Friday, 28 August 2015

AKU HANYA MAMPU TERSENYUM

Assalammualaikum wbt.....


Haritu....tengah-tengah syok aku buat kerja....tetiba ada orang datang bilik aku tunjuk sesuatu dalam surat khabar.....aku tengok...then aku senyum.....hihihihiih.....senyum penuh makna....meh aku kongsikan apa yang menarik dalam surat khabar tu yer......








Hospital Shah Alam (HSA) dah pun siap.....berita baik bagi kengkawan yang berada disekitarnya....harap-harap dengan terbinanya hospital tersebut akan memberi manfaat kepada penduduk disekitarnya.... dulu heboh jugak cerita pasal hospital ni....macam-macam versi yang kita boleh dengar....dalam Laporan Ketua Audit Negara Tahun 2013 Siri 3 telah pun melaporkan berkenaan HSA ni....dan dah bentang pun kat parlimen.....







Kalau korang nak baca lanjut mengenainya boleh klik SINI ....siapa yang tahu sejarah pembinaan HSA tu....faham-faham sendiri la ye.....kalau tanya aku????...secara automatik aku tersenyum....kenapa aku senyum???? biarlah rahsia.....hahahahahhaha.....nak tahu lebih lanjut...korang rajin-rajin la baca laporan audit tu yer....muka surat 387....membaca jambatan ilmu....heheehhe









49 comments:

  1. kekurangan hospital kan zaman sekarang.Jururawat berlambak2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pasal kena jaga kesihatan... Percayalah! Ada duit banyak pon... Belum tentu boleh dapatkan rawatan kat spital...

      Delete
    2. yup totally agree with u SSS ... totally agree

      Delete
  2. hurmmm.... nanti cuba habiskan pembacaan....

    ReplyDelete
  3. Ehhh... Adakah SS salah masuk umah orang????? Skin dah lain laaa.. Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhhh....rumah baru pas renovate....keh keh keh

      Delete
    2. Ini macam baru ada ummmphhhhh! Kalu tak.. rasa nak membuta... Ha ha ha..

      Delete
    3. rasa nak membuta katanya.. haha..nasib membuta kalau sakit mata?

      Delete
    4. Hahaah...yela..bila golap..senang nm membuta...

      Delete
  4. Kalu dah tuko kontraktor tu ... mesti la ada isu kan... Adeiiii....

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. hehehhe....byk kisah diceritakan dlm laporan tuhh CM

      Delete
  6. macam-macam, panjangnya nak baca.. isu macam ni biasanya ada something with wrong laa.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..kena baca dlm laporan tu bru leh tau apa masalahnyee...

      Delete
  7. Replies
    1. Ehemmm...sy xberani nk komen....hahahaah

      Delete
  8. Eh,..rumah tukar cat eh? Baru perasan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah farrah...bru pas wat renovation katanyer hahaaha

      Delete
  9. Senyumlah senyumlah ahaiiii Sis D molek,... ;)
    Tetiba wayar putus nak nyanyi lagu M. Daud Kilau kat sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha...patutlah berseri2 je blog ni

      Delete
    2. Hahaahha...petik gitar skali ke farrah??

      Delete
    3. JM..berseri sbb ikut tuan dia yg mmg terserlah seriannya...hahahaha

      Delete
    4. Wayar putus boleh sambung.. Urat kentut putus nak sambung pakai apa? keh keh keh...

      Delete
  10. Nak tahu jugak ceritanya. Sis tolong la simplify kan sebab kite nak pergi makan ni. Nanti singgah balik. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...mane leh simplify..kang tertinggal info penting...

      Delete
  11. Rakyat di dahulukan....pencapaian diutamakan...
    Tak gitew :)

    ReplyDelete
  12. alaa..kenapa mampu senyum je share lah sikit...JM ni malas baca laporan2 mcm tu jap lagi mata rasa nk terlelap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senyum sbb dh leh agak pe yg akan terjadi...heheeheh...

      Delete
    2. bisik skit apa nak jadi? iskksss...

      Delete
    3. yusoffff taiyooooobbbbb......kah kah kah

      Delete
  13. kalau baca tajuk akhbar tu dah boleh guess isunya hurmmm

    ReplyDelete
  14. membaca jambatan ilmu, cuba akak wat rumusan sat.. kami baca rumusan akak.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm laporan tu ada rumusan...so xyah rumusan dh heheheeh

      Delete
    2. ala, nak Kak D rumuskan lagi..haha

      Delete
  15. biasala bila dah nampak $$$$ kelabu la mata.

    ReplyDelete
  16. saya tak baca, tapi saya tahu masalah dia
    adik saya kerja dengan jabatan kesihatan negeri
    memang projek paling bermasalah
    ni lah masalah kontraktor melayu...ali baba kan projek

    ReplyDelete
  17. hahaha dia nye last skali tu.. membaca jambatan ilmu.. hahaha..

    ReplyDelete
  18. masalah kontraktatur rasa dengan hopsital tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...