Friday, 9 January 2015

BILA MOOD MASAK KE LAUT


Assalammualaikum wbt...

Gini laa lebih kurang rupa aku kalau tak ada mood nak masak....huduh kannn perangai...hahhaahhaha....aku pon tak tau laa nape mood aku jadi pemalas cenggini...asik nak ternak lemak jer....adehhh....berlomak jer laaa...hehehehhehe

Tapi aku selalu melihat sesuatu situasi dengan sudut yang positip....cewahhhhh...hhahahaha...biasanya...kalau mood memasak aku ke laut dan ke darat....dalam kuali bertemu jua....hahhaahaha...amik ko dah melalut...bila dalam keadaan mood cenggini..aku akan menjadi sekreatif mungkin dalam memasak...coz banyak benda nak "shorcut" kan...hihihihi...macam contoh...nak masak untuk bekpes...ada nasik lebihan malam tadi yang tak habis...dalam kepala memang nak goreng nasik tu...tapi tengah nak pikir...aku nak letak per sebagai rencah...telur tak ada...ada udang..tapi masih keras lagi dalam fridge...paling-paling kena tunggu 1 jam kot baru lembut sikit...ayam?? tak ada stok...so aku pon selongkar dalam peti ais..aku jumpa serunding daging....tetiba...tingggggggggg!!!!!...idea datang....hahhahaha...nak tau aku wat per???


Taraaaaaa....maka terhasil laaa nasi goreng serunding daging....hahahahhaha...sedap gak serunding  wat nasi goreng ....next time aku nak wat lagi...leh jadi menu nih...hahahhahaa...resepi?? ala...lebih kurang macam resepi aku masak nasi goreng MMC seperti yang aku citer di sini...nanti korang try laa yerr...hihihih



43 comments:

  1. Inilah yang dinamakan 'family planning'... Bini sapo laah nih... He He He... Patutnya kalu dah ke laut tu... Tido aje atas jala... Mana tahu kot bangun2 ada seafood atas meja... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh bgn tido tetiba ada seafood atas meja. hehe

      Delete
    2. Siap ada kucing tolong teman... He He He...

      Delete
    3. pastu kucing gesel2 badan pulak kat kaki aiseh

      Delete
    4. tido atas jala katan ahaahah...mcm2 la ko ni SS...dah silap mata pulak toingg seafood atas meja..

      Delete
    5. Jala katan tu apa JM? Khatan je SS tahu... He He He...

      Delete
    6. heheheh...jgn di ikut mood ke laut cenggitu tauuu...

      Delete
  2. hehehehe... biasalah 2 kan... malas2 pn jadik jgk nasi goreng

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhmdulillah..ada jugak rezeki kan..hihiih

      Delete
  3. Wauw...walaupun ke laut tapi dapat gak resepi baru...good job,kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...alhamdulillah...ada rezeki

      Delete
  4. sedap tu walau mood ke laut.. =0

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe...takut ke laut jugak rasanye..

      Delete
  5. la kena rajin masak ya demi insan tersayang dah jadi tulang rusuk deanna..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya cikgu Etuza..JM belum boleh jadi tulang rusuk sesiapa kerana part memasak mmg malas huhhu

      Delete
    2. hehehhe...kdg2 mls gak nak masak...coz bosan mkan mkanan yg kita masak sndiri

      Delete
  6. hamboih kemain lagi posing gitu haha. perhh kelaut2 pon jd jugak tu ha hehe

    ReplyDelete
  7. malas2 mood ke laut pun jadi meal gak. saya kalau malas terus tak ada apa2 atas meja heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada tudung saji untuk tutup habuk... He He He...

      Delete
    2. tudung bawal mesti ada ikan bawal kikiki

      Delete
    3. mcm mna kalau ada tudung mawar... ada mawar ka dlm tu

      Delete
    4. hahahah...tu laa..jnji leh makan

      Delete
  8. Dasyatnya kelaut sis... smpai leh buat nasi goreng serunding daging. huhuhu.. sis, kalau berkesemptn singgh la blog budak monolog. http://livegraffitistreet.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh..jgn smpai ke laut menangkap ikan sudah..

      Delete
  9. mood ke laut pon, terhasil juga nasi goreng...ok lagi tu...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhmdulillah...ada jugak rezeki..hihihi

      Delete
  10. nasi goreng serunding!!! nak cuba buat nanti hehehhe

    ReplyDelete
  11. itu dh kira rajin gak tu masak..kalau JM mood memasak ke laut mmg x jadilah nasi goreng tu..bancuh air cicah biscuit je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu dah pemalas... Semuanya malas... Keh Keh Keh...

      Delete
    2. kalau saya tu nk cicah biskut..time stock makanan dh habis

      Delete
    3. tu ke laut yg agak rajin skit..tp kalu ke laut betul...takut menyelam...hahahah

      Delete
  12. kalau ada ikan bilis pun sedap gak...tumbuk cili dan bawang...pastu campak ikan bilis goreng...goreng bersama nasik....wowww...nasi gorang kampung sudah mariiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Garamnyeee nak bubuh bile????????

      Delete
    2. ikan bilis tu masin xpyh letak garam.. nnt drah tggi

      Delete
    3. selalu letak ikan bilis...kali ni konon2 nk try sesuatu yg baru laaa...ececehhh...hahahah

      Delete
  13. bagus ni...kalau saya..habis xda pa stock.. nasi gorenv kunyit ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. nsi grg kunyit pon sedap gak zarul..hehehhe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...