Wednesday, 25 March 2015

CUTI SEKOLAH : KUALA PERLIS


Assalammualaikum wbt....

Bila dah sampai Perlis....tak sah kalau tak pergi Kuala Perlis...sesi makan-makan perlu ada.....terutama bila ada orang sponsor.....hahahahahaha...yang penting bukan aku.....aku tukang makan.....bila lagi kannnnn....ktorang bergerak ke Kuala Perlis dalam kul 10 malam...setelah berehat seketika kat homestay baru la memulakan sesi meredah ke kuala perlis...





Ktorang pergi kedai Mona Ikan Bakar.....masa aku sampai...anak sedara aku yang bawak kete 1 lagi dah sampai kat kedai tuh...dan siap order...so aku juz duduk dan tunggu makanan sampai...meh aku belanja gambar....hehehehehe








Selesai jer makan....ktorang beransur pulang....dengan perut kekenyangan...hati pon girang....hihihi...dalam perjalanan nak ke kete....ktorang lalu laa kat gerai-gerai depan medan selera tuh.....



Seperti diduga....akak aku yang sulung tanya......"eh kita tak nak singgah tengok ker" .....hmmmmm...akak aku ni dah tak menyabor nak shopping....aku terpaksa menahan kemahuan dia tuhhh...kalu ikutkan kemahuan dia tuh...mau kul 2 pagi tercongok kat situ....so aku pon jawab "Alaaa...besok jer laa....sok nye program lagi besar dari ini" hehehhehee....dia pon akur....dan kami pulang ke homestay...untuk tidur....esok punya program lagi mencabar....mental dan fizikal.....ke mana destinasi sok??? tunggu yerrr.....hheheheheeh


to be continued....

74 comments:

  1. Replies
    1. heheeh....menarik kan...cuti bersama keluarga

      Delete
    2. pegi reramai bru meriah...

      Delete
  2. alamak bersiri jugak cerita kak deanna.. sabar menanti ke episod terakhir..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...citer pjg sgt...kena wat bersiri

      Delete
    2. Drama kena la bersiri... Lagi best kalu ada hantu.. Ha ha ha..

      Delete
    3. Watak hantu masih available...SS berminat x? Hahaahah

      Delete
    4. Hahahah....boleh2..senang nk bgkus nnti

      Delete
    5. Sesuai sangatlah SS nak menjiwai watak hantu kacang tuh :)

      Delete
    6. Hantu kacang ke kacang hantu? He He He...

      Delete
  3. Makan makan kalo org belanja tu yg best...x sabar tggu next entry.

    ReplyDelete
  4. Rasanya yg mencabar mental tu nak menahan godaan membeli dan fizikal tu nak mengangkut plastik bag penuh tangan kan, kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa....akak mcm tau2 jerrr....hahahahahha

      Delete
    2. Angkoy tu apa SS? Angkutan ka? Carik pasal betuii...hahahahaha

      Delete
    3. Ingtkn angkoy tu angkor watt...lalalalala

      Delete
    4. Pastikan JM tak nampak ejaan tu.. He He He....

      Delete
    5. Ok..nti sy tutup pakai kulit kacang ejaan tuhh...kah kah kah

      Delete
    6. ehe...ehem..ehem....ape ni angkoy..angkoy nih...sini bukan Filipino hahahaha

      Delete
    7. Abihh laaa...JM dh nmpk ejaan tuhhh...SS..sila sembunyikan diri....pgi filipino dlu...pangako sayo..hahahaha

      Delete
    8. mata duitan..Ehhh...pangako sayo!!!!

      Delete
    9. SS nk pegi jmpa Pinoy... bye2!!!

      Delete
  5. Replies
    1. sesekali pergi mmg seronok kan hihihi

      Delete
  6. wah bestnya..terliur wana tengok menu yang sedap2 tu :)

    ReplyDelete
  7. wana tag deanna ya..jom join,
    http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/2015/03/giveaway-2015-jubah-dress-leggings-oleh.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke...mekasih wana...insyaAllah ada kesempatan sy join hihih

      Delete
  8. Sodapnye.....meriah...mkn rmai2 mmg syok abis!!!

    ReplyDelete
  9. Alaaaa...bersambung ke crita nya????

    ReplyDelete
    Replies
    1. igt nk wat drama 100 episod hahahah

      Delete
    2. ni x sabo tgu next episode ni...dh mcm tgk cite Korea!! hahah

      Delete
    3. Hahahaa..citer koya ehhh...best3...

      Delete
  10. Ni yang wat kecur liur tengok makanan ni.. cun2 tengah lapar.. huhu

    ReplyDelete
  11. monaaaa ikan bakar..!!! lama gila tak pi.. area perlis mmg jarang CT p..

    hehe kekakaks ske nyopping ye.. mmg kena tlg control kan hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...kalau x control mau bubuh brg atas bumbung kete....

      Delete
    2. udah mcm bas kt India...bbungkus bgkas ler jwbnye....hihi

      Delete
    3. Siap leh duduk ats bumbung kete...hahahahah

      Delete
    4. Lama pon boleh giler ke?
      * Cari pasal....

      Delete
    5. Komen carik pasal kan....hahahhaha....adehhhh

      Delete
  12. Zumal pun selalu gak pergi Mona Ikan Bakar tu, makan sampai demam ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. aikkk....sampai demam eh zumal siannyeee...

      Delete
    2. Zumal mkn ke melantak ahahahaha...

      Delete
  13. Replies
    1. Lagi Best kalau de org banjer kann hehehe

      Delete
  14. bab tayang - tayang makan yg x blh tahan ni ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia memang saja buat kite merembes!

      Delete
    2. Hahahhaa....alaaa..SS..pon suka tgk org merembes tgk uyu banana...

      Delete
  15. Makanan yg paling sedap di dunia adalah... Makanan free... He he he...

    ReplyDelete
  16. Tak sabar sabar kakak Kak Deanna nak shopping. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah...dan2 tu dia nk shopping adehh..hahaah

      Delete
  17. ohh..inilah kedai mona ikan bakar yg pemes di kuala perlis tu eh...baru nk tanya harga..sekali org sponsor....x pe lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...kan..nnti sy g mkn lg kt situ tya rege..

      Delete
  18. Replies
    1. Apa ni tanya2 pasal kerang nih... Terus I sengih kerang! He he he...

      Delete
  19. Syoknya cuti2 malaysia bersama keluarga :)

    ReplyDelete
  20. ikan yg msk kuning tu masak ape???

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...