Monday, 16 November 2015

DAGING KORBAN


Assalammualaikum wbt......


Raya korban dah lama berlalu....tapi cerita pasal daging korban ni tak habis lagi...heheheh....seperti yang aku pernah cerita dulu SINI tahun ni aku join buat korban kat surau rumah aku ni....en suami balik dari surau bawak beg plastik....aku tengok dalam beg plastik tuh...huihhhhhh....banyak betul daging korban yang dia bawak.....yang di bawak tu adalah bahagian aku punya....banyak betul....bukan setakat daging jer...tulang pun diorang bagi....









En suami terus potong daging-daging tu dan buang lemak yang ada....aku pun masak la daging tu sikit...masak apa??? of cos la masak kari....lagi mau tanya ka....kah kah kah.....lebihan daging ktorang simpan untuk dimasak pada masa akan datang.....hehehe....tulang tu en suami request untuk buat sup....aku pulak tengah ligat pikir macam mana nak masak sup tulang...coz aku hanya pandai masak masakan kegemaran aku jer.....sup tulang ni aku tak minat...hihihi....tapi sebab kasih sayang yang amat tinggi...aku gigih jugak cari resepi.....godek-godek kat internet.....korang rasa berjaya tak misi aku tuh???? hehehehhe.....jawapan di entry akan datang....





Autopublish :  16.11.2015   1230 pm











44 comments:

  1. ehehehe serious ke masak kari ? hahaha..
    ada extra lagi dak ? bila nak open house ni.. nanti ceq nak balik Bangi
    bleh ceq ketuk2 pintu rumah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana boleh tinggal kari! Ratu kari namanya kan,...fuhhhh sedapnya kari daging!

      Delete
    2. mestilah betul2 Siti, hantu kari katakan...

      Delete
    3. puan kari bak kata SS ... mula-mula ingat KD orang utara sebab digelar puan kari ;)

      Delete
    4. hahhaaha....harus laa kariiiiiii...sdap woooo...

      Delete
    5. Kari oh! kari .. Buat cicah ngan cekodok panas2 sodap ni...

      Delete
    6. ahahaha.. Mummy cakap cekodok kalo cicah kari pun sedap..
      adeh ceq orang penang ni x gila kari cem DM hahaha..

      Delete
  2. rasanya berjaya, saya yang koman turun dapur sekali-sekala pun boleh buat sup...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terernye sal....sy lom tentu berjaya heheheh

      Delete
    2. Kacang jer sup tu.. resepi sila request ngan Sal.. dia terror tu,mummy terror makan je..hahahhaa :P

      Delete
    3. hahahha...sal...sila bagi resepi....

      Delete
  3. air tangan isteri mestilah encik suami suka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha....even masak air pun sedap kan

      Delete
  4. Waa..tak habis lagi ke daging korban tu..hehe

    ReplyDelete
  5. Ofkoslah misi sup tulang tu berjaya! Berjaya kan? Kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuuh.....belum tau lagi berjaya ke x...

      Delete
  6. Sup tulang pon sodap... Dah lama tak makan...

    ReplyDelete
  7. Daging masak kari... pastu buat roti jala... perghhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. adehhh....sedapnya roti jala heheheh

      Delete
    2. Roti jala pulok.. adehhh sedop tu... !

      Delete
  8. Semoga berjaya masak sup.. kah kah kah...

    ReplyDelete
  9. Sup tulang je pun, mesti berjaya kan..kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe....nampak sgt sy xreti masak kan....

      Delete
    2. elehh..sup tulang je pun bak kata Suida..nampak sgt Suida ni pandai masak!

      Delete
  10. ni mesti hampir berjaya je kan..kan..kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha...blum berjaya dengan jayanya kak yan....

      Delete
  11. mesti dapat semua 7 bahagaian bila kita korban . ...kalau ada periuk noxxa lagi syok masak

    ReplyDelete
    Replies
    1. teringin gak nk bli periuk tu kak...tp sbb jrg nk masak...tu yg jd pikir balik tuhhh...hehehhe

      Delete
  12. mestilah berjaya KD ... sup tulang super senang ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tukang masak berbicara...sup tulang super senang katanya heheeh

      Delete
  13. samalah kita kak, saya pun tak minat sup tulang sangat :-)

    ReplyDelete
  14. Abang ekin aritu tulang daging korban request sup tulang gak rumah xada rempah sup tulang guna jah rempah sup serbuk tu nasib baik sedap gak

    ReplyDelete
  15. Disinilah punca Deana dapat nama Deana Kari.. suka masak kari rupanya ye... hehehe :D

    ReplyDelete
  16. dah tahu berjaya sbb dah baca entri cobaan buat sup tu

    ReplyDelete
  17. saya bila dapat daging korban - buat steak hari2

    ReplyDelete
  18. kita samalah deanna
    belum pandai lagi buat sup tulang
    apapun all the best ye

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...