Tuesday, 10 November 2015

SWISS-GARDEN BEACH RESORT, LUMUT





Assalammualaikum wbt.....


Ingat tak haritu aku pernah cakap aku berada diluar kawasan?? tak ingat eh...tak per....korang boleh baca SINI.....masa tu orang lain sibuk cuti Hari Malaysia...aku dan kengkawan dah kena gerak ke Lumut, Perak untuk ikut berbengkel....asyik rosak jer kan...tu yang banyak kali masuk bengkel...keh keh keh....kali ni ktorang berbengkel nun dihujung teluk....di Hotel Swiss-Garden Beach Resort, Lumut.....ini kali pertama aku jejak kaki di sini...selalu kalau kena outstation di Lumut...ktorang duduk hotel kat pekan Lumut jer.....meh aku kongsikan macam mana rupa hotel ni.......










Pemandangan di luar kabus..coz jerebu...huhuuh

Kalau korang perasaan ada gambar orang pakai baju biru...kawan aku kat blok sebelah...hihiih

 

 Bilik dia cantik...luas....tapi ada jugak insiden seram yang kengkawan ktorang alami di bilik lain....insiden apa??? alaaaa...snediri mau ingat la kan....heheheh....nasib baik bilik ktorang tenang jer...hihihi....



Dewan untuk ktorang berbengkel pun besar dan selesa....ktorang kena duduk di meja bulat....barulah dinamakan perbincangan meja bulat....hihihihi.....cuma aku nak pesan kat korang..kalau hotel sediakan gelas macam dalam gambar kat atas tu....aku nasihatkan agar korang tak payah guna gelas tuh....heheheh....aku tak guna pun gelas tu...coz dulu la...aku pernah tengok pekerja yang bersihkan meja lepas kita habis satu-satu sesi...dia telangkup kan je gelas tu balik lepas dia lap ala kadar....tapi bukan hotel ni la...kat hotel lain....so aku amik pendekatan untuk tidak guna di mana-mana hotel.....hehehhehe.....





Tempat makan dia selesa....dan banyak menu yang disediakan...aku paling suka croissant dia...perghhh...sedap betul....ranggup....cheese cake dia pun sedap....hampir semua menu yang disediakan memang sedap...aku bagi 7 bintangggggggg....heheheheh....




Secara keseluruhan....tempat ni sangat mendamaikan...cuma nak pergi ke hotel ni memang bercinta sikit...coz agak jauh dari jalan besar.....dan kekurangan signboard....harap-harap pihak hotel amik tindakan untuk banyakkan signboard ke hotel ini...bagi besar sikit tau...senang nak nampak....hehehhehe....sekian laporan saya.....










Autopublish : 10.11.2015   1130 am




















24 comments:

  1. Replies
    1. Best tp jerebu mengatasi pandangan heheeh

      Delete
  2. betul tu DM..tak payah guna gelaas tu kalau takat nak minum air mineral.tapi kalau nak minum air diorang serve kenalah guna gelas, takkan nak bawak gelas dari rumah plak..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh..kita bwk bekas air sndiri...hahahah

      Delete
  3. kolam renang dia pun nampak cantik...tak gi berenang ke?

    ReplyDelete
  4. best la berbengkel di hotel..sambil bajet bercuti sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp xbest sgt kak coz kena buat keje huhuhu

      Delete
  5. bestnyala tempat "dibaiki" (berbengkel katakan)..
    kalau air mineral teguk aja dari botol, :)

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. SS tak suka katil twin... Sebab... Tak leh pelok2.. keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...peluk la sgt..padahal peluk bantal je

      Delete
  8. Benda yang paling SS suka bila dok hotel adalah dapat kumpul pen atau pencil.. ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun suka kumpul tp bkn pen..hehehehe

      Delete
  9. Mandi tak kat swimming pool tu? Habis tak air kalu mandi? Keh Keh Keh
    * Soklan carik pasal...

    ReplyDelete
  10. ahahaha asyik rosak je tu yg masuk bengkel hahaha..
    Swiss Garden Lumut ni famous.. kalo kat Lumut kira top lah =)

    ReplyDelete
  11. Kena service sokmo hihihi..

    Wah cantiknya permandangan di sana

    ReplyDelete
  12. ee seramnya tetiba...
    biasalah tempat jarang berpenghuni kan
    tapi tempat dia cantik...nice view

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...