Friday, 27 November 2015

KACANG POOL HAJI

Assalammualaikum wbt......


Masih cerita kisah di JB....tak habis lag....baru nak mula....punya lah lama peram cerita kan....dah langkau 2 bulan dah....baru terhegeh-hegeh nak cerita.....hahahahha....korang redha je lah yer.....sekarang ni aku superbz....kat opis pun kerja mengadap PC jer.....naik juling dah mata aku tengok nombor-nombor tuh....huhuhuu.....bercerita pasal kisah di JB nih....aku nak kongsikan beberapa tempat makan yang menarik yang mungkin korang boleh cuba bila berkunjung di JB.....bila sebut jer JB...dalam kepala aku....Kacang Pool Haji.....teringat wan maimunah.....jeling SS.....hahhahaha......




Haritu.....balik dari kerja....ktorang menyinggah kat gerai Kacang Pool Haji......tak jauh dari balai Bomba....ktorang mintak driver bawak ktorang pergi sana....maka tercapai lah hasrat aku nak makan Kacang Pool Haji ni.....hehehehe.....selain dari jual Kacang Pool.....situ ada jugal roti bakar, tauhu bakar, rojak buah.....ktorang dah tentunya pilih Kacang Pool...pastu aku order tauhu bakar....meh aku kongsikan beberapa gambar yer.....hihihih






Rasa dia memang sedap....aku tak boleh nak habiskan roti tuh....rasa macam banyak jer.....hehehehe.....siapa yang pernah try makan kat sini?? cer angkat tangan.....hahahaah....diorang ada cawangan kat Putrajaya....kat foodcourt presint 9....situ pun aku pernah try lepas aku makan kat JB.....rasa dia tak sesedap kat JB....tp masih lagi sedap kalau nak bandingkan dengan yang dijual pasar malam putrajaya......eeeiiiii....teringin lak rasa nak makan lagi bila tengok gambar kat atas tuhh.....pelahap.....hahhahaha







Autopublish :  27.11.2015   11.00 am










43 comments:

  1. makanan wajib kalau gi Johor...murtabak singapore try tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh....murtabak pun tibai...tp xsure singapore ke x...

      Delete
    2. Murtabak kpg majidee... best

      Delete
    3. Suka martabak singapore! Besttttt!

      Delete
  2. tak boleh imagine apa rasa kacang pool ni ar ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa mcm kacang2 sikit kak nieda....sy pun xreti nk ulas mcm mn hehehe

      Delete
    2. Bg sy dia mcm roti cicah kari. Hihi...

      Sy suka roti dia je

      Delete
    3. Kacang pool ni kacang parang kan, sis D?

      Delete
  3. Saya gi yg kat putrajaya, pertamakali makan, kena makan 2 lain kali sbb 1 set tk kenyang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha....kira ok la tu kan 2set....sy 1 set xhabis..adehhh...rugi

      Delete
  4. sedapppnya D ! tak penah mkan lg. teringin pulak. cantik header :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha....nnti g ptjaya leh carik kcg pool ni

      Delete
  5. Sodapnya.. Leleh ayaq mata.. Sib baik ayaq mata tau.. Kikiki :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. awat leleh ayaq mata mummy?? sedih kaa ??? hahahah

      Delete
  6. Kacang Pool ni peberet mummy tau.. Tapi yg ni tak pernah test lagi.. Nanti nak suh SS pos la.. Kikiki :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...nti bgtau kt SS suh poskan utk sy jugak tauuuu

      Delete
  7. Assalamualaikum Deanna...

    Akaka makan kacang pool ni masa kenduri kahwin sepupu di Klang...bapanya ada waris2 di Singapura..... bentuk kacang pool pun tak tau masa tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm.....sy pun kenal kcg pool ni masa dh keje kak...sebelum ni kenal wan maimunah jer.....adehhh,....hahahhaa

      Delete
  8. Salam sis..

    Xpernah mkn lagi kacang pool ni..
    Rasanya mcmn ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermmmm...rasa sedap....heheheh....xreti nk ulas rasa mcm mn....heheeheh

      Delete
  9. Lapo, klu xslp kacang pool start dikenali dari sini la kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mgkin jugak kot cikna...sy pun xpasti hehehhe

      Delete
  10. Replies
    1. aiyakkkkk....xsuka ehh kak yan...hehhehe

      Delete
  11. Tak tau camna kacang pool tu. Haha ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ni zumal....nnti leh try hehehhe

      Delete
  12. Komain seround dulu... Sebab rindu... He He he...

    ReplyDelete
  13. Roti tebal macam tu kalu dah 2 keping boleh mengenyangkan sampai 4 5 ptg tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1 set 1 keping roti jer bunda...1 keping lg tu kwn sy punya....tp mkn sekeping pun kenyang lama tuhhh....hehehhe

      Delete
  14. Roti tebal macam tu kalu dah 2 keping boleh mengenyangkan sampai 4 5 ptg tu....

    ReplyDelete
  15. wak penah try kacang pool larkin jb nih skali je., lama daaa

    ReplyDelete
  16. Nape plak teringat wan maimunah.....jeling SS???????????? Kah Kah Kah... Mengong tawww statement! Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
  17. SS pernah bertembung sekali je dgn Wan Maimunah... Kebetulan dia baru nikah beberapa hari..

    ReplyDelete
  18. Akak pun tak pernah cuba kacang pool ni. Tahu pun pasal kacang pool ni sebab Wan Maimunahlah. Hehehe...

    Eh, kat Presint 9 ada ya? Lain kali nak cuba kat sana dululah. Nak balik Johor macam takda masa ajelah!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...