Monday, 9 November 2015

SIAKAP 3 RASA VERSI WONG SOLO


Assalammualaikum wbt.....


Selalunya bila aku ikut member opis pergi makan kat Wong Solo...aku biasa makan ayam penyet jer...dengan sambal cili 2...hehehheh...pedas sampai berapi...baru la boleh ngap hingga ke butir nasi terakhir.....tapi haritu...aku macam nak try makan menu lain....semua member aku pilih ayam penyet.....aku masih lagi tengok menu....tetiba....tingggggggg.....lampu terbuka atas kepala....aku tengok dalam buku menu tu ada menu yang aku teringin nak makan.....menu apa??? alaaaa....nak tanya apa lagi kan...tengok tajuk entry la kan...hehehheh....Siakap 3 Rasa....maka aku pun order la....





Tetiba...aku terkejut bila menu yang aku order sampai kat depan aku....aku tanya balik diri sendiri...ini ke yang aku order?? aku tengok macam lain jer....siap ada macam gulung-gulung....mula-mula aku ingatkan keropok lekor....aku pun tanya balik member aku....aku order keropok lekor ker?? tergamam seketika....dengan pinggan yang besar dan portion yang besar...terkebil-kebil aku tengok....dengan perlahan-lahan aku kuis....haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....memang betul ikan....cuma isi ikan tu diorg dah fillet siap-siap dan goreng asing....tu yang jadi ketul-ketul....hakak jakon koooooooo....kah kah kah.....



Nampak tak dalam gambar tuhhh?? kalau korang tengok...korang pikir tak macam aku pikir...ke aku yang tak normal....hahhahahahha....tanpa membuang masa aku pun terus membedah ikan tersebut dengan rakus sekali......perghhhhh.....rasanya memang menusuk kalbu...sedap dihujung lidah hingga ke tekak....hahahhaha...over tak??? tapi seriously memang sedap....rasa menyesal pulak order nasi putih....dan akhirnya aku tak habis ikan ni....member aku pun angkat tangan...menyerah kalah...lebihan ikan tu aku bungkus untuk bawak balik....sampai rumah...en suami sambung ratah...dia pun kenyang...haaaaa...punya la banyak isi dia sampai 2 orang pun kenyang ratah ikan tanpa nasi......yang buat aku kagum tuh...harga menu ni macam murah jer....RM19.90....ikan dia besar....memang berbaloi....kalau pergi lagi nanti aku nak order ikan ni jer...tak nak nasi.....ratah macam tu jer....baru la powerrrrrrr......hehhehehe...




Autopublish : 09.11.2015  1130 am



















37 comments:

  1. cadangan yang bagus...ratah ikan jer x yah makan nasi tapi itulah klau dah hantu nasi kan, mesti nak gak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...ratah jer kak...kompem kenyang

      Delete
    2. Asalkan tak ada kucing kat situ... Kang orang ingat kucing pakai tudung.. Keh Keh Keh...

      Delete
    3. hahaha..tak boleh blah kucing pakai tudung

      Delete
  2. Salam singgah sini dik...wahh...nampak sedap lah ikan siakap 3 rasa...kalau diana pun mesti terkejut juga tengok tu...hihi

    ReplyDelete
  3. wow memang pelik nih biasa sekor2 tuhla dorang hidang. nih siap fillet menarik la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa...kan...biasa dpt yg sekor2 tu skali dtg yg mcm ni terkejut titew....hehhehe

      Delete
  4. mang sedap diratah terutama tang sirip dan ekor dia tu ckp pun tk guna huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha....kruk krak bunyi nye kak noor...mcm mkn kerepek...

      Delete
  5. Cara Deanna gambarkan buat kakak terliur tau:)
    Tapi kalau tengok gambar memang betul menggoda benarlah.
    Makan pun senang ni dah terasing tulangnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaha....ada ciri2 pengacara makan2 x sy ni kak???

      Delete
  6. wah sedapnye, mkn ikan sebesar tu kena share :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kena share ni sue...ikannyer besar sgt...hihih

      Delete
  7. wahh wak pon jadi jakun gak nih nnti leh dtg wong solo., dgn order air jus poligami cawan besar ., kehkeh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi wak....xdpt poligami dapat air poligami pun jadi la...at least merasa poligami kan wak...kah kah kah

      Delete
  8. Kalu SS pon... SS jakon nengok ikan dah fillet camtu..

    ReplyDelete
  9. Tak sangka pulak Ikan Siakap boleh fillet... Tak hancur eh... Selalu ikan dory je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. isi ikan ni kental ko...tu yg xhancur....sy pun xpernah fillet ikan ni hehehe

      Delete
  10. Dah sejuta kali telan air liur basi nih... Cisss! Laporpowatakungsi... Nyesal nengok entry nih.. Di sini menyesallll!!! Kah Kah Kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. keh keh keh....disana menyesal yaaa...disini menyesali perbuatan ini....

      Delete
  11. Baim Wong mesti bangga nengok menu nih... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baim wong tu sape ye mbak??? pengasas cekelat daim ka....hak hak hak

      Delete
  12. Yum yum sodapnya.. Mummy memang suka Ikan siakap 3 rasa ni.. Yummy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la selera kita ni mummy..sedapkan hehehe

      Delete
  13. Betullah.kalau x de ekot ngan kepala tu..mesti dah ingat keropok lekor jugak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaahha...kan...nsb baik de ekor dn kepala

      Delete
  14. tak pernah makan selain dari menu penyet-penyet kat wong solo.nanti nak try lah.ajak wak makan wong solo kat ampang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woww..sy xpernh try yg kt ampang punya...best jugak ehh sal

      Delete
  15. murahnya harga kat wong solo sana, kat KL wong solo punya la mahal ... pernah cuba sekali jer siakap wong solo tu, tapi my tekak rasa biasa jer, tak setanding dengan siakap 3 rasa di kedai thai ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg murah kan..mcm xcaya je harganya....lain harga eh kalau kt kl...bru tauuu...

      Delete
  16. ikan tiga rasa patern macam ni ..baru pertama kali nampak.

    ReplyDelete
  17. klu saya mmg ratah je . tgk pun dah dpt agak portionnya besar ...

    ReplyDelete
  18. Sedap tengok ikan tu syok kalau ratah ni..

    ReplyDelete
  19. wong solo tu nama tempat rupanya
    ingatkan sapelah wong solo...hehe

    memang nampak sedaplah deanna
    cuma saya tak rasa pelik, kalau kat sini gitu juga rupa dia
    lagi senang makan kan =)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...