Thursday, 20 August 2015

HARI RAYA AIDILFITRI 1436H : JAMUAN RAYA DI PEJABAT


Assalammualaikum wbt....

Setelah gigih ktorang membuat persiapan untuk jamuan...maka tiba lah hari yang ditunggu....jamuan raya di pejabat ktorang...pagi-pagi...dah ada yang sibuk menyediakan juadah....ada setengah juadah ni ktorang masak sendiri....ada yang out source...heheheh....yang dimasak sendiri tu dah tentunya dimasak dengan penuh kasih sayang....hahahhaha...aku masak apa??? aku masak air jer kat rumah...tu pun untuk minuman sndiri....hahahahhahaah....aku mana larat nak masak-masak time hari kerja ni kan...aku beli yang dah siap masak jer la...senang kan....heheheheh....meh laa aku kongsikan menu yang ktorang sediakan untuk tetamu...dan untuk ktorang sendiri....hahahhaahah....




satay daging, ayam dan perut

nasi himpit

kuah lodeh

rendang ayam

lemang

roti jala dan kuah pengat durian

laksa penang@perak?? hihihi




acar timun dan buah-buahan

daging masak hitam dan ayam masak merah

nasi tomato

kaunter minuman, buah-buahan dan dessert



antara tetamu terawal ktorang..hihihih


tuan rumah sedang menikmati juadah yang disediakan

Tuan rumah makan lagi....hahhahaha

Haaaaaa....gitu laa suasana jamuan raya kat pejabat ktorang...ada banyak lagi gambar sebenarnya...tapi bukan dalam kamera aku...heheheh....so ini jer la gambar yang ada dalam kamera aku...kalau tengok gambar di atas macam sikit jer tuan rumah eh....ramai sebenarnya....dalam 26 orang gitu....tapi tu jer gambar yang ada....layan jer la kan.....next entry aku nak cerita pasal jamuan raya diperingkat ibu pejabat ktorang....nak tau kisah lanjut...tungguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....hihihiihih















35 comments:

  1. Sedapnyaaa Deanna:)
    Itu yg duduk depan prop dekorasi tu yg best. Duduk atas mat special:)
    Patut makan depan tu baru nampak background yg cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....ramai yang berposing kat depan dekorasi tu kak....itu port paling digemari

      Delete
  2. Replies
    1. heheh...sy pun xsmpat nk mkn roti jala tuh....

      Delete
  3. Siap ada taq lagi.. macam laa org tak tahu satay tu apa,,, ha ha hah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang orang nk letak menu masing-masing....xde dah gaduh pasal ruang dah...hahhaha

      Delete
    2. kot lah ada mat saleh datang blog ni, bolehla diorang kenal makanan-makanan Malaysia..haha

      Delete
  4. bagus jugak laa roti jala kaler ijau.... Biru ada? ha ha ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer nk buh biru....campur2 pun boleh....hehehe

      Delete
    2. roti jala JDT ada kaler biru. cer tgk kat page Sukan Star. ehehehe

      Delete
    3. Ehhh! Cik Ana pon layan sukan star?

      Delete
    4. lah..sama la kita.suka nau layan page bidaah tu.hahaha. Amran Fans layan tak?

      Delete
    5. kalau lah roti jala tu warna ping!

      Delete
  5. Nasi Arab ada?
    * Jeling Jay Emm... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasik arab xmmpu....huk huk huk

      Delete
    2. Nasi Arab tu makanan orang kaya... Keh Keh Keh...

      Delete
  6. sebulan raya jenuh asyik makan sesaja. bdn pon makin kembang ahakss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebulan makan.... Sebulan tak makan.. Mesti yang kembang... Kecut balik... Ha Ha Ha..

      Delete
  7. la...baru sebut tak tayang gambo makanan...ada juga rupanya!
    adehhh...ni yang lapo ni
    laksa tu buat saya meleleh air liur plak...hehe

    ReplyDelete
  8. Roti jala dengan kuah durian.....feveret saya tu.
    Sodap weiii

    ReplyDelete
  9. Roti jala dengan kuah durian.....feveret saya tu.
    Sodap weiii

    ReplyDelete
  10. tak pernah lagi tengok roti jala warna hijau. biasa tengok warna kuning.

    ReplyDelete
  11. pesta makanan !!! nak makanan raya lagi !! nak !!

    ReplyDelete
  12. pesal x masak kari...masak air je?

    ReplyDelete
  13. dalam byk2 tu JM suka satay dan laksa...nyum nyum nyum

    ReplyDelete
  14. Sedapnya mknan satay laksa roti jala lontong la

    ReplyDelete
  15. Rendang ayam masak merah daging masak hitam menu terpikat ni

    ReplyDelete
  16. mak aiii ... banyaknya makanan ... tuan rumah kena mkn dulu , barulah blh layan tetamu aka tak kempunan bila makanan tetiba tinggal sisa ... hahahaaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...