk....1 peket RM2 ada 5@6 ketu....pastu kuih pulut dengan serunding kelapa...aku tak tau nama kuih tuhhh...RM1 4 ketul....haaaaa...cukup laa untuk berbuka.....tak percaya???? hehehhe...itu la menu ktorang bila berbuka...makan kuih muih jer dulu...lepas maghrib baru la aku masak nasik dan lauk pauk....untuk makan lepas terawih...itu pun kalau nak makan nasik...kadang aku masak mee@bihun goreng jer....sahur??? makan apa yang ada jer...tak ada maknanya nak masak lain...kena berjimat....jangan membazir.....hihihihi....










44 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. owh, tidak....cerita tentang makanan rupanya.
    terliur lak rasanya. hihi.
    erm..suasana time bulan puasa memang best.
    tapi, ada 20 juta belanja kat bazaar pun, best gak. haha.
    err..apa maksud 'kuih cara berlauk' eh???
    -blogspot : rawatankanser2013

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuih cara berlauk tu x de maksud..itu nama kuih.,..kalau nak tahu rupa bentuknya...cer google :-)

      Delete
    2. Saya suka kuih cara berlauk! Dap dap dap!

      Delete
    3. JM tukang explain....bagus2...hahaaha

      Farrah...kan..sedap kannn hehehe

      Delete
  3. 20 juta rupiah ke? amik duit macam nak rompak bank! ha ha ha...

    ReplyDelete
  4. kuih 'tak tahu' mesti ada... keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg selalu fail bila bab nama ni hahhahah

      Delete
  5. sama la ekin berbuka dgn kuih muih jah dulu... Lps isyak baru mkn nasi nasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh....rasa tak terlalu kenyang sgt kan ekin

      Delete
  6. mirah ekk kat situ.. yang kat kosmopleks tu cam mahal je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mirah tu apa Lia? cam nama org je hihih

      Delete
    2. sy xjejak lagi kt kosmopleks tu...mgkin murah sikit kot hehhehe

      Delete
  7. Sue mkn nasi deanna. Masak 1 lauk dah cukup. Ada protin dan sayur. Minum air je byk sbb dahaga lagipun menyusu anak. Mkn nasi pun sikit je x tambah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sue,,kalau leh maintain mkn mcm ni kan...kain baju semua longgar heeee

      Delete
    2. sama la sue...masak 1 lauk jer...kalau byk lauk takut xhabis....hihihi

      JM..skg ni pun sy dh makin slim dah...tang jari jerrr hahahahaha

      Delete
  8. 20juta? x takut kena rompak ke ahahaah..,..biasa kalau 20juta org kuar guna cheque..nampak now propa ahaahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha....bila lagi nak merasa juta jutaan

      Delete
  9. erti keinsafan ye...JM pun dah insaf itu sbb tahun ni x jejak lagi kaki ke BAZAR RAMADHAN tapi belum insaf mkn byk time berbuka...bila terawikh mata mengantuk ...adusss!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun setakat ni berjaya menahan diri dari ke bazaar :) bukan apa nanti ikut nafsu ke bila membeli, makannya belum tentu habis

      Delete
    2. JM n Farrah...betul..sy pun sama...takut terbeli banyak....lg pun...ada yg xseperti kita nak....tu yg mls nk pgi pasar ramadhan huhuhu

      Delete
  10. CENDOL!!!! my fovourite tu...kalau sebungkuns mmg minum sorang je...mmg x membazir sbb licin i kerjakan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau SS nk je JM leh share...org lain x leh

      Delete
    2. amboiii....bersuap ehhh....elok laaa...menjalinkan silaturrahim heheheeh...tp nnti nk sikit tauuuu hahahaha

      Delete
    3. amboi suap menyuap ya.. hehehe..

      Delete
  11. MURAH sgt tu !!!!! 1 peket RM2 ada 5@6 ketu....kuih pulut dengan serunding kelapa...RM1 4 ketul..isshh...d opis JM ada gak org jual kuih..50 sebiji..mmg pandang sepi je lah sbb time berbuka mmg x mkn kuih

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan...sy pun kaget sebentar bila byr...mcm salah dgr....hihihi

      Delete
  12. Betul tu, sis. Sekarang apa yang boleh jimat, kita jimat. Nak makan macam-macam pun time buka puasa banyak mana sangat yang lalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan!!!! setuju ngan cikgu ceketed

      Delete
    2. betul farrah..mn mmpu nak mkn byk...paling-paling pun makan sektul dua jer...pastu kenyang dng air...hihihi

      Delete
  13. fav akak jugak ni cendol deanna, kalau dkt nak je kongsi kong dgn deanna hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kongsi kong katanya kak Noor...nasib baik bukan kongsi gelap ehehehe

      Delete
    2. hahahhaah...takut xckup kalau kongsi kong nye kak noor..tangki sy ni besar hahahah

      Delete
  14. sedap makan cendol time berbuka.. hehehe
    kaya betol 20 juta

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss...so leh lah pinjam kalau nak

      Delete
    2. meh sy bg pinjam 20 sen hahahah

      Delete
  15. ok laa tu menunya.. sedap tu..

    ReplyDelete
  16. rm 20 juta cuma cuma beli cendol n kuih muih je ? ... jimatlah kan ... heh heh heh . membazir amalan syaitan ... saya juga suka cendol . buat request kat my kakak suruh buat agar2 cendol masih x dpt lagi ... huhuhuuu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...