Tuesday, 7 July 2015

MENU BERBUKA #6


Assalammualaikum wbt.....


Meh kita citer pasal menu berbuka pulak....haritu aku malas nak masak....hehehheehe....memang dasar pemalaskan.....bila dah malas...mula la aku carik menu yang paling simple....kalau boleh sesimple  mungkin.....akhirnya....tingggggggggg.....dapat idea.....aku nak masak ikan bilis pedas......haaaaa....ini memang menu kegemaran aku....lebih-lebih lagi time bulan puasa ni kan....macam mana rupanya????







Dulu aku pernah kongsikan resepinya SINI .....siapa yang teringin nak cuba boleh laa masak menu ni...tapi harus diingat kalau tak nak pedas..kurangkan cili apinya...aku bubuh ikut selera aku...coz aku suka pedas...menu ni sesuai dimakan bersama nasi yang panas....aku dan en suami makan ni dengan nasik jer...tak ada lauk tambahan...tapi penangan dia...perghhhhhh....berpinggan nasik aku makan.....adehhhhhh....ni yang buat aku malas nak masak....coz aku tau kalau aku masak gerenti sedap.....kah kah kah....ko jangan nak perasan laaaa kan...setakat masak cenggini....sapa-sapa pun boleh....hehehehehe......malam tadi pun en suami aku request untuk buat menu nih....maksudnya memang sedap la tu kan....hahahahaha.....itu jer la nak citer kali ni...jumpa di entry lain la yerrr....










31 comments:

  1. Nanti baca... Tak sempat... Nak gi dating.. Keh Keh Keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wawawahhhhh...g dating x ajak hahaah

      Delete
    2. kalu dating ajak orang lain... tak dipanggil dating... dipanggil
      meeting! ha ha ha...

      Delete
    3. Sy suka ikt meeting..keh keh keh

      Delete
  2. Wah..makan dengan nasi panas..ulam timun dengan salad..syok..

    ReplyDelete
  3. makan ngan nasi panas, memang berasap la telinga

    ReplyDelete
  4. Lauk ni simple, sedap dan sesuai jg bawa masa travel.

    ReplyDelete
  5. sedap ni deanna..sahur nanti akak nak buat lah...nak makan dengan bubur nasi :-))

    ReplyDelete
  6. makan dgn nasi panas2.. memang terangkat ni. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terangkat pinggan byk kali utk menambah nasik hahah

      Delete
  7. SS suke lauk ni... Tapi x leh makan... Kecewaaaaas!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa...siannye..xpe...SS tumpang tgk jer laa hihih

      Delete
  8. Amboi! Sedapnya! Mcm makan ikan masin dgn sambal belacan bersama nasi panas la ni. Fuhh! Mengancam! Boleh try ni

    ReplyDelete
  9. JM kalau malas masak..jgn kata menu simple...malas masak jawabnya...beli je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaaha...sy pon...masak kt kedai je

      Delete
  10. itu resipi malas masak...kalau rajin masaka mesti lagi byk menu kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rajin...dh mcm kt hotel nye menu keh keh keh

      Delete
  11. mmg sedap lah tu kalau hubby request lagi...tak bestnya ikan bilis mahal...100gram pun dah RM7++

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe...tp mmg mahal ikn bilis skg...sy bli yg dr sabah pya..murah skit hehehe

      Delete
  12. suka gak yg ni tp suami x suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heehhe...kena mkn sengsorang la kan...

      Delete
  13. baru semlm my kakak kisar cili padi pastu tumis dgn bilis goreng . pastu di cakap , ' alamak termasin ' ... heheheee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...