Saturday, 21 November 2015

BERJAYA HOTEL AND WATERFRONT, JOHOR BAHRU


Assalammualaikum wbt...


Ktorang pergi ke JB pada 26 September 2015....sampai kat airport JB dalam jam 10 malam lebih kurang...keluar jer dari airport tengok dah ada kenderaan dan pemandu setia menunggu...hehehhe....ktorang mintak pemandu hantar ke hotel....kali ini ktorang pilih Berjaya Hotel And Waterfront....ini bukan kali pertama ktorang duduk kat hotel ni....sebelum ni pun kalau outstation JB memang ini lah hotel yang ktorang duduk....kenapa pilih hotel ini??? pertama sekali....sebab kadar hotel yang ktorang mampu bayar dan layak...kedua....tempat makan yang tersangat dekat....ketiga....ada kelab malam....ehhhh...silap....ada shopping complex.....hahhahahahaha.....tapi shopping complex dia dah makin suram...tapi boleh la kalau nak beli makanan di saat terdesak....hihihih.....













Aku dapat bilik yang agak luas....memang sangat selesa....katil pulak besar....memang aku sangat suka....tapi kan....kegumbiraan aku tu terputus ditengah jalan...ku sangkakan panas berpanjangan rupanya gerimis...rupanya gerimis mengundang...angg...angg...anggggggg.....ewahhhhhh.....zamani la sangat kau kan.....keh keh keh.....aku hanya duduk dibilik itu untuk 1 malam jer...kenapa kah??? apa kah???? hantu kah???? teringat pulak soalan Kak Yan dalam entry aku sebelum ini SINI ......ada hantu ke deanna??? keh keh keh......kalau ikutkan hantu ada di mana-mana....


Tapi bukan itu sebab sebenar aku tukar bilik.....nak tau sebab nya??? heheheh....alkisah....aku balik dari kerja....dalam jam 6.30 petang lebih kurang...aku nak mandi....baru jer aku nak cuci muka kat singki...air dia panas giler....dah macam-macam gaya dah pili tu aku pusing..tapi suhu tetap panas....dalam hati aku...mungkin aku kot yang jakun tak reti guna pili tuh.....nak kata canggih sangat....pili tu sama jer macam pili yang aku tengok kat hotel lain...aku pun gosok gigi ala kadar jer....pastu yang paling seksa bila nak mandi...air kat pili bath tub pun panas...adehhh.....rasa tersiat kulit aku yang mulus ini....keh keh keh....aku tengok kulit aku dah mula merah coz kena panas...akhirnya aku mandi macam P.Ramlee jer la dulu....nak amik wudhu pun sengsara....terpaksa buat mana yang wajib jer....huuhuhuh....selesai mandi dan solat maghrib.....aku dan member pergi makan dulu...sebelum tu aku buat report dulu kat kaunter...selesai makan...ktorang balik ke hotel...dan aku tanya perkembangan bilik aku tuh...pihak hotel mintak aku tukar bilik....diorang bagi aku kunci untuk tengok dulu bilik tu...kalau ok aku boleh terus pindah cuma nanti kena maklumkan pada diorang tukar bilik dan bagi kunci bilik lama...aku pun naik ke bilik dan tengok bilik tuh...mula-mula aku check air dia dulu...takut panas...Alhamdulillah..ok...aku pun decide tukar bilik....nasib baik bilik baru tu selang 1 bilik jer dengan bilik lama.....cepat-cepat aku kemas barang dan pindah bilik....hehehhehehe.....legaaaaaaaaaaaaaaaa..............







Ini lah bilik baru aku....walaupun katil ada dua...tapi aku tak kisah pun...janji selesa...luas bilik sama dengan bilik aku sebelum ini....lepas selesai kemas barang....aku mandi lagi sekali...qada mandi sebelum ni....hehehhehe...barulah puas....





Ini adalah pemandangan diluar bilik aku...kat tengah lobi hotel tu ada tempat makan dan minum...kadang ada live show....heheheh...tapi aku tak pernah pun tengok...coz badan aku penat bekerja seharian..so tak ada kerja la aku nak berdiri kat situ tengok...baik aku landing kuak lentang atas katil....keh keh keh.....




Ini tempat ktorang breakfast kat hotel nih...makanan dia banyak jugak lah...tapi menu lebih kurang....mee goreng mamak dia tak pernah ditukar dengan menu lain selama aku duduk situ 6 hari....sampai naik tepu aku nak makan menu apa...roti canai dia sedap....cuma kuah dal dia kurang sikit...selalu aku amik kuah dal dai..campur dengan kuah kari yang sebenarnya dimakan dengan nasi lemak....pepandai la kan nak matchkan....hehehhe....tapi tiap hari aku akan makan yogurt dan cornflake...nikmat betul...hehehhehe....janji ada makanan....bersyukur lah dengan rezeki yang ada kan.....hihihii...apa lagi cerita menarik di JB??? tunggu yerrr.......hihihihi









Autopublish : 21.11.2015  8.00 pm








65 comments:

  1. Alhamdulillah masalah selesai..boleh mandi wangi2 kan..kan..kan..

    ReplyDelete
  2. wow... nice place... selamat bercuti n take care sis

    ReplyDelete
  3. Kalau panas air nyer memng masalah la tu...sib baik x melecur...

    ReplyDelete
  4. Hamboooiii kelab malam tak henggat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelab mlm jugak yg dia hengat kann hahaha

      Delete
  5. Errr... ni hotel sblh persada tu ke?
    Hotel yg dulu nya nama lain... undee johor corp.
    Sebab...
    Design "kelab malam" tu mcm pnh lalu...

    Rasanya ni yg sblh persada dekat dgn CS...(err ye ke nm dia CS)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu panggil hotel the zone....hotel persada tu xpasti lak hehehe

      Delete
  6. Deanna... apa jd kt noodle stn hrtu?

    ReplyDelete
  7. ooo..air panas rupanya..ingat ada misteri nusantara...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...samalah kita kak yan
      ingatkan cite angker

      Delete
    2. hahahha...misteri jugak tuh kannnnn

      Delete
  8. ehh jap!! ni blog KD ke...HEADER baru!!! dah renovate ehh...berapa habis tuk renovate ni ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. sndiri bikin...sbb tu nmpk buruk jer kan....upah free....kah kah kah

      Delete
    2. Saya suka gambo2 kat header tu! Meriahhhh!

      Delete
  9. Berjaya Hotel And Waterfront? ada check harga is below RM200 per night..murah tu...bayar dulu balik nanti boleh claim kan

    ReplyDelete
  10. ahaa bilik besar dan luas mmg selesa lah...satu malam je? why? why? sasend ni..jap sambung baca

    ReplyDelete
  11. ohhh HOT Water ke...p.anas sampai leh masak TULUR tak? hehehe....adoyai..nama hotel dah best tapi kalau facilities mcm tu..customer perlu buat aduan x selesa they should do something..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa...lepas tukar bilik...ok dah...kalau x..mau pindah hotel heheheh

      Delete
  12. kalau ada peluang ke JM x nk stay kat sini..nampak memilih kan?

    ReplyDelete
  13. Bilik ke dua un besar ..tdo two seperate bed x de peluang lah nk pelok eheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi JM ... bukan main lagi dia yer :p

      Delete
    2. tido sengsorang jer....peluk bantal sudahhhhh....hahaah

      Delete
  14. kalau 6 hari mandi air panas gitu, terus kulit putih cam Emma maembong...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. silap2 tinggal gigi bongsu jer., harhar2

      Delete
    2. hahahha...silap2 tggk tulang jer

      Delete
    3. Hahaha komen wak kelakau! Banyak2 benda gigi bongsu yang dipilihnya :)

      Delete
  15. Replies
    1. haah wak...hotel the zone..tuka nama baru...hehehe

      Delete
  16. Hehe nasib baik bukan kes hantu ;p
    Anyway cantik gak hotel tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau hantu...cabut awal2 lgi dah heheheh

      Delete
  17. bestnya dapat dok hotel 6 hari :) ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu bercuti best...tp kalau keje...serabut hehehe

      Delete
  18. tang air panas tuu kelakarr. Hahhaaa Dua2x bilik diaa cantikk.! Berapa 1 malam.?? Nak tauuu bulehhhh *muka merayuu*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe....gov rate RM186 1 malam....nnti leh try stay situ

      Delete
  19. cantik. nanti boleh try stay sini kalau gi JB

    ReplyDelete
  20. Pergh ~ kalau panas macam tu, leh masak megi kot? hehe

    ReplyDelete
  21. nampak cantik n selesalah
    dah berzaman saya tak duduk hotel...hehe
    entah bila nak bercuti ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali bercuti best tu YY....tenang jer hehehe

      Delete
  22. cantik hotelnya
    ingat pengalaman kat mekah masa buat haji haritu air nya panas x perlu pki heater pun, lagi2 kat mina, nk kencing dan be*** pun kene thn panas time nk membasuh..hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huihhh....tu lg mencabar kan.....tp kalau dh tak tahan sgt....kena bertahan la kan.....hihih

      Delete
  23. woaaah jalan rata ahkak kita ni.. nak ekot laaa len kali ajakla kita..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau jenjalan jer xpe CT tp kalau bekerja...haruuuu huhuhuh

      Delete
  24. Cantik biliknye.. Sian.. Xdpt nk byg berwhuduk gune air pns.. Loncat2 sel2 muka..

    Salam sis.. 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheh....melompat sel2 muka kena air panas...

      Delete
  25. drama kat hotel, asyik tukar bilik ja..haha...dah la mesia ni panas, mandi air panas lagi.. habislah kulit terbakor

    ReplyDelete
  26. wahhh bestnya ! bilik pon luas betol.. makanan best

    ReplyDelete
  27. Bestnya kerana masalah pili air dapat bilik best yer...

    ReplyDelete
  28. Huishhh... Berangat na so kulit. Hahaha Nasib dah tuka...

    ReplyDelete
  29. Bestnyer...mesti berulang nak pergi lagi ni...kann..

    ReplyDelete
  30. Salam, boleh tanya tak, betul ke keadaan hotel ini tak sama seperti yg dalam gambar? Banyak komen negatif tentang keadaan hotel kotor, lama, berbau dan sebagainya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpasti plak dlm gbr mcm ne....pada sy hotel ni tak la teruk sgt....cuma hotel lama kan...so byk la kekurang nyer hihihi

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...