Friday, 2 January 2015

MENUAI D PASAR TANI

pasar tani


Assalammualaikum wbt....


Setiap hari isnin....akan ada pasar tani kat area opis aku ni....macam biasa...aku memang excited kalau ada pasar tani ni...nak tau nape?? of cos laa sebab makanan yang dijual kat situ....hahhahaahaha....kali ni aku akan pastikan aku menuai 2 benda....nak tau per dia???? jengg..jenggg...jengggg....hahhahaha



nangka madu

Nampak dalam gambar kat atas ni??? ini laaa yang aku sempat tuai...nangka madu....sedap weiii...aku penggemar buah nangka...kalau beli by packet...1 packet RM4...kalau beli 3 dapat RM10...aku beli berapa packet??? aku pe kelas beli pakai packet...orang tamak kannnnnn...harus laa beli sekilo...haaa...hambekk ko....hahhahahahaha...sekilo baru RM13...lagi berbaloi....sampai kat opis...aku dah makan separuh...tu pon aku teringat kat en.suami aku..kalau tidak...leh lajak sampai habis...hahahahhahahaah....


nasi goreng cendawan

Benda kedua aku nak tuai adalah...nasi goreng cendawan.....memang sedap weiii...beratur panjang kalau nak beli nasi goreng ni...korang nampak tak dalam gambar kat atas tuu??Certeka bape hengget??? RM5 hengget hokayyy.....banyak gilerrrrr kannnn..memang berbaloi beli...1 bungkus leh kongsi 2 orang makan...brother tu bubuh nasik 2 senduk besar untuk 1 bungkus....tak kedekut....macam tu laa berniaga....sambil berniaga...kita bersedekah...lagi bersedekah lagi banyak rezeki Allah bagi....tak gitu??? hihihihiih

Ok..tak sabar nak tunggu minggu depan...nak beli lagi...stok nangka aku dah abis...huhuuhuh....kununnye nak jadikan stok...tapi nafsu makan tak leh ditahan...ko sabar jer laa tunggu hari isnin depan tuhh...untuk sementara waktu...ko tatap laa dulu gambar nangka ni diana woiiiii....hahhahahaaha....















28 comments:

  1. Untung nya. Semoga bro tu makin bertambah rezeki die

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula...moga dia sentiasa bersedekah dalam berniaga :)

      Delete
  2. Done Follow sini . Nanti follow blik ehh

    ReplyDelete
  3. Amboi terus beli sekilo..Haha..tapi kalau dah suka makan tak payah nak Kira sangat kan..beli ja..wana pun suka makan nangka..sedap.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul wana...kalau dah suka...beli aje kan..hehehehhe

      Delete
  4. tu dia sekilo boleh habis...heheheh..mcm saya gak la.. mai benda makan sedap..byk mna pon leh hbis... org kata nangka tu angin..nnt dok kentut ja hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. angin eh...mcm xde beza jer...hahahahhaha

      Delete
  5. biji nangka jangan buang kak. tanam. nanti dapat tuai juga. tapi bukan minggu depan la. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyooo...nak tanam kat mana hafizin weii...tanah pon xde...huhuhuuh

      Delete
  6. uish.. sy pown penggemar nangka juga... hehe

    ReplyDelete
  7. Ini bukan tuai... Ini dah berbuah... Cempedak dah jadi nangka... Esok nangka jadi baja... Gurau je... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaaha...istilah yg plg manis menuai...konon2 nye laaa

      Delete
  8. Mak aih, banyak betul nasi tu, macam tak muat plisterinn je..

    buah nangka tu buat Wardah rasa terliurrr plakk.. hahaha.

    ReplyDelete
  9. sedapnya nangka tu ya Deanna..wanita kena belajar pergi pasar bawa bakul..hehehe...gurau ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bwk bakul cikgu mau lgi byk hasil tuaiannye nnti...hahahahaah

      Delete
  10. tudia bantai borong sampai sekilo! tak angin ke deanna mkn nangka ni? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha..kalau ada pon angin..ku tahan jua..hahahah

      Delete
  11. adeh nasik goreng cndawan tu seriyes jeles! lapaqq T__T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap nasi tu ana...try laa..hehehehe

      Delete
  12. nampak menyelerakan nasi goreng tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee...mmg selera sungguh nasi tu

      Delete
  13. mak sy pun penggemar nangka.. murah rezeki bro tu sbb xkedekut dlm berniaga. hehee

    ReplyDelete
  14. tahan mkn nangka ya . klu sis kekadang blh kembung perut ... nasi portion byk tu sis blh habis 1/3 jer rasanya ... terliur tgk bah .

    ReplyDelete
  15. mkn nangka x kembung ke peyut tu..kalau JM yg mkn..habislah lepas tu..angin satu badan huhhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...