Thursday, 2 July 2015

MENU BERBUKA #3


Assalammualaikum wbt...


Menu apa untuk berbuka harini???? beli ke masak??? aku??? aku tak tau lagi la nak beli ke tak harini...kalau tak pun aku masak jer apa yang ada kat rumah tuh....so far aku belum jejak kaki lagi ke pasar ramadhan...belum ada keinginan....kadang malas nak beli kat situ bukan sebab apa...takut kecewa....dulu pun aku pernah kena...so baik tak yah beli situ.....kalau nak beli pun aku beli kat foodcourt jer....hihihih...






Kali ni aku nak kongsikan menu berbuka ktorang hujung minggu lepas....yela...time hujung minggu jer pun kalau nak rajin sikit kan...nak harapkan time keje memang payah la kan....ktorang sampai rumah pun dah kul 7 malam...mana sempat nak masak sangat....huhuhuhhu....hujung minggu lepas aku terlebih rajin pulak....nak tau aku masak apa???? bukan menu yang hebat pun..menu simple jerrrr....hihihihi







Nampak tak tuh??? aku masak spageti jerr....ke tak nampak spageti nyer?? hehehehe....aku kalau makan spageti cenggini memang kena letak kuah banyak.....sampai tak nampak spagetinyer.....hhehehehehe....haritu aku buat lebih....so boleh la bagi kat jiran-jiran sikit.....hihihihi....sedap ker??? boleh laa kan...tak ada la sedap sangat aku buat....cuma nak bagitau...meatball dia tu..aku goreng kejap dengan KARI...hahahahhaha....baru la tak hanyir rasanya....ok..nak bagitau tu jerrr...selamat berbuka puasa yerrrr....hehehehehe








31 comments:

  1. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... SS dah lama tak makan spagetti... Uwaaaaaa... Merecik2 dah ayaq liur nihhh... Iskkkksssss! Menyesalllll!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha....abis laa merecik kt skrin pc

      Delete
  2. Kari spaghetti....hari ini berbuka kt ofis, kerja banyak tak boleh balik umah...selamat berbuka puasa ye....hantarlah sini semangkuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...hantar mgkuk kosong jer boleh x kak???

      Delete
  3. Saya baru nak tanya soalan ada tak penggunaan serbuk kari dalam resepi ini hihihih sodapppppppppp!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deanna dan kari berpisah tiada...hehe

      Delete
    2. hahahah....sebelum org tya better bgtau siap2

      Delete
    3. Hahahah itu yang mahal tu. Statement bagi clear :)

      Delete
  4. Sekali sekala ubah menu..syok juga kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...betul...xde laa boring sgt kan

      Delete
  5. sedapnyee.. anis pon suke letak kuah banyak2..hihi..baru ade um.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn....sonok sgt kalau dpt kuah byk heheheh

      Delete
  6. apa rasanya..tak reti makan...huhuhu

    akak masak lauk kampung je deanna :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa spageti kak yan....heheeh...lauk kampung laa sedap kak.....

      Delete
  7. spagetti pu sedap juga, sesekali ubah selera kan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tul tu sue....bukan selalu kan heheheh

      Delete
  8. lamanya tak makan spaghetti..merecik cam SS gak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii...merecik2 eh korang hehehe

      Delete
  9. Replies
    1. hahaahha...kannnnn....mesti ada punyaaaa

      Delete
  10. Lama tak buat spagethi.. Tapi selalunya kalau buat pun, buat yang simple je guna sos spagethi kimball tu. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun sama...sesimple yg mgkin hehehe

      Delete
  11. Terliur la lama dah ekin tak mkn spageti..

    ReplyDelete
  12. samalah dh tahun ni x pegi lagi bazar...ramai org satu hal...pastu bila mkn rasa x puas..ada rasa 'kurang'..bila simpan sahur dh basi

    ReplyDelete
  13. meatball di goreng dengan kari? ohh..Deanna...mmg ratu kari tul

    ReplyDelete
  14. kalau x mention yg spagetti tu bersembunyi di sebalik kuah tu mmg x tahu rupanya menu berbuka adalah spagetti...ahahaah...kuah BANJIR!!!

    ReplyDelete
  15. memang terliur tengok.. eh kuah spagetti ke? heheh

    ReplyDelete
  16. spageti sampai tak nampak, sebab dibanjiri dengan kuah yang banyak tu.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. kat bazar ramadhan kalau nak beli.. beli pada orang yang memang jual kat pasar malam.. kalau yang time bulan posa jer jual, tak berapa jamin kesedapannya..

    ReplyDelete
  18. nasib baik dia dah citer bab kari tu . tak yah la tanya ... heheheee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...