Thursday, 9 April 2015

MEE TARIK SALAM NOODLES


Assalammualaikum wbt....


Haritu aku ngan budak-budak opis menjalankan misi...jalan-jalan mencari makanan....lokasi di mana??? di Cyberjaya....situ banyak gak tempat makan.....cuma mahal atau murah jer la kan....hehehe....memandangkan ktorang nak adventure punya pasal....ktorang cuba carik tempat makan yang best.....akhirnya ktorang berenti kat 1 tempat makan yang menarik...iaitu....Salam Noodles.....




Salam Noodles tu tak jauh dari Bank Islam....kawasan baru sebelah restoren arab yang pemes iaitu Saba....aku makanan arab ni tak bape nak layan sangat...coz aku rasa macam tasteless...tapi en suami aku memang suka....eh...nape citer pasal makanan arab pulak kan.....kembali ke pangkal jalan laaa...heheheh....kat Salam Noodles ni ktorang nak makan mee tarik....dah lama dengar pasal mee tarik tapi tak pernah cuba...so kali ni...masanya sudah tiba untuk mencuba....jom aku belanja gambar.....hihihihi












Ni antara makanan yang ktorang order....kalau yang mee semua tu harga RM8....air free....leh amik air pe yang korang nak....dan leh top up banyak kali....dan perlu aku ingatkan....sepinggan @ semangkuk mee tu portion dia BANYAKKKKKKKKKKKKKKKK gilerrrrr.....hahahahhahaah...memang boleh 2 orang makan.....nak order makanan kena isi borang dulu.......



Dah isi borang...bawak ke kaunter..bayar....pastu leh amik air kat depan dia tuuuu...korang pilih la air pe yang korang nak......ohh yer...sebelum lupa...Salam Noodles ada 2 kat cyberjaya....1 lagi kedainya kat shaftbury....sama bangunan dengan steamboat Volcano Shabu-Shabu...macam yang aku citer SINI .....harini ktorang cadang nak pegi lagi makan kat situ....jommm terjahhhhh...hahhahahaha


Klik Banner untuk join GA aku yerr
http://kameqdeanna.blogspot.com/2015/04/giveaway-by-kameq-deanna.html




73 comments:

  1. Terliuq tgk. Elok la entry ni kuar waktu lunch hour.. rm8 berbaloi2 la sbb 2 org boleh mkn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg berbaloi sue...banyak tol hihihi

      Delete
  2. Pernah makan kat sini. Tapi mee tarik kat terminal cyberjaya lagi sedap ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt terminal mana??? nk terjah jugak nnti hihihihi

      Delete
  3. berbaloi tuh sepinggan rm8, boleh makan untuk 2 orang lagi.. tetiba lapar tengok gambar makanan nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena mkn time betul2 lapar...baru sorg leh mkn habis sepinggan hihihi

      Delete
    2. maknanya kena skip 1 waktu makan, sure boleh abiskan sepinggan tuh.. hehehe..

      Delete
    3. yerrrr...jgn mkn dr pagi kalau nk lunch...hahahha

      Delete
    4. Kena biar perut xpenuh baru leh mkn

      Delete
  4. kan best klau yang dekat sini ada yang mee jenis kering tu....yg ada jenis sup jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg kering nih xcepat kenyang..kalu sup cepat jer kenyang hirup kuah jerr dh kenyang heheheh

      Delete
  5. asalamualaikum..singgah sini nampak makanan...hehe...besarnya sate

    ReplyDelete
  6. Argghhhhhhh! Mencccikkkkkkkkkkkkkk laaaaaaaaaaaaaa! Pesal sana je ada Mee Tarik... JB tak deeeeeeeeeeeeee! Kedai Cina je banyak! Cisssss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan SS..kat sini pun tak penah jmpa..dekat ngan tmpt keja I banyak kedai Cina ja..xbanyak choice malay food..jelas ngan Kak deanna..

      Delete
    2. Jom QA n SS dtg ptjaya....sy banjer mee tarikkk..hahahahaah

      Delete
    3. untung lah sape duduk putrajaya tu...mee tarik bangi ada..mee tarik sungai besi ada..mee tarik cyberjaya ada..mee TOLAK je tak de

      Delete
    4. Mee tolak tggu JM bukak kedai...nnti sy tlg tolak pintu...amacam??hahaahaha

      Delete
    5. JM tolak lah sendiri, nnti jadilah mee tolak

      Delete
    6. Mee tolak JM bila akan dibukakan higihhi

      Delete
  7. Sedapppp wooo mee tarik asli... Adusssssssssssss!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduuhh..aduuh.. aduuhh..meee tarikk. nyanyi versi dangdut..hehe

      Delete
    2. QA....asik dgdut jer...nk irama mesia plssssss....hahahahaha

      Delete
  8. Nyesal baca entry ni... Laporrr dahhhhh! Nak tunggu org Putrajaya banje arrr... Ha Ha Ha....

    ReplyDelete
  9. haaa akak, isi borang jgn tak isi..hehe..

    ReplyDelete
  10. Salam dari bunda,

    makanan semangkok banyak...air pulak free ...berbaloi-baloi lah tu...jarang ada tempat lain buat camtu...semoga murah rezeki taukey nya kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg berbaloi2 tu bunda...byk betul...

      Mekasih tau sudi singgah...hehehe

      Delete
  11. Terima kasih sudi keTeratak Bunda dan follow bunda...

    ReplyDelete
  12. tu air sirap ke?? menggiurkan...di waktu panas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn sirap..air fanta stroberi...hehehe

      Delete
    2. SS...air+pewarna merah+essence kopi.... hohoiii

      Delete
  13. portion dia beso blh smpi kongsi beramai2...

    ReplyDelete
  14. uniknya tempat ni o.O air x yah bayar lepas tu kena isi borang. boleh la balun air banyak2, muehehe. and saya pn tak berapa suka makanan arab ni xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheheeh...leh pilih air n top up byk kali...no prob

      Delete
  15. Diana pernah makan mee tarik ni...memang banyak. Tak termakan dibuatnya. Banyak sangat kut....memang sangat berbaloi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg byk kan portion dia..2 org mkn hehehe

      Delete
  16. makanan Arab mmg DM x suka...ce bawak pegi mkn KARI ahahahaha...menjilat jari!!!....tapi kalau tanya JM...nasi arab is my feveret....kalau ada org mkn x hajak..mmg meroyan lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu de kari leh melompat2 kegirangan kat situ hahaha

      Delete
    2. Nasi Arab atau pak arab feveret SS?

      Delete
    3. ahahaha amboi Suida soalan menjerat..

      Delete
  17. mee kuning camtu je RM8...mee tu masih nampak KUNING...ce kalau warna PINK ke ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Portion mee dia byk...mcm 2 kali gnda me biasa...pada sy kira berbaloi...kalau warna pink sy xmkn kot..rela puasa...hahahaah

      Delete
  18. cer letak caption pada gambar mee tu..baru tahu yg pertama tu noodle apa..yg kedua nya noodle apa...nampak sama je...apa rasanya...SEDAP? klau bagi JM sekali pandang mcm x selera..sbb warna KUNING...kalau warna PINK kan best ahahahaha...habis kena kutuk lepas nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah xigt nama masakan tu..sbb tu xletak..takut salah nama..dh jd xbetul plak...menipu namanyee...biar xletak drpd org yg baca rs tertipu....hehehee..

      bezanya...yg 1st tu ayam..yg 2nd tu daging...hehehh

      Delete
    2. mee wana pink?? terus putus nafsu makan smggu..haha..

      Delete
  19. jap..jap...kalau mee tarik ni cina ye pandai buat..ni kedai cina muslim ehh...sbb di menu tu ada tulisan cina....kalau mee tarik di Guangzhou dan Guilin..JM pernah mkn mmg sedap!!! hamoi kau JM..mee tarik kat msia ko tak penah telan...nk keppoh mee tarik di China...ada org kesah ehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeee...cina muslim...mmg dr china..owner dia mmg xreti ckp melayu...heheheh

      Delete
    2. aaa macam mee tarik warisan tu kan.. tapi CT lagi tertarik ngan sate tu.. kalo kat mee tarik warisan dia potong kecik2.. ni mmg cocok terus..

      Delete
    3. Sy lom try lg mee tarik warisan tuhh...sedap ehh

      Delete
  20. psst : D...M!...mee TOLAK x de heeeee

    sorry...terexcited nk komen...berkali2 kali huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mee tolak xde...tarik jerr...kalau tolak...jatuh nnti..sbb tu kena tarik jerr hahaaahah

      Delete
    2. ahahahaha...pandai buat kelakar no

      Delete
    3. Hahahaah...gitu laa citer nyeee

      Delete
  21. Wah bestnya..macam2 mee ada..nampak sedap pula tu...

    ReplyDelete
  22. nampak menarik kat gambar. ni yg rasa nk mencuba ni. kena singgah sana ni kalau ade jalan ke putrajaya.

    ReplyDelete
  23. Murah dan berbaloiiiiii! Hidangan mee nampak sangat tempting! Air free lak tuh :)

    ReplyDelete
  24. saya yg portion biasa pun x habis . mau tapau lah klu mkn kat situ ...

    ReplyDelete
  25. waaa sedapnya nampak mee tuuuu!!

    ReplyDelete
  26. oooomaigad satee tuuu sateee tu !! ok restoran ni dekat je ngan bangi.. cyberjaya kan.. nanti ada time mau attack !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sate tu mmg sedap..besar n puas ati hehheeh

      Delete
  27. macam sedap je makan kat Salam Noodles tu.

    ReplyDelete
  28. Sedap tengok makanan kat atas tu... terliur tengok...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...