Saturday, 4 July 2015

MENU BERBUKA #4

Assalammualaikum wbt...



Kali ni aku nak kongsikan menu berbuka ktorang minggu lepas....sesekali berbuka makan buah pun ok jugak kan..heheeh...alkisah aku pergi pasar tani kat area opis aku...aku terpesona dengan buah yang dijual kat situ...buah apa kah?? Hehehehe....




Aku suka makan buah..kalau nak suruh aku makan sayur memang jenuh la kan..tapi kalau jumpa buah...secepat kilat aku telan buah tuh....hahahahaha...maka haritu aku beli buah yang paling aku suka....buah mangga....dan buah durian belanda....dulu masa aku kecik-kecik selalu kutip buah durian belanda ni coz kat belakng rumah ada pokok tu...manis betul...bila dah teringin...aku beli jer la...walaupun aku tau harganya agak mahal.....huhuhuhu



Buah mangga tu memang manis....sedap tol....buah durian belanda pun sedap tapi tak sesedap kalau buah tu masak kat pokok...manis dia lain....tapi semua habis ku telan...hahahaha



Selain makan buah...ktorang makan kuih muih yang ada...aku beli yang frozen haritu...so ada samosa...karipap daging dan pau sambal...cukup la untuk berbuka...janji habis....harini menu berbuka korang apa?? Mesti sedap tu kan...hehehehe..selamat berbuka puasa yerr.....






















31 comments:

  1. nasib baik terpesona dengan buah....jika x? hihih

    ReplyDelete
  2. "kalau jumpa buah..scepat kilat aku telan buah tu" eeeee...menakutkan je statement ni...ni Deanna ke yg mkn nih ahahaha....hadoilah lawak!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kan hantu raya plak! Ha Ha Ha..

      Delete
    2. hahahaha...yelaaa...kita xmkn sgt sayur...mkn buah jer laaa

      Delete
  3. JM kalau berbuka x mkn kuih...mesti mkn nasi..itu sbb bulan puasa berat maintain huhuh...ingat boleh lah turun 5 kilo je *jeling SS...jeles ngan dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS terima jelingan Jay Emm tu... He He He...

      Delete
    2. eheheeh.,...jelingan manja

      Delete
    3. amboi korangg...kemain yer menjeling-jeling...jgn sampai juling tauuu kah kah kah

      Delete
  4. Sis D suka fruits ye. Kat belakang rumah saya ada pokok durian belanda. Tapi dah bertahun-tahun tak berbuah. Kedun je dia kat situ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pokok penuh daun tapi x de buah hehee..memandai je kan JM

      Delete
    2. haah farrah....suka mkn buah....kedun tu per farrah??? hihihihih

      Delete
  5. Susah tau nak dpt buah durian belanda. Kalo yg siap proses jusnya byk la ada dkt pasaraya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa...yg dh proses xsama dgn yg original kan hihih

      Delete
  6. wah mengiurkan lah..huhuu

    Saya ada buat segmen. Jemput join http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/07/segmen-blogwalking-by-ms-kejupenyet.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah ada kesempatan nnti sy join yerr :)

      Delete
  7. Banyak2 buah kat dunia ni... Satu buah ni tak leh makan... Buah dadu! Keh keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jadinya buah guli leh makan lah ye hiksss

      Delete
    2. Buah dada pon tak leh... keh keh keh...

      Delete
    3. aiyokkk...buah dada??? hahahhaha....tp ada 1 jenis buah kt kpg sy namanya buah dada yg memang boleh dimakan....

      Delete
  8. Durian belanda tu... Kalu buat air sodap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS..tolong buatkan plssssss hihihihi

      Delete
  9. Replies
    1. ehhh sama laaaa..sy punnnnnn heheheh

      Delete
  10. durian belanda muda digoreng..sedap..rasa macam sukun goreng

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh goreng eh kak yan??? bijik kena buang la kan hihihi

      Delete
  11. Replies
    1. Nina...time berbuka mkn nasi ke kuih je

      Delete
    2. hehhehe...ikut JM kot mkan nasi hehehe

      Delete
  12. dah lama saya tak jumpa buah durian belanda . rindu lah pulak . masa zamn kecik2 dulu , ada beberapa pokok kat kg . sampai jemu nak makan . masa tu takt taulah klu blh buat jus dan ais krim ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...