Sunday, 25 January 2015

DEWAN PERDANA FELDA


Assalammualaikum wbt...


Pada hari aku kehilangan si Abu seperti yang aku citer di sini .....malam tu ada majlis perkahwinan kawan baik aku....si kamil....majlis tu berlangsung di Dewan Perdana Felda KL...sekurang-kurangnya dengan menghadiri majlis ini aku boleh melupakan seketika kesedihan aku....ktorang bergerak daripada umah dalam jam 6.30 petang....dalam perjalanan tu memang hujan...makin menghampiri kl makin lebat hujannya.....

Sampai jer kl....hujan dah berenti....majlis bermula jam 8.30 malam...ktorang sampai dalam 7.15 malam....ktorang bercadang solat maghrib di masjid UTM...berdepan jer dengan Dewan Perdana Felda....masjid UTM ni masjid baru...dulu masa ktorang belaja kat situ....masjid nye kat dalam sikit....banyak kenangan masjid tuh....pernah sekali dulu...bila ktorang solat zohor dan berehat seketika di masjid tuh...sementara tunggu kelas bermula.....aku kehilangan kasut....yerrr.....kasut...sedih wooo.....dah laa kelas dah nak mula..kasut lak tak ada....nasib baik ada kengkawan tolong dapatkan selipar untuk sementara waktu....janji datang kelas...dan ehhh...yerrr...aku dulu belaja kat UTMKL, Jalan Semarak....heheheheh...amik course ape?? adaaaa laaaaa.....hahhaahahah....len entry aku citer yer....

Berbalik citer majlis kahwin tuh..selesai jer solat ktorang bergerak ke Dewan Perdana Felda....masa tu  tak ramai lagi orang...senang nak parking...ktorang parking kat luar jer...senang nak kuar...hihihih...ini kali ke 3 aku menghadiri majlis kawin yang grand cenggini....1st time masa majlis kawen kawan aku di hotel singgahsana...kedua di sime darby convention centre...majlis kawen anak member opis...dan kali ni di Dewan Perdana Felda....dah macam majlis kawin retis kooooooo....hahhahaha....marah kamil ngan aku kang...jangan risau kamil..aku puji nih...bukan perli tauuuu....heheheheh...sampai-sampai jer...tengok meja-meja ada banyak lagi kosong...so ktorang pon duduk kat 1 meja....sementara tunggu majlis bermula aku sempat laa amik gambar....







Sedang aku menikmati pemandangan tetamu datang...tetiba datang seseorang yang sangat aku kenali....hampir 17 tahun tidak berjumpa...siapa kah dia??? jengg...jenggg....tungguuuu naaa....next entry.....hhahahahaha...

Setelah menunggu...akhirnya...pasangan pengantin pon tiba.....aku leh nampak dari jauh....malu laa nak pegi depan amik gambar...aku mintak en suami jer yang amik kan gambar....heheheh...dari jauh nampak muka kawan aku.....heheheheh






Makanan malam tu memang superb....sedap...aku kenyang...biasa kalau majlis cenggini aku makan tak bape kenyang...tapi kali ni memang betul-betul kenyang....hehehehe...memang tak sesia laa buat majlis grand cenggini makanan pon sedap-sedap...D'Saji Felda memang sedap...hihihi...

Apa yang menarik perhatian aku sepanjang majlis ini berlangsung...ialah pengacara majlis....nape aku tertarik?? dia bukan sahaja pengacara majlis...dengan suara jantan....malah dia jugak lah penyanyi...masyaAllah...sedap woo suara dia...heheheheh...



Si baju merah tu laa pengacara majlis...dalam gambar tu masa dia tengah nyanyi....tapi aku tak ingat lagu per...hehehe....setelah selesai majlis....aku sempat jupe kawan aku tuh...dia classmate aku masa sekolah menengah form 4 & 5...selalu jadi mangsa buli aku...kah kah kah...jangan marah eh kamil....tak baikk...hahahhaa....kepada kamil dan isteri...semoga bahagia hingga akhir hayat....aminnnnn....






39 comments:

  1. fuh..memang nampak grand la majlis kawen ni..semoga pasangan pengantin bahagia hingga ke janah..

    psst..kalau bab makan memang best la kan..rugi x makan banyak kalau sedap..hehe

    ReplyDelete
  2. makan yang disajikan oleh felda d'saji memang sedap...

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak datang Dewan Perdana Felda tu... Dulu selalu jugak buka puasa kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huihhh...sy xpenah bukak puasa kt situ best eh SS?

      Delete
    2. Best sebab atas meja ada tudung saji... He He He...

      Delete
    3. hahahah...melopong laa tgk tudung saji jerrrrr

      Delete
  4. Tahniah kepada Kamil dan Isteri akhirnya dah ada teman hidup teman berbual dan teman dot dot dot ahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dot dot dot tu teman sepermainan ke JM? He He He..

      Delete
    2. ala deanna buat tak faham pulak ahahha...tergolek gelak

      Delete
    3. hahahaha....kot2 da dot-dot lain....polkadot kaaa....

      Delete
  5. hamooi deanna selera nampak eheh...pueh JM skodeng nak tahu gak OOTD Deanna mlm tu kongsi lah sikit x best arrghh asyik tgk gambar ore lain jo hheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. OOTD tu per JM?? hahaaaha...malu nk tunjuk muka

      Delete
    2. OOTD tak tahu ahahaah..ok..ok..Outfit Of The Day

      Delete
    3. hahahha...mana nak tauuu....lgpon ilmu tak tinggi mana kann...sekolah rendah banjir..sekolah tinggi gayat...hhahahaahahah

      Delete
  6. wahh nampak grand majlis ni. barakallah untuk pengantin. moga kekal ke syorga. jom join segmen saya pulak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg grand kann...sy dh join segmen tuhh...mekasih jemput hehehehe

      Delete
  7. Dewan perdana Felda ni mmg agak costly sewanya hanya org berduit tebal je mampu buat majlis kenduri kat sini. JM pernah dapat jemputan majlis di sana, kawan kahwin mmg grand habislah

    Jika turn JM tiba..jika adalah kan..x mampu nk buat kat sini sekadar doa selamat je lah kot :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah....next turn JM plak...jngn lupa jmput sy tauuu..heheheh

      Delete
    2. sy sntiasa doa yang terbaik utk JM..hihihhi

      Delete
    3. don't worry JM... kalau buat grand2 pn tapi tak berkat tak de makna nya.. buat yg semampu mungkin janji happy =)
      kita sama2 doakan yg terbaik untuk memasing ok =)

      zinziemeewah

      Delete
  8. X pnh lg g knduri grand2...teringin gak..hihihu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..insyaAllah akan da peluang nnti

      Delete
  9. pernah pegi hadiri konvo kat situ...

    ReplyDelete
  10. mmg grand ah ... byk rm terbang tu ... heh heh

    ReplyDelete
  11. agak grand juga la.. hehhee.. memang best kalau ada event buat kat hotel2 mcm ni. dpt cuci mata

    ReplyDelete
  12. Oh...dulu akak belajat kat UTML ke? Saya dulu sekolah kat Sekolah Menengah Padang Tembak tu je sebab saya duduk kat Kampung Baru. Selalu juga solat jumaat kat masjid UTM tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah...blaja kt situ...best woo...hehehehe

      Delete
  13. memg nmpak grand.. selalu kalo majlis grand mcm ni segan nk mkn banyk..hehe.. nnt org mula lah menjeling...huahuahua

    zinziemeewah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...