Monday, 31 August 2015

MENU LUNCH YANG MUDAH DAN SEDAP

Assalammualaikum wbt....


Masa cuti-cuti cenggini macam malas pulak rasanya nak pergi jenjalan...dengan cuaca panas...pastu nak makan kat luar pun kena pikir ribu kali....mahal kot kan....harga barang pun dah makin tinggi...bila aku pikir balik...baik aku duduk rumah jer la...luang masa untuk keluarga....hihihihhi

Bila dah  duduk rumah...dah semestinya masak sendiri adalah pilihan yang terbaik....dan aku...semestinya akan pilih menu yang paling simple....dasar pemalas kan....hahahaahaha...apa menunya???






Aku masak...ayam goreng hangit...kah kah kah...aku buh garam kunyit dan tak lupa serbuk KARI.....mana leh tinggal kan...




Ini sambal pedas...super pedas...bukan aku buat..tapi kawan kat opis bagi..dia tau aku suka pedas...dia buatkan untuk aku...dan aku paling suka sambal pedas dia nih....memang superb....kalau aku yang memang boleh tahan pedas pun kata sambal ni pedas..bayangkanlah kepedasan sambal ini...bagi yang tak biasa...jangan makan banyak..takut sakit perut...aku siap warning lagi en suami jangan makan banyak sangat coz dia tak tahan pedas....heheheeh




Dan ini sayur kegemaran aku...pak choi goreng belacan....memang sedap...menu simple macam ni memang membuka selera...walau pun simple tetap sedap...puji diri sendiri kan....hahahaha...yang penting memang berbaloi...korang masak apa hari ni??? 





35 comments:

  1. Ok wana Nmpk kepedasan sambal tu walaupun x rasa, wana x tahan pedas..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe.....baik jauhkan sambal tu wana....

      Delete
  2. Ayam gorenga kak yan nak...sayur sambal tolak jauh ;-))

    ReplyDelete
  3. nyum nyum sedap lunch mak tuu ;p

    ReplyDelete
  4. biar simple tapi licin hehe. ana pon mmg jenis x tahan pedas. silap mkn pedas mmg azab la sakit perut hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh....kena kasi licin...jgn membazir kan

      Delete
  5. sep! saya suka juga sayur tu
    boleh kata tiap hari makan...hehe
    kalau ayam goreng tu, afif dengan aisyah sukalah

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyy...kita geng.....sedapkan sayur tuhhhhh heheehhe

      Delete
  6. Yang penting mudah disediakan, asalkan halal pasti semuanya sedap..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang sgt nk sediakan....yg ptg sedap hahah

      Delete
  7. Simple, yang penting kenyang. IbuNoey pun suka buat nenu simple je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan....menu simple senang nk sediakan...hehehe

      Delete
  8. Dah letak garam kunyit... letak kari pulakkkk... ha ha ha...

    ReplyDelete
  9. Jap nak google cemana rupa pak choi tu... Bukan sawi jepon ke? ke sawi cina? ha ha ha... entahhhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sawi jepon???? jepon ada sawi ehhh hahahahah

      Delete
  10. simple yg shat . nak gak merasa tahap mana kepedasannya ... heheheee

    ReplyDelete
  11. hehehe simple tu mmg kadang2 lagi trangkat dari yang susah2 nak sediakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh....simple laa yg paling sdap..mcm nasi n kicap....

      Delete
  12. Dah kawen2 pun masak simple2, bujang2 cam I ni lagi simple.. goreng telur ngan nasi putih ja, letak kicap skit.. fuhh legend

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simple2 sebab pemalas,, (tutup muka maluuu).. hihi

      Delete
  13. ayam goreng kari? mmg KARI tul lah dak Deanna ni

    ReplyDelete
  14. pak choi ke bok choy...ohhhh chinese cabbage tu...mmg sedap buat goreng...menu simple mcm ni pun boleh buka selera janji ada sayur, sambal dan lauk ..mmg cukup lengkap tu

    ReplyDelete
  15. saya masak ayam masak lemak cili padi..tak sabar nak balik keje, nak makan...haha

    ReplyDelete
  16. semua nampak sedap kalau dimakan beramai-ramai. hehee

    ReplyDelete
  17. simple dan sedap tu ekin pun mls masak kadang2 masak yg simple gak

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...