Friday, 5 June 2015

BERAKSI DI RANTAU PANJANG


Assalammualaikum wbt.....

Hari sabtu masa ktorang diisi dengan aktiviti yang paling aku suka...iaitu...aktiviti jenjalan sambil shopping di rantau panjang....heheeheheehe....horaayyyyyyy....tanda kegembiraan.....seawal jam 10 pagi ktorang bertolak dari hotel ke rantau panjang.....driver ktorang dah sedia menunggu untuk membawa ktorang ke sana....sepanjang perjalanan...aku mencongak senarai yang perlu dibeli...mencongak?? maksudnya tak ada perancangan la tuhh......hahahahhha....dan itu laa bahayanya kalau jenjalan kalau tak ada perancangan apa benda yang nak dibeli...takut terlebih beli.....tapi biar nyesal beli dari nyesal tak beli....ahakkkkkkk....hahhahahaha....





Sampai kat sana driver turunkan ktorang kat pasar baru...yang menggantikan pasar lama yang terbakar....seperti gambar di atas.....masuk jer perkarangan pasar tu korang akan jumpa gerai jual buah-buah....korang tengok tak buah laici tuhh...besar-besar weiii...tapi aku tak beli coz tekak aku sakit dan batuk..lagipun kalau beli bila masa aku nak makan...jadual kerja padat....kalau esoknya nak balik umah boleh la jugak aku beli barang sekilo....hihihihi...tapi kali ini aku hanya mampu melihat jer.....




Masuk jer bangunan tu korang akan tengok deretan lot kedai....selesa sikit coz tak kena panas...ktorang pun tanpa buang masa terus bergerak macam lipas...pergi dari 1 kedai ke 1 kedai...sambil survey harga....sempat la jugak survey harga telekung....aku ada berkenan dengan 1 telekung tu...pakcik tu leh bagi RM95...pada aku harga tu masih mahal...so aku tahan dulu perasaan nak beli....kot-kot jumpa tempat yang lagi murah....hehheheh...meh aku kongsikan gambar yang sempat aku snap...hehehehe






Bila dah selesai meronda kat dalam tu ktorang cadang nak meronda di deretan kedai yang kat luar pulak...tapi sebelum tu aku pergi toilet kat dalam bangunan tu....ok...ni aku punya pendapat mengenai toilet kat situ....notis ada tampal kat depan toilet tu....kalau nak masuk kena bayar RM0.30 kalau tak silap aku tapi kena bukak kasut....selipar disediakan....tapi kalau tak nak bukak kasut kena bayar RM2....aku pun tengah pikir....nak bukak atau tak kasut....kalau aku bukak kasut...aku kena bukak stoking...tapi kalau aku bukak stoking...nanti abang yang jaga toilet tu nampak pulak aurat aku...kalau aku bukak stoking kat dalam...takut basah lak stoking aku tuh...coz aku tak bawak stoking extra....aku buat keputusan...aku nak bayar RM2....bila aku hulur duit...abang tu tak nak...dia kata kena bukak kasut jugak.....aisyyyyy....@##!%^&*.......lain kali jangan tampal la option macam tu....aku bukan tak suka bukak kasut...tapi aurat aku pun nak kena jaga...kalau dia sediakan langsir kat depan toilet tu mungkin dapat membantu orang yang macam aku nih.....akhirnya....aku terpaksa bukak kasut...dan cuba carik selipar yang agak kering....berjengket la aku masuk toilet..kalau tak disebabkan darurat...mesti aku tak jadi pergi toilet....bila dah selesai urusan..aku pon keluar..dan bangku depan toilet tu ada akak sorang tengah duduk pakai stoking...dah terselak sikit kainnya...abang tu pulak duduk berdepan...kan dah nampak auratnya....benda cenggini laa yang aku cuba elakkan...huhuhuhuhuh.....



Berceloteh panjang pulak pasal toilet tuhh.....lepas tu ktorang kuar pergi jenjalan kat deretan kedai...tujuan utama nak cari baju jersi untuk en suami....tetiba terjumpa pulak kedai jual ABC...berenti jap...untuk melegakan tekak...hehehehhe....




Akhirnya jumpa jugak kedai yang jual jersi...kedai ni jugak yang en suami pergi untuk beli jersi dia dulu....lama jugak ktorang duduk dalam kedai nih...coz banyak jersi yang nak dibeli.....hehehehe...tapi aku beli 1 jerr....selesai beli jersi ktorang jenjalan lagi....lallalalalallala...sambil berpegangan tangan....eh tipu jerrrr hahahahahahah....




Tetiba jumpa pulak orang jual yang bakar-bakar nihh.....macam yang aku pernah citer kat SINI ......ktorang berenti beli secucuk dua...eh percaya ker secucuk dua...oklaaaa.....bercucuk-cucuk laaa....hahahahhaha...makan sambil meneruskan perjalanan.....hihihihihi...lepas puas hati meronda...akhirnya ktorang pergi semula ke bangunan mula-mula ktorang masuk...coz kawan aku nak beli jubah kat 1 kedai yang ada kat situ......







Haaaa...nampak tak model tengah mencuba baju...aku??? aku hanya mampu melihat...coz aku kena terima hakikat...saiz badan aku terlalu unik sampai tak ada saiz yang muat untuk aku....sian kan....huhuhuhhu....dengan lelehan air mata aku tengok jubah-jubah tuh semua.....huhuhuhuhuh.....



Setelah selesai....ktorang pun tunggu driver datang amik....masuk jer van...ktorang rasa lega sangat.....coz ada aircond...aku pon tidak melepaskan peluang untuk belunjur kaki kerana terlalu lenguh tawaf kedai kat rantau panjang.....tengok jam dah dekat kul 4 petang....ktorang singgah kedai makan...perut dah lapar....dan meneruskan semula perjalanan untuk pulang ke hotel....dan hasil tangkapan aku????? 





blouse untuk diri sendiri

gajus untuk sesi kunyahan

jersi untuk en suami terchenta....peminat liverpool....hehehhe

Haaaaa.....itu jer yang mampu aku beli kat sana...ada banyak benda nak beli tapi banyak tak ada saiz....huhuhuhhu....sedih mengenangkan nasib...nak diet lepas ni....tapi tak sampai 5 minit dah ngap semula....hahahahhaahhaha.....nak tau pengalaman seterusnya??? tunggu next entry yerrr....hihihhi



bersambung.....





17 comments:

  1. Apa2 pun tetap puas hati dpt beli something du sana kan

    Kacang gajus tu sedap buat kunyah2 ^^

    ReplyDelete
  2. aish..merembes tengok kedai jersi tu!sebab jersi Spain kaler biru tu sy mmg cari! apa-apa pun, You'll Never Walk Alone..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm2 jersi da kt situ sal...hehehe

      Delete
  3. masuk jamban ada gst x? he he he...

    ReplyDelete
  4. peraturan apa plak lah kena bukak kasut masuk toilet.. sah malas nak cuci lantai ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia sediakan selipar utk masuk toilet tu bukan sbb tak mau cuci nk jaga kebersihan hihihi... kasut kita pun x basah bila msk toilet

      Delete
  5. nk diet sengang je..kurangkan makan KARI...mesti badan akan sedikit mengecil :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh noooooo....xjdi la nk diet hahahaha

      Delete
  6. waktu misi bantuan banjir hari tu JM juga turut BERAKASI di Rantau Panjang..TAPI ...x suka ke sana...penjual menipu...beli toto RM35 rupanya TIRUAN, nipis! huhuhuh...dia ckp ORIginal

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa....sian JM....kdg mmg ada org niaga cenggitu....xjujur....xpe laa...aggp jer la bkn rezeki kan :)

      Delete
  7. klu tandas tu bersih , ok gak la buka kasut . selipar pun selalunya basah kan ... sabar je lah ... gajus byk tu ...

    ReplyDelete
  8. Hihihihi yg bab diet tu susah nk stop.kn

    ReplyDelete
  9. blouse tu cantik-cantiklah
    saya pun tak berapa gemar kalau p tandas kena buka kasut
    kalau bukan darurat, memang tak p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...