Friday, 3 April 2015

CUTI SEKOLAH : NILAI 3



Assalammualaikum wbt....


Kisah cuti sekolah aku belum habis lagi...panjang betul kisahnya..nasib baik cuti hanya seminggu...kalau lama...agak-agak makan tahun jugak la baru nak bis kisah percutian tuhh....hahahhahaha.....aku sambung balik citer yer....hari khamis...19hb mac....destinasi yang aku bawak akak-akak aku ialah Nilai 3....haaaa...kalau dah Nilai 3....haruslaa shopping lagi...hehehehe.....




Kisah Nilai 3 dimulakan dengan mengunjungi gudang karpet.....kalau korang masuk jer simpang Nilai 3 tuhh...ada gudang karpet disebelah kiri...situ memang banyak giler karpetnyer...harga biasanye dah tak leh tawar....tapi kalau tengok harga dia memang dah agak murah.....meh aku kongsikan gambar yang ada yerrr....hihihihii







Korang tok sah tanya laa akak-akak aku beli apa?? dah tentu-tentunya beli karpet....walaupon nanti merentas laut china selatan....itu bukan penghalang.....hahahhahaha....setelah memilih karpet kat situ...dan beli....ktorang singgah pulak kat kedai-kedai yang ada disekitar Nilai 3...antaranya macam dalam gambar paling atas tuhhhh....akak-akak aku sambung lagi membeli baju kat situ...hehehheheeh



Dalam kul 3 petang cenggitu....ktorang bergerak balik....tapi sebelum tu...singgah kat kedai makan dulu untuk lunch...perut pon dah mula keroncong coz dari kul 10 pagi dah terpacak kat Nilai 3...memang harus laa lapar kan...hihihihi...so ktorang makan di mana???




Ktorang makan kat Nasi Kandar Lawood....kat area Nilai Cempaka.....aku suka ayam goreng dia..sedap wooooo....lepas makan...ktorang balik umah...rehat-rehat...coz malam kang ktorang ada aktitivi...apakah aktiviti tersebut....sama-sama kita tunggu episod seterusnya di entry akan datang.....hahahahahhaha


to be continued.....




Jangan lupa join GA aku tau..
klik banner untuk join
http://kameqdeanna.blogspot.com/2015/04/giveaway-by-kameq-deanna.html








39 comments:

  1. boleh borong banyak nih..hihi :)

    ReplyDelete
  2. dekat 2 tahun kawin tak pernah sekalipun kita beli karpet..Mungkin tak berapa minat..tapi rasanya kena minatkan jugak kan..Nanti kalau org datang umah tak la nampak tikar buruk tu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pon kurang skit ngn karpet nih..tp suka tgk corak dia hihihi

      Delete
  3. panjangnya cerita cuti sekolah ni ye.. karpet..karpet.. murah..murah.. pakistan bawak motor round kampung jual karpet..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi... Pakistan aje... Bangla nak campak mana?

      Delete
    2. amboi...JM nak bangla ka??? hahahaha

      Delete
    3. Bangla rajin pegi masjid..SOLAT hahaha

      Delete
    4. nak bagi JM biarlah bangla yang ada iras-iras Aamir Khan...hehe

      Delete
    5. JM...alhamdulillah....carik calon yg jaga solat itu adalah sebaik-baiknye...hihihih

      Sal...yg mcm muka remy ishak xmau kaa? hahhaha

      Delete
  4. LOL...tak habis lagi kisah shopping...duk wonder....banyaknya $$$$$ melayang, tapi biasalah...faham2 bagaimana terujanya mereka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha...selagi ada tpt shopping kak....mmg byk pon $$$ melayang adehhh...senak perut...

      Delete
  5. dah pernah singgah sekali kat gudang karpet tu . tapi x beli sbb susah nak bawak balik ...

    ReplyDelete
  6. kuat betul kakak kakak kak Deanna shopping ye. hehe

    ReplyDelete
  7. haritu balik dari kursus kat N9, member2 pakat pit stop kat Nilai 3 jugak. pakat memborong karpat jugakla diorang. ana aje x membeli. nengok kan aje hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ana bli leh balik naik karpet...xyah nek kete dah hahaahah

      Delete
  8. wah terus ke gudang.... byklah pilihan

    ReplyDelete
  9. masih berpikir...berapa ribu lah duit kakak2 Deanna tu bawak...shopping dari perlins, padang besar, jeruk pak ali, downtowv, jalan tar dan skrg nilai 3..tak habis-habis duit nya ahaha...mmg kaki sopping tul..maybe sbb setahun sekali kan bukan selalu...alang2 dah sampai semenanjung shopping puas2 heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...tok sah pikir JM...diorg mmg cenggitu..sesekali dtg kan...memborong jer laa hahahha

      Delete
  10. lunch mkn ayam goreng je..kari x de..kari? heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi kandar kan...haruslaa ada kari....heheehe

      Delete
  11. syoknya kalau shopping.. mesti byk stok lawa2 ni

    ReplyDelete
  12. family ni memang kaki shopping hahaha.. especially kekakaks tu semua..
    memborong habes hehehe..

    kakak2 tinggal kat sabah srawak ke ? bukan kat sana pun karpet bnyak yg trkenal ? CT penah nmpak gak orang borong karpet bawak naik flight dr srawak hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah...kalu tgk mmg scary...tp otak semua nak bisnes...gitu laa jadinye....

      haah...diorang dok sarawk...kat sana ada karpet ka?? aiyooo....ada tp xbanyak..yg CT tgk tu tikar sarawak kot...bukan karpet...hihihihih

      Delete
  13. SS tak boleh dekat dengan kapet... Alergy... Adeiii....

    ReplyDelete
    Replies
    1. huihhh....alegi sepi kaaa SS??? hahahah

      Delete
  14. Kalu datang sini... Patutnya.... Sewa lori!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lori dah ada...tp kt kpg...hahahaha

      Delete
  15. tabah betul kak Deanna teman diorang shopping.adik mithali sunggh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kena tabah sal...takut terjebak sama menabur duit....hahahahaha

      Delete
  16. Kuat shoping... tikar kat sana harga berapa kak deanna

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...