Thursday, 14 May 2015

BILA KETIRISAN BERLAKU



Assalammualaikum wbt......

Sebelum aku mula berleter dengan panjang lebar....aku nak tanya korang.....sape yang klik entry ni sebab nak tau pasal KETIRISAN Kerajaan atau rasuah???? Cepat angkat tangan....baik korang mengaku.....hahahahahaha....tak baik tau menipu diri sendiri......yelaaa sekarang kan tengah hangat perdebatkan isu "KETIRISAN"....mesti semua nak tau kan??? .nak tau kenapa aku tanya soalan cenggitu???? hihihihihhi




Bagi yang nak tau pasal KETIRISAN berlaku dalam negara atau Kerajaan....aku minta maaf...coz entry ini bukan citer pasal KETIRISAN itu.......hahahahahahahaha.....aku tak layak untuk mengulas isu itu.....apa yang bakal aku citer nanti adalah citer betul-betul mengenai KETIRISAN.....hihihihihi......nak tau citer nyerrr????



Kisahnya bermula begini....hari selasa lepas.....putrajaya dicurahi dengan hujan yang sangat lebat.....diikuti dengan angin yang kuat bersekali dengan petir...ini bukan hujan yang biasa-biasa..tapi agak luar biasa.....bila hujan lebat selebat-lebatnya....dengan angin yang kuat maka berlaku lah....KETIRISAN....di bilik aku.....hahaahahahha.....sekarang sudah paham ka adik manis???? hihihihi.....ini bukan kali pertama KETIRISAN ini berlaku....dulu pon pernah berlaku.....tapi hanya bila hujan lebat berserta angin kuat....kalau hujan biasa tidak berlaku KETIRISAN itu....heheheh...meh aku tunjuk bukti KETIRISAN itu......







Korang nampak tak kesan air tu?? sampai ke lantai tauuuu...habis laa karpet kat bilik aku....siap punggah dokumen kontrak yang banyak ke tepi tu takut kena hujan....dah laa banyak dokumen tuhh...tebal dan berat lak tuhh....sakit pinggang mak cik....huhuhuhuhu.....itu jer laaa yang aku nak citer pasal KETIRISAN nih....jangan pulak lepas ni ada yang komen pasal KETIRISAN kerajaan atau negara pulak..atau tuduh aku membocorkan maklumat pulak yerrr......nampak sangat tak habis baca....hahahahahahaha...sila komen yang murni-murni jerrr.....hihiihihhi....

Korang perasan tak aku banyak guna perkataan KETIRISAN......hihihihi.... cer kira bape banyak perkataan KETIRISAN yang aku guna tuhh...sape yang dapat jawab betul..aku bagi tepukan 2 kali...dannnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...hadiah misteri....pemenang ada sorang jerrr....sape yang cepat jawab dengan betul jer akan dipilih sebagai pemenang.....sila email jawapan korang kat email aku yerr....jawab kat komen tidak akan di kira....sekarang boleh nampak tak kebaikan KETIRISAN ni kan???? .hhahahahahhaha.....




Klik banner untuk join GA aku 


46 comments:

  1. dulu kat kampung masa kecik2.. kalau perkataan tiris ni, orang2 tua guna untuk bagitau atap rumah tiris... bila hujan abis air masuk umah...
    sekarang bila dah besar... kalau tiris je mesti berkaitan gov/opp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..tiris tu dh mcm word yg sensitip lak skg ni kan

      Delete
  2. Replies
    1. email la, jangan jawab kat sini nanti orang tiru..hehe

      Delete
    2. alahhh hihi..tersilap.. kalut baca tadi dlm opis.. hahahahah

      Delete
    3. excited la SS... nk menang mcm teka Geladangan tu

      Delete
    4. boleh lagi ka email..tapi mesti dh ada pemenang ni..saya dh lambat huhuhu...

      Delete
  3. adohai teringat plak keta saya tu yg tiris kalau hujan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahaiii..sian kete tiris....dh sihat lom kete nye? Hehehe

      Delete
    2. keta lama.. dh lama tiris.. xleh buat apa dah..

      Delete
  4. Saya dah emel pada kak deanna tentang jawapan tersebut :-)

    ReplyDelete
  5. kalau kak D buat tajuk 'ketirisan berlaku lagi di Putrajaya' confirm lagi mencanak naik trafik blog..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu masukkan nama Ahmad Maslan lagi jem terus trafik!

      Delete
    2. Hahaaha...sal..takut kena pgil kt balai polis kang

      SS...xnak laa trafik sbb dia...huhuhuhu

      Delete
  6. ketirisan disana disini dan dimana saja kan deanna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa kak noor...terutama musim hujan hahahha

      Delete
  7. Sue x terfikir pun perihal ketirisan yg bab2 government tu..hehe terlintas bab air masuk dkt bumbung je..kalo gitu penting deanna selamatkan dokumen2 penting..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pon sama..tiris je pkir bocor..hehehe

      Delete
  8. Kalau SS dengan gelandangan.. kak D dgn ketirisan pulak..hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. koleberasi (bantai eja) mantap! Ha Ha Ha...

      Delete
    2. Kah kah kah...bergabung meletop letop

      Delete
  9. tudia KETIRISAN punya pasal, siap ada soalan cepumass eheee

    ReplyDelete
  10. hehehe.. ada lar sikit fikir sal ketirisan gov 2.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa...kejujuran anda kebanggan kami

      Delete
  11. Replies
    1. Soalan yang perlukan jawapan... He he he

      Delete
    2. Tiris tu sejenis perkataan...hahahaha

      Delete
  12. Ketirisan dengan kekarian adik beradik tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada kaitan kalau kuah kari mengalami ketirisan...hahaha

      Delete
  13. Dah macam teka gelandang gelandangan.... tapi tu kiraan termasuk tajuk ke tak tu? Ha Ha Ha.... Sebab kalu sebutan.... Kiraan kena masuk tajuk sekali....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ikut la nk kira byk mn pon...hahahaah

      Delete
  14. Kebaikan ketirisan adalah ada hadiah menanti di hujung bebelan... he he he...

    ReplyDelete
  15. Ala terlepas peluang nak kira ketirisan nya... email kak D berapa...

    ReplyDelete
  16. ketirisan pun pernah berlaku di rumah ini . mcm manalah pemaju buat umah ya ... heh heh heh

    ReplyDelete
  17. patutlah time baca tu pesal asyik ulang KETIRISAN berkali2..rupanya ada soalan cepumas..kalau soalan camni ZF lah yg akan win!

    ReplyDelete
  18. laa tiris plak ke? nasib jadi time ada kat opis.. kalau time cuti, maunya basah abis drawaing ngan segala bagai dokumen tu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...