Wednesday, 10 June 2015

BILA DISERANG KEBULURAN

Assalammualaikum wbt....


Seperti yang aku cerita sebelum ini....kisah sepetang di PCB.....selesai menikmati keindahan alam di situ ktorang pun bergerak ke hotel....sampai kat hotel...masing-masing berehat dalam bilik....kepenatan melampau setelah bekerja keras seharian....hehehhehe....aku pulak...tertidur...tetiba terbangun...tengok jam dah hampir kul 8 malam....aku bingkas bangun...perghhhhh....BINGKAS...hahhahahah.....sastera sangat ko kan....selesai solat maghrib...aku cadang nak keluar...coz lapar sangat....makanan yang aku makan kat PCB telah selesai dicerna agaknya..tu yang lapar balik....hahhahaha....aku tanya kengkawan lain.....semua macam tak bermaya untuk keluar....maka aku buat keputusan untuk keluar sengsorang jer...sian pulak nak ajak diorang...di kala diorang kepenatan tak hilang lagi....hehehehehhe.....






Sebelum aku teruskan cerita...kisah ini berlaku semasa kami masih duduk di holiday villa...hihihihi....setelah bersiap-siap....aku bawak duit RM20 jer...malas nak bawak beg duit...pastu bawak IC dan HP....heheheheh...langkah ku teruskan ke seberang jalan....misi utama...beli burger....aku pergi gerai burger yang betul-betul kat depan hotel holiday villa....aku order burger daging....hihihihi



Selesai dapat burger aku siap...aku meneruskan lagi langkah ku ke Tujuh Sebelas....hihihihhii.....nak beli makanan untuk sesi kunyah-kunyahan...in case burger tak cukup menampung kebuluran aku....hahhahahahahah





Nak tau aku beli apa kat Tujuh Sebelas tu??? tidak lain dan tidak bukan....snek kegemaran aku kalau pergi outstation....hihihihih.....rembat 2 bungkus sekali tuhhhh.....hahhahaha...tapi mahal giler harganya...RM2.10...aku pejam mata jer laaaa....huhuuhuh




Sampai jer kat bilik....aku terus sebat burger....dah tahap kebulur.....hehehehhe....tapi sebelum sebat tu....sempat la nak snap gambar...untuk perkongsian ngan korang...heheheheh.....





Sekejap jer korang tengok burger tuhh......tak sampai 5 minit terus hilang dari pandangan...lesap...licin...hahahahhaha....dan alhamdulillah...kenyanggggggg.....lepas makan burrger...aku layan tv...sambil makan snek kegemaran.....hahhahahaha...pelahap....okla...cukup laa citer pelahap aku tu kan...tunggu next entry....hihihihhi....



bersambung.......











45 comments:

  1. hahahha..bila kebulur rasa macam semua benda nak makan....

    ReplyDelete
  2. hahaha first time dengar orang cakap tujuh sebelas adussss
    sian adik akak ni lapo ke ni??
    akak dah email add akak amboiii buat suspen je lah deanna ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah....martabatkan bahsa kita kekdahnye kak noor....skg dh kenyang dh kak...klau lapar sy bgtau...kak noor...

      mekasih kak noor coz bg mklumat hihihi

      Delete
  3. kalau dah lapar kan, sorang pun tak kisah ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sal...kebuluran mengatasi segalanya hahaah

      Delete
    2. Huhuhu saya amat memahami saat2 kebuluran tu ;)

      Delete
  4. sambil sambil layan tv kena ade snack baru syoikk..hehe..

    ReplyDelete
  5. kalau tukar angin memang memanjang lapar kan...huhu..mujur kedai burger dekat kan diana :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak yan...kalau xjenuh sy menapak mencarik makan...hihih

      Delete
  6. makan burger malam2 sedapnye, lg2 yg baru dimasak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn time panas lagi kan...sedapnyeeee hihihi

      Delete
  7. mak aii RM2.1 sebungkus?ada GST kot..hihi

    singgah blogwalking...salam perkenalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenai...heheeh....haah...GST kot tu yg mahai tuhhh

      Delete
  8. akak pon klau lapaq mls nk msak turun bwh beli beger ja...klau msk jenuh perut keroncong la jwbnya pdhl pemalas...hahaha

    ReplyDelete
  9. hihi pelahap nampak sgt lapaq tak sangga dah kikii

    ReplyDelete
  10. Tengok tajuk je dah tahu.. Mesti ada tekak pirana kat situ.. he he he....

    ReplyDelete
    Replies
    1. menternak pirana kt tekak hahahha

      Delete
    2. Statemet 'tekak pirana' tu memang kelassssss! :)

      Delete
  11. "aku bingkas bangun"... Ayat novel wehhhh... he he he....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tggu kemunculan novel sy yee...hahhahaaa

      Delete
  12. Kadang2 makan burger Malaysia lagi nikmat... Cuma size burgernya makin mengecik nak menampung kite yang makin membesar bagai Johan... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh....sama laa...saiz burger xmpu menampung saiz pemakan...hahahaha

      Delete
    2. hehehe beli la double with egg and cheese.. haaa tudia.
      ternak lemak sungguh.. skali skala bolehlah..

      Delete
  13. kawan2 lain x lapar ke...JM pun klau lapar sanggup je keluar sensorang

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorg tangki kecik...sy tangki besar...hahahhaha

      Delete
  14. puas memikir..kedai tujuh sebelas? ciss!!! ahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah....igt kedai lain ehhhhh

      Delete
    2. CT memula baca.. nak ke kedai tu kena 17 kali langkah..
      rajinnya mengira =P

      Delete
  15. Ada snek buat stok gatal gigi juga ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wajib ada tu farrah....ehehhe

      Delete
    2. wajib hahahak.. kalo drive pun wajib ada benda2 ni..

      Delete
  16. Zumal pun kalau pergi memana malam tu mesti beli stok macam2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....kan...senang nak makan...bila2 kita nak

      Delete
  17. Balik kelantan semua nak mkn hihihihi

    ReplyDelete
  18. tapi betullah...kalau lapo
    semua benda memang sedap aje =)

    ReplyDelete
  19. tgk tv layan junkfood mmg best ...

    ReplyDelete
  20. amboi DM.. memang lapar sungguh hehehe.. burger n jajan..
    kalo dok hotel wajib usung jajan skali =D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...