Thursday, 1 January 2015

NASI LEMAK DAN KARIPAP YANG BERBALOI


nasi lemak


Assalammualaikum wbt.....

Kat area rumah aku nih....kat BBST....ada 1 gerai baru bukak...kiranya tak jauh dari kedai yang aku beli bihun sup utara yang sedap tu seperti yang aku citer di sini ......biasanya aku lalu jer gerai ni...tapi yang aku perasan ramai giler orang singgah kat gerai ni.....penah 1 hari aku tengok sampai tak menang tangan abang tu layan pelanggan yang datang....


Satu hari tu...aku lalu betul-betul singgah kat area gerai tuh...masa tu orang tak ramai...aku suh en suami turun usha...abang  tu jual karipap..sebijik 40 sen...so en suami beli 5 biji RM2...balik umah..aku bukak plastik..aku tengok...mak aihhh...besarnyaa karipap....sori gambar karipap tak ade...dah selamat aku telan...hahahhahaah...isi dalam karipap tu plak padat giler..memang puas ati....


Keesokkan harinya...aku mintak en suami beli lagi karipap tuh...so balik keje ktorang singgah gerai tuu...sebelum terlupa...gerai tu bukak start petang...pagi dia tak bukak...ok..bila en.suami singgah gerai tu...karipap dah abis...yang ada nasi lemak....so ktorang try beli nasi lemak ayam goreng...aku bajet..paling-paling pun harga mungkin RM4@5...en suami hulur plastik nasi lemak kat aku...aku tanya dia bape hengget....bila en suami bagitau harga...macam tak percaya lak aku...sampai aku tanya en suami dua kali takut aku salah dengar...korang tau bape?? Certeka??? hihihihihi

nasi lemak

Ini laa rupa nasi lemak ayam goreng tuu...harga nyerr...RM3.50...haaaa..murah tak?? pada aku kira murah laa kalau area tempat aku ni...biasa aku jumpa paling murah pon RM4.....rasa dia pon sedap....memang berbaloi giler beli nasi lemak kat situ...aku tolong promot gerai abang tu..coz dia tak kedekut bagi nasik dan sambal...harap-harap murah rezeki dia...aminnnnnn...hihihihi








25 comments:

  1. Memang murah harga nasi lemak tu..ayam seketul..berbaloi makan :)

    Selamat tahun baru 2015 Deanna. ;)

    ReplyDelete
  2. memang berbaloi kalau harga macam tu siap ada ayam goreng lagi. sedapnyaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ssh nk carik harga mcm tu dh skg ni kan...hihihhi

      Delete
  3. kalau dia niat berniaga sambil bersedekah... byk pahalanya..alhamdulillah... semoga bertambah rezeki abg tu... syok tgk org melayu mcm ni..xkedekut

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaaa...harap2 murah rezeki dia pehni kan...hihihi

      Delete
  4. betul tu,,orang yang bagi kita makan benda2 sedap ni plus dengan harga yg murah macam tu,,insyaAllah akan dipermurahkan rezekinya..
    btw,,iqha singgah sambil main klik2 nuff :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaa...moga dia dimurahkan rezeki hihihiihhi

      Delete
  5. Replies
    1. bdr baru salak tinggi sepang hihiihhi

      Delete
    2. eh baru nak tanya BBST tu bandar baru salak tinggi ke rupanya dah ditanya hehe

      Delete
    3. partner keje ana si Ida menyewa kat flat area taman kat BBST tu jugak tp dah pindah dah. pnh gak la ana p sana haritu dia bwk mkn nasi kerabu kat tmpt mkn yg ramai2 meniaga dpn flat tu hehe

      Delete
    4. Oo...yeke...kira dkt dh tu ngn umah sy..heheh

      Delete
  6. nasi lemak dan ayam goreng RM3.50 kira murah sgt tu Dina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan JM kan...ini paling murah yg sy pnh jumpa area umah dan opis sy....hihihii

      Delete
  7. mmg pandai org tu berniaga . rasa sedap , kuantiti memuaskan dan harag krg sikit dr pasaran ... semoga trus melimpah rezeki dia ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa strategi dia baguskan...heheheh

      Delete
  8. wahh, karipap pun besar.. nasi lemak pula dia jual murahh.. ada ayam lagi tu.. bagusnya peniaga tue.. huhum, semga murah rezeki dia ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula..harap2 harganya xberubah kan..hihhihi

      Delete
  9. tp tu la mmg murahla kalo hrga cmtu kat area bandar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu jupe harga yg lg tggi dr itu kan..hihihihi

      Delete
  10. kat office ros, kuih sebiji 50 sen.. emmm melampau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huihh...mahal tuh...biasa 40 sen sebiji je kan...

      Delete
  11. kt ofis jual karipap dgn nasi lemak mahal tp nasi dgn inti sikit.. kecewa sangat..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...