Wednesday, 19 August 2015

HARI RAYA AIDILFITRI 1436H : PERSEDIAAN JAMUAN RAYA PART 2


Assalammualaikum wbt.....


Sambungan cerita persediaan jamuan raya ktorang....seperti yang aku cerita SINI .....sehari sebelum jamuan ktorang buat deko-deko opis....aku sebagai pengurus kepada pengurus yang ada telah dilantik secara rasmi untuk menguruskan semua persediaan jamuan raya nih...nampak tak giler kuasa....hahahhahaha.....kalau tak dilantik pun memang akan jadi tugas aku jugak.....apa nak heran kan...hahahahha....cuma kali ni aku mintak kengkawan kat opis mulakan deko-deko awal sikit coz kalau petang aku takut tak larat....coz aku berpuasa pada hari tersebut dan kepala aku dari awal pagi memang dah pening-pening...huhuuhu....




Sebelum jam 2 petang ktorang dah settle kan deko-deko opis...semua orang memainkan peranan...tak payah nak bagitau kena buat apa...memasing tahu nak tolong apa....kerjasama yang bagus perlu diutamakan...meh aku kongsikan beberapa gambar yer.....hihihi




Masa ni baru set up untuk photo booth.....semua gigih menghias secantik mungkin dengan menggunakan alat-alat dan bahan-bahan yang ada kat opis.....nak tengok hasilnya???




Haaaa....ini la hasilnya.....ktorang cuba sebaik mungkin untuk menghias....sekurang-kurangnya ktorang berpuas hati....bukan cantik sahaja yang kita nak...yang penting semangat bekerjasama.....hihhihi


Selain set up untuk photo booth..ktorang kena set up jugak "stage" utama....konon-konon stage la kan...walaupun bukan stage....hahahhaha.....mula-mula ktorang letak model rumah kampung ktorang kat situ.....dan ini lah hasilnya.....





Haaaaa.....meriah tak??? tapi ni lom final touch up lagi...ni baru permulaan....setelah urusan meminjam pagar dengan jiran sebelah...maka ini la hasilnya....hehehehehehe




Haaaa....cantik tak??? meriahkan???tahun depan ktorang nak tambah aksesori lain pulak...tunggu bajet tahun depan la kan...hahhahahahha



Setelah bertungkus lumus menghias pejabat....ktorang berlari pulak ke FAMA Dengkil....untuk amik buah-buahan untuk jamuan esoknya....sehari sebelum ktorang dah order siap-siap dah buah...untuk opis dan persendirian....so tiba la masa untuk datang amik...nampak tak 2 orang model kat dalam gambar tuh...tengah check betul-betul  buah yg di order takut tak cukup....heheheh....balik rumah leh makan buah...apa menu untuk jamuan raya esok??? tunggu next entry la yerr....heheheh









37 comments:

  1. bila dah berpagar..nampak cantik sangat..tak sarat dengan hiasan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh...pagar rembat dari jiran tu kak

      Delete
  2. rumah tu tak nampak dah diperbuat dari kotak...dari jauh dah macam umah kayu

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru la nmpak mcm real skit kan kak...hihih

      Delete
  3. grand nih...ofis kami bt makan koci je

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn koci pun kira grand kalau mkn ramai2 heheh

      Delete
  4. Mestilah cantik kalau dah ramai-ramai buat.
    Bila props dah cantik kena tunggu pulak hidangannya
    Suspen lagi aduhai...
    Jgn tertinggal sudahlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak...semua keje kalau buat ramai2 mmg puas hati hihihi

      Delete
  5. cantiknya ofis kak Deanna. meriah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa...cantik2 cenggitu jer laa haziq hehehe

      Delete
  6. Fuh, cantiknya model rumah kg tu bila dah siap..memang kreatif dan berbakat Deanna dan kawan2..tahniah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...hasil kerjasama semua kan...mmg puas hati

      Delete
  7. mmg cantik deco kat stage tu ... terkesima jap ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhe...jgn lama sgt terkesima tu yerr

      Delete
  8. Replies
    1. ehh...mesti la comel mcm ktorang jugak...kah kah kah

      Delete
  9. Macam banyak je buah... Siap berkotak bagai.. Buah pe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...mmg byk..coz beli untuk sendiri2 jugak...hehehe

      Delete
  10. seriously cantiklah deanna!
    saya suka betul tengok bebenda camni
    mula rasa nak bergambar aje kat situ...wahaha
    banyak beli buah tu...cam best aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...ktorang pun berposing sakan kt situ...

      Delete
  11. eh dah komen sikit punya banyak
    baru perasan header dah lain...comel =)

    ReplyDelete
  12. model rumah yg kena kidnap tu.. hehe

    ReplyDelete
  13. Cantik dan chomel rumah tu...
    Ada efek rumput hijau...siap ada pagar lagi...

    ReplyDelete
  14. Cantik dan chomel rumah tu...
    Ada efek rumput hijau...siap ada pagar lagi...

    ReplyDelete
  15. Cantik dan chomel rumah tu...
    Ada efek rumput hijau...siap ada pagar lagi...

    ReplyDelete
  16. Cantik dan chomel rumah tu...
    Ada efek rumput hijau...siap ada pagar lagi...

    ReplyDelete
  17. kira gempak gak ni.. hebat tu.. ada deko macam kat supermart dah..

    ReplyDelete
  18. pasni boleh buat rumah besar sikit macam kat KLCC tu ha..

    ReplyDelete
  19. buah apa yg di order berkotak2 tu

    ReplyDelete
  20. hiasan tu semua...dah habis jamuan still mcm tu or di kemas..sbb di opis JM..klaau di hias mcm tu kena potong markah...EKSA katanya

    ReplyDelete
  21. Wow prop yg sangat cantik tu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...