Tuesday, 9 June 2015

HABIB HOTEL,KOTA BHARU



Assalammualaikum wbt.....

Seperti mana yang aku cerita di entry sebelum ini SINI ....ktorang dah check out dari hotel Holiday Villa....lepas gigih menyoping...ktorang check in pulak di Habib Hotel....hotel ni betul-betul kat tengah bandar....landmark yang paling dekat....Tabung Haji...belakang hotel ada CIMB....senang nak withdraw duit...sebelah pulak..Habib Jewel...harus la kan...sama bapak sama mak...hehehehhe.....pasar Siti Khadijah....dekat jerr...walking distance...dalam 10 minit....Bazar Tok Guru pun dekat...walking distance....dalam 10 minit jugak....rate hotel ni lagi murah berbanding dengan Holiday Villa....ktorang punya RM165/malam...termasuk GST...meh aku kongsikan mengenai hotel ini.....





Ini "urusetia" ktorang....tukang book hotel......hahahahaahaha

Apa yang menarik mengenai hotel ini adalah "keklasikan" lif yang digunakan....hehehehehe...mula-mula nak book hotel ni dah survey ada lif tak...coz hotel ni 3 tingkat jer...beg ktorang pulak bapak besar dan berat....kalau tak ada lif...mau tido kat sofa bawah jer la aku....hahahahhaaha....nak tengok uniknya lif dia...korang leh tengok gambar kat bawah.....hihihihihi








Mula-mula...aku dapat 1 bilik yang kat corner....besar jugak bilik nya....tapi 1 jer masalahnya.....aircond dia menghadap TV....adehhhh...aku mana boleh panas-panas.....kebetulan pulak ktorang check in petang....cuaca memang panas....aku tak boleh baring atas katil coz tak kena aircond....maka terpaksa la aku tarik kerusi duduk bawah aircond...sengsara betul....bila dah lega sikit...baru la aku leh baring kat katil....tapi bilik tu masih lagi bersuhu biasa....meh aku kongsikan gambar biliknya...







Disebabkan aku tak tahan menanggung perasaan panas...aku mintak tukar bilik.....tukar bilik lagi?? heheheheh....holiday villa haritu pun aku tukar bilik macam aku citer SINI ......tak tuka bilik tak sah eh....heheheheh...aku cuba jer tukar..kalau tak leh....aku redha jer laaa....tapikan....bila aku tanya....diorang kata boleh tapi bilik kecik sikit dan katil single 2...rate sama....aku mintak untuk tengok dulu bilik tuh...diorang bagi aku kunci...bilik tu sebelah jer dengan bilik aku....aku pergi bilik tuh dan tengok....wahhhhhhhhhhhh.....terus nak tukar bilik...bilik tu memenuhi kriteria yang aku nak....aircond menghala ke katil...yesssssss......hahahahhaah....dan-dan tu jugak aku terus kemas barang dan pindah bilik sebelah...meh aku kongsikan gambar bilik tu......







Masalah bilik aku dah selesai...maka malam tu aku tido dengan lena sekali....hehehhehe.....aku dah tak sabar nak tunggu esoknya coz nak tengok apa menu untuk bekpes...nampak tak pelahap??? hahahhaha....hotel provide bekpes...menu dia simple...tak banyak sangat pilihan..tapi masih boleh makan...janji sedap....hehehhehe....







Lokasi hotel ini sangat strategik....nak tau kenapa?? next entry aku citer....coz kawasan hotel ini akan jadi tumpuan pada hari jumaat....apa yang menarik??? tungguuuuuuuuuuuu....hahahahhaa.....Walaupun aku suka lokasi hotel ni...tapi ada benda yang aku kurang puas hati kat hotel ni....nak tau pa dia??? cuba tengok gambar kat bawah yer......



Nampak tak tuh??? nak iron baju kena iron kat luar.....adehhhhh...part ni aku paling malas...kalau datang bercuti mungkin ak menjadi isu besar...tapi kalau macam ktorang ni....datang untuk bekerja....dan dah tentunya baju-baju kena iron....kalau iron dalam bilik...kita bebas nak pakai apa....tapi kalau kat luar..jenuh nak kena pakai lengkap...coz kat luar tu tak ada aircond....so panas sangat aku rasa.....lagi satu....kita nak kena ulang alik bilik untuk hantar baju yang dah siap iron dengan nak amik kain untuk di iron.....adehhhhhh.....lenguh weiii...kalau dia sediakan tempat gantung baju kat luar tu mungkin senang sikit...tak payah nak ulang alik ke bilik......tu belum lagi kita kena berselisih dengan orang yang lalu lalang situ...adehhhh...dah laa aku saiz gergasi....huhuhuhuh....tapi itu la pandangan ikhlas aku mengenai hotel ini....hehheehhehe....








50 comments:

  1. kecik pn nampak luas jgk.. hehehe tuk pg brcuti boleh kot hotel nih...

    ReplyDelete
  2. kalau bilik panas memang takleh nak buat apa lah kan..mesti kena try mintak tukar..heehe..tapi leceh la kalau iron baju kat luar..macam menyusahkan pulak..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..kan..dh lama luqman xmuncul

      Delete
  3. mak aii...kalau saya pun mintak tukar bilik kot...hehehe..panaih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi yg kurang lemak mgkin xpanas sgt kot hehehe

      Delete
  4. "belakang hotel ada CIMB....senang nak withdraw duit"... Pastu senang nak menyoping! keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiyokkk...mcm tetau jer kannn hahaha

      Delete
    2. haha, baru nak komen gitu SS dah komen dulu

      Delete
  5. RM 165 pernite! mahal bagi SS.. kalu boleh SS nak free hidup bebas tanpa GST! he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sndiri byr mmg kena carik plg murah kot hahahah

      Delete
    2. tak nak kena GST kena pindah duduk bulan.hahaha

      Delete
  6. jauhhh naaaa aircondnye... baik aircond tu pasang kat toilet je terus! ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn..jupa plak yg byk lemak..mmg xckup sejuk hahahaah

      Delete
  7. bilik 2nd tu cun... betul jugak... kalu x dpt aircond baik dok umah je... ha ha ha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bilik 2nd mmg selesa sgt...heheheeh..kalau leh balik umah lg best...hahaha

      Delete
  8. kalu SS... angkut je laa papan iron tu masuk dalam bilik jap... bukan nak angkut terus balik umah pon... he he he....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan SS kan.. bukan ada org lain tunggu turn pun

      Delete
    2. aiyooo....xsampai ati nk wat mcm tu..rasa bersalah...mcm selfish pulak..takut org lain pun wat mcm tu jugak nnti...parahhhhh....heheheheh

      Delete
  9. hotel adik beradik habib jewl ker deanna

    ReplyDelete
  10. pergi bercuti tak kisah pasal nak iron baju...tapi klau outstation pasal kerja, iron is pentiing sangat2...

    ReplyDelete
  11. la, nape kat luar.at least sediakan bilik.bayangkan kalau patah balik bilik antar baju datang balik tengok orang lain dok guna iron..hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terus patah hati bila balik tgk org len guna...hahahahha

      Delete
  12. mahal jugak rate tu kak D.. Tapi dah kerja kan, lantak lerr kan bapa pun asal selesa.. Apa lah air cond kat TV.. TV je sejuk.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh...pape pon kena carik hotel yg rate dia dibawah kelayakan...bg org yg xsuka sejuk mgkin sesuai kot duduk bilik tuh hihihih

      Delete
  13. bawak masuk ja ion dlm bilik hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haipp...bygkan kalau semua org wat mcm tu??? hahahaha

      Delete
  14. Habib Hotel ni owner Habib Jewel eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelah dia kedao emas habib jewel hihihihi

      Delete
  15. TV je guna aircond orang tak perlu :-) kalau JM mmg suka lah biar TV je dapat econd sbb x tahan sejuk...kekadang off econd bila tido

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyooo...sy kalau off ekon leh jd merengg hahahaha

      Delete
    2. apa JM, kata orang Koya..haha

      Delete
  16. bilik yg kedua 2 tu besar...ye lah kan..jika tak puas hat ibiak ckp je nak tukar bilik...buat apa nk tido dalam bilik berpanas bayar mahal..yg penting selesa kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...nasib baik ada bilik kosong..leh tuka..kalau x...redha jer duk bilik panas

      Delete
  17. air cond hadap tv tu sesuai utk saya sbb saya mmg x thn air cond ...

    ReplyDelete
  18. akak orang kb pun tak tahu hotel ni sis... blk sekali sekala malas tul nak masuk town... jln jamm...

    ReplyDelete
  19. Kak D x p mkn nasi kak wook ke kat luar hotel habib tu sebelah hotel tu depe hotel habib ada kedai mkn gak sedap dua kedai yg ekin bgitaq tu... Kwsan situ bnyk kedai mkn belakang bangunan MARA ada restoran nasi sumatera n byk lg kedai mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebanyakan kedai makan tutup belah malam la ekin...ktorang siang xmkn kt situ...ktorg balik hotel bila petang..mlm bru nk carik makanan...huhuhuhuuh

      Delete
    2. nasi wook pun den tak tahu apa benda hahaha..

      Delete
    3. depan hotel habib sebelah malam buka tapi.sekarang tak tawvla... hihihi yup mlm semua kedai tutup...

      Delete
  20. MKPB ,pejbat tanah, pejabat ukur mahkamah , jbtn pndidikan dan MARA kwasan tu.gak

    ReplyDelete
  21. apa relevan letak seterika tengah jalan gitu
    nak jimat kos? musykil saya dibuatnya

    ReplyDelete
  22. amboooi Habib ada hotel.. Habibi sunggu hehehe..
    besaq gila bilik dia.. and yes.. CT pun kadang2 nak argue.. orang
    yang manage hotel ni diorang x fkir ke.. patutnya ekon tu ngadapnya tmpt tido.. pernah gak dapat yang ekon tu ngadap tah kemana2.. amek masa nak sjeuk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...