Monday, 27 April 2015

QUILL CITY MALL


Assalammualaikum wbt...


Masa ktorang keje kat luar haritu...lalu la jugak kat area medan tuanku tuhh....tetiba aku ternampak 1 bangunan baru kat situ...tak jauh dari stesen monorel medan tuanku.....kalau tak silap aku..bangunan tu dulu macam terbelangkai...bape tahun ntah....skali bila lalu situ dah jadi shopping complex....huiiihh.....panjang plak aku rasa leher aku nih....hahahahaha....memandangkan tujuan utama nak pegi makan dan balik...so ktorang lalu je la shopping complex tu.....




Nak tau nama shopping complex tuu? Quill City Mall....ada AEON....siap ada GSC lagi....macam menarik kann...heheheh...so ktorang berjanji akan pegi situ time rehat esok....heheheheh....maka keesokkan harinya ktorang pon pegi la situ....banyak jugak tempat parking kat bawah tu...siap ada tempat parking untuk Lady....haaaaa...tapi macam mana nak pastikan jantina yang park kat situ tidak dapat dipastikan.....hahahahaah....meh la aku belanja gambar yeerr.....













Sebelum balik ktorang carik dulu suraunye...nak solat zohor....ktorang pegi yang tingkat bawah...yang dekat dengan kedai-kedai makan....suraunye masih baru....meh aku tunjuk...heheheeh...








Selesa jugak la suraunye....cuma masih baru....so ada bau cat sikit..hehehe.....sebelum balik sempat jugak singgah toilet...sebelah je ngan surau tuhh....



Nampak bersihkan tandas dia.....masih baru kannnnnn....harap-harap sentiasa bersih la kan....hehheh...nanti korang leh laa singgah situ....next time aku nak singgah lagi...tapi bukan time keje cenggini laa...time ujung minggu laa..baru laa best....tak mengejar masa....hehehehe...ok laa...tu jer nk citerrr....hihihi



Klik banner untuk join GA aku 

33 comments:

  1. Area tu su x brp tahu...ada gsc kiranya shopping mall tu besar jugak la tu kan..seronok layan byk gmbr ^^

    ReplyDelete
  2. wah menarik ni bolehlah singgah-singgah ni...hik hik hik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..de masa nnti leh singgah2 kan

      Delete
  3. medan tuanku? medan mara JM tahu lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Medan mara ndagap jln raja laut...medan tuanku ngadap jln tar...hiihihihi

      Delete
    2. Medan perang ngadap bom tangan.. He He He...

      Delete
    3. Pasar Raya Medan ialah kedai kat area rumah saya yg dah bungkus ;D

      Delete
    4. Kedai Roti Medan pon dulu ada kat kampong SS... Dah tutup... He He He...

      Delete
  4. teringin juga nak pergi ke tempat macam nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. De kesempatan leh la jenguk situ hehhehe

      Delete
  5. saya ada pergi haritu dapat tiket free dari Churp Churp. hehehe. jauh sangat. last-last balik naik teksi..

    ReplyDelete
  6. tak pernah sampai lagi ni..macam menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...mmg menarik ni sal...jenguk2 la nnti

      Delete
    2. Saya pun tak berpeluang sampai lagi. Agak jauh dr area rumah.

      Delete
  7. Tempat baru nampak.cantik awal2 kan... dah bertahun2 xtaw la.mcm.ner

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa...harap2 chantik cenggitu sokmo kan hehehe

      Delete
    2. Dah lama nanti berdaki.. He He He...

      Delete
    3. Harap macam tu la... hihihi.. kalau servis bahagian tender cucian ok ok la bangunan tu...

      Delete
  8. nyamannya sushi ya kak
    bersih n besar tandas ya
    selesa mun pg jamban kedak ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Auk..besar n bersih toiletnya..mgkin gk baru kali...hehehe

      Delete
  9. Monorial medan tuanku tu yg area jobstreet tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeee...tepat dn betul sekali...SS...nk bg markah x? Hahahaha

      Delete
    2. Kat bantal banyak peta.... Gi carik... He He He...

      Delete
  10. tandas masih baru mmg bersih ... mkn sushi la tu ...

    ReplyDelete
  11. baru lagi bersih la.... kena slalu jaga la

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...