Saturday, 11 April 2015

HARI KEMAS PEJABAT SEDUNIA

Assalammualaikum wbt....


Ini kisah Jumaat minggu lepas....kisah kemas opis...alkisahnya....rak simpan fail kertas kerja ktorang dah makin sesak...so dah tak ada ruang nak letak fail kertas kerja yang baru.....masalah makin meruncing....ececehhh...bahasa...meruncing kauuuuu....hahhahahahaha.....lupakan bahasa aku tuhhh untuk seketika....keadaan makin teruk bila 1 kajian yang dibuat menggunakan 8@10 box fail....tu baru kajian....untuk 1 seksyen....bayangkan ada 4 seksyen...tu baru kajian......belom masuk kewangan...dan pengurusan kewangan....1 tahun punya kerja ada berpuluh box file.....ruang pulak terhad....ditambah pulak dengan hasil audit keselamatan haritu..ada beberapa perkara yang perlu kami selesaikan.....maka hari jumaat dipilih untuk kerja-kerja mengemas opis....barulaa selesa untuk bekerja.....hihihihi





Sebelum mulakan sesi...ada taklimat ringkas dulu...untuk rancang pe yang perlu diutamakan...lebih-lebih lagi memperbaiki sistem keselamatan dipejabat,,,,,taklimat oleh jejaka encem kat opis ktorang.....hahahhahaha.....sopi...sila jangan kembang sangat hidung tuuuu...hahahhahahaha.....




Pas taklimat baru laa mula kerja-kerja mengemas....dan kerja yang paling penting....mengoyak kertas kerja yang lama....koyak selagi boleh...coz dalam tuh banyak benda-benda sulit....RAHSIA.....hehehheh...meh aku kongsikan gambar yang ada....kalau korang terjumpa aku dalam gambar tu senyap-senyap jer laa yerrr.....kalau ada laa terselit......tau-tau sendiri jer cukup.....hhahahahahaah....






Nampak tak ceria jer semua muka mengoyak kertas??? hahahhaah....muka redha.....ada banyak box file yang ktorang kumpulkan untuk diguna semula....leh jimat selagi boleh...hahahahah.....bila tengahari ktorang rehat makan....sebelum tu kami sumbang duit sorang sikit untuk wat makan-makan.....rasa macam kenduri lak....meh aku jamu menu ktorang harituuuu....hihihihi



Kari ayam in da house yoooooo.....hahahahhahaa.....lagi laa aku suka.....mekasih kepada Ili coz susah payah mintak Ami nye untuk masak....last minute lak tu kaannnn.....kari tu memang sedap betul.....akak makan 2 pinggan weiiiii.....hhahahaahhaahhaha......nanti kita wat lagi yerrrrr.....hihihihi




Jangan lupa join GA aku yerrr
Klik banner untok join















53 comments:

  1. part last makan2 tu yang best....mesin kunyah kertas tu takde ker?, hehehe istilah mesin tu sendiri yang bagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesin tu ada...tp bkn heavy duty punya....shred sikit2 jer boleh....nk lg cepat...koyakkan ajeeee....heheheheh

      Delete
    2. hehe..baru nk tanya soalan yang sama..lenguh la tangan masing-masing dok koyak kertas macam koyak surat pakwe mintak putus..hihihi

      Delete
    3. betul mesin tuh takat skit2 ok lagi..kalau banyak2 maunya jem.. pernah guna time nak pindah opis..

      Delete
    4. Sal..kena ada teknik yg betul...hahahha

      izzeyda....betul...kalau lama2 dia henggg...huhhuhu

      Delete
    5. betul tuh Deanna.. baik koyak jer lagi cepat..

      Delete
  2. Nampak kari tu ingatkan Sis Deanna yang masak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah....xsempat nk masak farrah....last minute nye plan

      Delete
  3. Ohhh tak taulak hari kemas pejabat sedunia, klu tidak boleh saya join kemas opis sekali hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha....dengan ini sy isytiharkan hari kemas opis sedonia....

      Delete
    2. meh lah datang opis saya tolong kemas..

      Delete
    3. Sal ajak sape tu?? hihihihi

      Delete
    4. CT ajak semua mai.. kemas rumah =P
      lepas tu itew banje seoul garden aaahak..

      Delete
  4. kaknoor nampak yg merah tu je makanan lah kan mesti sedappp. tkyah lah nak kemas2 makan duluuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau makan dulu...terus xleh dah buat keje...coz kekenyangn hahahahah

      Delete
  5. mana satu agaknya muka deanna ya ... wah , banyak benor tu . tapi wat ramai2 cepat je siapnya ... kari dia mmg x blh blah ... hahahaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaha....xyah carik....keje ramai2 bru cepat habis kannnn

      Delete
    2. atototot malu2 tucen laaaak..
      yang mana satu.. pilihan kalbuu aceceh..

      Delete
    3. Disebalik timbunan kertas...hak hak hak

      Delete
  6. seronok tengok tempat kerja akak. saling bekerjasama staff staff dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 cenggitu hingga akhirnya hihih

      Delete
  7. ni dah mcm 5s jugak...S pertama sisih...ihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. S yg pertama xlepas2 lg hik hik hik

      Delete
  8. best kan gotong royong buat kerja ni hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terasa ringan skit keje tuh kan hihihih

      Delete
  9. ini ala2 5S lerr.. bilik nih bila nak kemas plak pun tak tau laa.. kertas dah makin bertimbun.. bukan boleh buang macam tuh jer.. sulit tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5S yg xbape nak S....huhuhuh

      SS...tlg jwb...hahahaha

      Delete
    2. adus teringat sek mak nak transform ke 5S tu..
      seksa sampai pagi buta betapa kat sek..

      Delete
    3. kat opis nih dah berapa tahun nak buat 5S, tapi asyik tak jadi jer sampai sekarang.. hehehe..

      Delete
  10. Replies
    1. ini laa kekdah merewang...terawang-awang gituuuu...hahahah

      Delete
    2. biasalah dok opis.. lepas keje kena ada habuan yeee dak..

      Delete
    3. Hahahah...time cenggini laa bru dpt mkn2..time keje..mmg xdpt laaa

      Delete
  11. Koyak kertas macam potong bawang.... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pon..tu sbb lepas bis semua mengalir air mata...pedih...hahahha

      Delete
    2. pakai paper shredder takleh ke.. lumat jugak..

      Delete
    3. Shredder pon surrender....nk wat mcm mne kan..huhuhu

      Delete
  12. memang kalo urusan2 rahsia ni kena lupuskan sebaik mungkin..
    tapi banyak sungguh eh file guna.. ehehe.. sesak.. mak ayah CT nye buku2 n ketas tah apa2 pun sepah kat rumah.. kalo alih kang takot x jumpa ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk rahsia nihh...syyy....rahsia...heheheh

      Delete
  13. Jangan terkoyak yang rahsia dah le.. Nanti selamanya jadi rahsia...;)

    ReplyDelete
  14. Deanna yang pakai tudung biru tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade ehh yg tdg biru?? JM men teka jerr...salahhhh...hahhaahah

      Delete
  15. kat opis x der mesin shrider eh....jenuhlah nk mengoyak...dh mcm majlis kenduri kahwin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada..tp yg lemah gemalai...bek koyak jer..cepat dn mudah..hehehe

      Delete
    2. betul tuh Deanna.. buat sakit ati jer guna mesin tuh.. dah laa tak boleh overload langsung.. baik koyak jer lagi puas hati..

      Delete
    3. mesin tu klu nak koyak skit2 boleh laaahh..

      Delete
  16. Kari ayam tu....kalau yg ckp x sedap tu mesti bukan Deanna ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaha...sedappp kariii tuhhhhh...nyumm2

      Delete
  17. Ingatkan kari tu Kak D yg masak...hehehe..

    ReplyDelete
  18. hari kemas pejabat plus hari kenduri sepejabat... kan

    ReplyDelete
  19. eh ada sebut nama saya lah..heee...sesama pn.. mak ckp kalo nak suruh dia masak lagi bole jek..tapi kene hari jumaat lah..:)

    ReplyDelete
  20. Ada hari kemas office sedunia pun ada ya... syok tengok koyak krtas tu teringat dulu2 sblm ada blog kita ada diari tulis tentang perasaan hati hahaha... takut org bc ekin koyak2 kecik buang dlm tong sampah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...