Monday, 26 January 2015

SETELAH 17 TAHUN


Assalammualaikum wbt...

Seperti yang aku citer di entry aku sebelum ini di sini .... semasa aku menghadiri majlis kawin kawan aku kat Dewan Perdana Felda haritu....tanpa aku sangka...aku jumpa dengan seseorang yang dah lama giler tak jupa....siapa kah dia??? adakah kekasih lama?? eh bukannnn.....kekasih gelap??? haisss...lagi laa bukan...hahahahahah....korang tau aku jumpa sapa??? jenggg...jengggg....jengggg....





Haaa....ini laa orangnyeee...siapakah dia??? dia adalah cikgu aku....heheheh...cikgu Zulkifli....dia guru tingkatan ktorang termasuk si kamil....dari form 4 hingga form 5 dia laa guru tingkatan ktorang...dia ajar 2 subjek....matematik moden dan fizik....memang best giler dia ajar....dan dia tak pernah marah pon ngan ktorang walaupun ktorang nakal....heheheheh...

Mula-mula jumpa dia tak kenal muka aku....bila aku panggil dia..dia tengok muka aku...pastu suh sebut nama...aku sebut laa nama aku...terus dia ingat...sekali dengan nama bapak aku dia sebut...hahhahaha...dia kata...semua student dia yang kat sarawak semua dia ingat nama....cuma muka mungkin tak ingat coz masing-masing dah besar panjang...cikgu zul kata...muka aku tak banyak berubah...dia cuma tak cam coz mungkin sebab penampilan berbeza.....cewahhhhh....hahhaahhaha....banyak jugak yang ktorang borak malam tuh....sebelah cikgu zul tuh...junior aku dulu kat sekolah yang sama...dan dia pon kenal ngan cikgu zul coz cikgu zul pon ajar diorang jugak...member baju merah tu namanya asyriq...orang johor...tapi sekolah kat sarawak...ikut ayah dia bekerja kat sana...banyak benda jugak ktorang borak..citer geng-geng sama kelas....dan semuanya cikgu zul ingat nama...dulu masa si kamil cakap..cikgu zul ingat lagi aku...aku macam tak percaya...rupa-rupanya...memang betul dia kenal aku...hihihihi...

InsyaAllah....masa akan datang boleh jumpa lagi cikgu zul...skang dia duduk senawang....masih mengajar fizik....matapelajaran yang paling dia suka...heheheh....ini kali kedua aku jumpa cikgu aku dulu...kali pertama aku jumpa cikgu yang ajar aku masa sekolah rendah....ajar muzik...cikgu Yaakub...orang johor...hehhehe....terima kasih cikgu-cikgu aku semua.....atas jasa mendidik ktorang hingga jadi orang berguna....eh berguna ker??? berguna laa jugak kan....dari tak guna langsung...hahhahahaha....sayang cikgu semuaa.....

40 comments:

  1. Seronok jumpa cikgu. Diaorg pasti bangga sbb berjaya mendidik anak bangsa jd org yg berguna.

    ReplyDelete
  2. sronok!! lg sronok klu cikgu ingt nama kita... hihih...best2... mst bangga cikgu tu, tgk ank murid suma hebat2 n berjaya...

    ReplyDelete
  3. cikgu kalau ingat nama mesti nakal ni dulu..selalu yg nakal akan sentiasa diingati.. kah2.. kah2..

    ReplyDelete
  4. Kerja Deanna ni guru kan...patut pun jumpa bekas guru..seronok tu umpa cikgu masa sekolah kan...

    ReplyDelete
  5. beshnya jumpa cikgu..hehe..btw rasanya dewan ni dl tmpt abg sy kawin..hehe

    ReplyDelete
  6. Bestnya dapat bertemu dengan cikgu ngajar marek. Lamak da jak sik bertemu.

    ReplyDelete
  7. cikgu nya setelh 17 tahun berlalu tetap gagah dan terlihat masih muda dan ganteng ya.

    ReplyDelete
  8. masih ingat lagi ckgu ya.. mesti pelajar kesayangan ckgu ni..

    ReplyDelete
  9. seronok jmpa cikgu2 kita... hihihi

    ReplyDelete
  10. 17 tahun tu... masih ingat nama .... kuat betul ingatan cikgu cikgu nih... respek lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...mcm tak cayer dia leh igt...heheheh

      Delete
  11. beruntunglah . sis setakat ni blm ada jumpa cikgu sis lagi wpun kat kg ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa...alhmdulilah dapat rezeki jupe dia hihihi

      Delete
  12. oh..jumpa cikgu rupanya..haha..suspen..;p

    ReplyDelete
  13. tajuk mmg suspens.. ehehe.. dpt juga jumpa cikgu ye. nina dh lama xjumpa cikgu skolah. ada yg dh bertukar ke skolah lain

    ReplyDelete
  14. Dulu lain sekarang lain... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. smpai skg tak kawen lagi...ehhh...mcm lagu lak...hahahaahah

      Delete
  15. Best kan bila jumpa dengan cikgu yang pernah ajar kita balik. Lebih lebih lagi kalau cikgu tu jenis cikgu yang baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...dia mmg cikgu yg baik dan best..hehehehe

      Delete
  16. wahh...reunioin di tempat kenduri ...what a small world..cikgu tu still muda lah...bila mau pencen..oppss soalan x syg mulut kan heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tya sy...sy pon nk pencen awal...hahahahahah

      Delete
  17. cikgu tak perasan pada mulanya sbb dulu x pandai bergaya skrg ofcoz lah vogue sbb dh ada kerjaya..x gitew :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaha...vogue laa sgt JM....kita insan biasa jerrrr....hihihih

      Delete
  18. wah!!! bestnya dpt jmpa lg cikgu kesayangan kan.mst tak puas berborak

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  19. deanna ni bdk nakal kot masa skolah tu yg cikgu ingat tu hehe gurauu je

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...