Monday, 3 August 2015

HARI RAYA AIDILFITRI 1436H : MUEZZA

Assalammualaikum wbt...

Harini aku masih bercuti...bukan sebab bercuti sakan..tapi atas faktor kesihatan....semoga esok aku dianugerahkan kesihatan yang baik untik meneruskan kehidupan seperti biasa....

Kali ni aku hanya mampu kongsikan entry pendek untuk tatapan korang....aku dah lama tak hapdet entry....memang betul orang cakap..bila dah lama tak hapdet blog...lama-lama kemalasan untuk menghapdet pun makin meninggi...huhuhu....



Kalau tengok tajuk kat atas tu macam nak hapdet pasal raya kan....cuma kali ni bukan cerita pasal manusia..tapi nak cerita pasal Muezza...siapa itu Muezza?? Itu laa kucing kesayangan yang dah jadi sebahagian daripada keluarga ktorang...bila balik kampung baru ada kesempatan jumpa dia....walaupun aku takut kucing...tapi si Muezza ni tak pernah buat onar dengan aku...dia suka duduk..tidur dan makan...kadang aku suka jugak usik dia...bila dia nak tidur..aku selalu panggil dia....mula la dia mendongak kepala...hehehhe...tapi aku masih takut nak pegang dia...meh aku kongsikan beberapa gambar dia untui tatapan korang.....






Itu jer dulu entry aku kali ni...moga diberi kekuatan untuk meneruskan blog aku ni...kepada rakan-rakan sekalian...maaf kalau aku belum jengah blog korang...akan ku susuli blog korang nanti bila keadaan mula reda ye....jaga diri semua.....sayang korang semua..... 








71 comments:

  1. hindari main dengan kucing semasa kurang sihat..bimbang makin mudarat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy takut pegang kucing kak yan...hehhe

      Delete
  2. moga cepat sihat..amin..jangan lupa mamam ubat..take care :-))

    ReplyDelete
  3. Comelnye muezza mcm kucing parsi.
    Smg cepat sembuh deanna...

    ReplyDelete
  4. moga cepat sembuh ya deanna..makan ubat tau..

    ReplyDelete
  5. alolo, comlenya muezza tu..geram tengok.. :)

    ReplyDelete
  6. Muezza..kucing rupanya. semoga cepat sihat kak Deanna so that weekend ni boleh gi open house lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sal..eh mcm mn tau ada open house weekend ni...guna bomoh eh sal hahahha

      Delete
    2. hahaha..kat mana-mana pun ada open house.raya kan sebulan

      Delete
  7. Comelnya! Cantik bulu si Muezza ni!

    ReplyDelete
  8. Lupa plak. Saya doakan Sis D cepat sembuh. Moga beroleh kesihatan sempurna. Rehat ye,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq farrah...alhmdulillah sihat dah hehhee

      Delete
  9. Comelnya kucing gebu tengok bulu si Muezza

    ReplyDelete
  10. Laaaaaa... Tak sihat ke?????? Patut laa senyap ajeee....

    ReplyDelete
  11. Get well soon... Rajin makan ubat!

    ReplyDelete
  12. Kaki pendengki jugak si Kari ni... Kucing tu nak tido... Di panggil2... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha...suka tgk dia dongak kepala bila nama kena panggil...

      Delete
  13. SS pon ske kucing gak... Tapi dulu laa... Skrg tak mampu dah.... Bulu dia merengsakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kak SS. bela kucing jalanan yer. haah

      Delete
    2. hehehe...sy pun suka cuma xberani nk pegang

      Delete
  14. amboi cantik gebu bulu si dak mueezz tok... hehe..
    semoga deanna cepat sembuh dan kembali aktif menghapdet blog...

    ReplyDelete
  15. salam kenal ... dan selamat hari raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal..selamat hari raya hihih

      Delete
    2. Nak salam kenal jugak... Dah ke sini dah PW beraya... He He He...

      Delete
    3. hehe ... mood rajin berblogwalking merangkap mood beraya ni SS :)

      Delete
  16. ala , gebusnya ... saya juga pecinta kucing ...

    ReplyDelete
  17. lahai...tak sihat ye deanna. get well soon ye
    saya takut pegang kucing
    berani tengok dari jauh aje =)

    ReplyDelete
  18. tak sihat? kenapa? demam? ke ada berita baik opssss aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestnye kalau betul ada berita baik..terus buat kenduri kot kan heheheh

      Delete
  19. betul tu..itu yang terjadi pada JM....skrg makin teruk malas nya Ya allah...rasa nk tutup terus je blog tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun sama ni JM..lepas raya..malas tu makin meninggi adehhh...pe la nak jadi kan huhuhu

      Delete
    2. Kalu Jay Emm nak tutup terus... SS pon nak tutup terus lahhhh...

      Delete
  20. lahh...muezza tu kucing rupanya..ingatkan pelakon

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS membayangkan Muezza tu perempuan warak berpurdah.. ha ha ha...

      Delete
  21. takut kucing? ahahaha....kalau JM buat bantal pelok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...amboi..bantal peluk ehh..lemas kucing nnti

      Delete
  22. comelnya muezza ni...dah berapa tahun usianya tu Deanna....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanya macam Muezza tu budak plak... Ha Ha Ha...

      Delete
    2. dh namanya nye mcm 'budak' kih kih kih

      Delete
  23. Deanna...mcm mana keadaan skrg...dah sihat?

    ReplyDelete
  24. Apa khabar Deanna?
    Tebalnya bulu kucing tu...Sekali pandang, macam bulu karpet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuranv sihat skit harini...haah..lebat mcm karpet hihihi

      Delete
  25. gebunya kucing.. memang geram kalau dapat kt nina. hehe

    ReplyDelete
  26. amboi nama dia.. gempak seh.. hehehe golek sana golek sini..
    debabnyaaa

    ReplyDelete
  27. kak D sihat ke... harap cepat sembuh ya...

    ReplyDelete
  28. hamboih gebusnya Muezza. sedap pulak nama dia. boleh jadi nama brand la. hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...