Saturday, 10 January 2015

MEE GORENG UDANG


Assalammualaikum wbt...

Kalau korang perasan kan..lately ni aku selalu update masakan yang berasaskan udang kan?? hehehhee...bukan apa...tu jer stok yang banyak dalam fridge aku nih...so semua benda yang aku masak...banyak pakai udang...jangan jadi otak udang udah laa yerr...hahahhahaha

Masa balik kampung haritu...aku ada bawak beberapa stok makanan selain udang...antaranya dialah ikan yu...sagun...dan kek lapis...sebenarnya aku nak bawak 1 lagi  benda...tapi aku tertinggal dalam freezer mak aku...dah sampai umah kat sepang baru laa mak aku bagitau..benda tu lupa...nak tau benda apa??? heheheh


Haaaa...nampak tak??? ini laa bendanyaaa...mee kuning...pe ke hal laa gigih nak ngangkut mee ni...macam laa kat sini tak ada kan...haaaaaa....ni nak habaq kat hampa semua...mee ni spesel tau...ni adalah produk orang kampung aku...dah tentu-tentu aku yakin halal dan bersih...coz yang buatnya kira jiran aku la....selang sepuluh umah dari umah aku kat kampung...hehehehhe...dan yang penting...mee ni kenyal dan tak ada rasa kapur...yang paling best..harga pon murah ...1 bungkus cenggini...1 kg...harga??? RM2.80...haaaaa...kira murah laa kan..hehheheehh...

Memandangkan aku terlupa nak bawak mee ni balik...aku suh anak sedara aku yang balik kampung bawak mee tu kat sini...so dapat laa aku goreng mee tuh....aku gunakan udang sebagai perencah nyer...so jadi laa mee goreng udang....


Jangan tegur naper tak ada sayur yer....hahahhaha...aku bukan penggemar sayur...kalau aku bubuh pon...mesti en suami aku tolak tepi gak..ktorang sehati sejiwa tak minat makan sayur dalam makan cenggini...ada sayur tertentu jer aku suka..kalau letak park choy aku makan...heheheheh...tapi stok park choy tak ada plak masa tu...so togel jer laa...yg penting sedap...eh...terpuji diri sendiri plak..hahhahaha...





42 comments:

  1. takde sayur pun nampak sedap tuuuu.. janji udang kena lebih heheheh

    ReplyDelete
  2. sayur tak dak pun ok, udang penyerinya.. feveret ni udang.. huhu

    ReplyDelete
  3. Laaa meee kaaa... Ingatkan muruku... Depavali lambat lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yennadeyy deepavali valtakel hahaha

      Delete
    2. SS..nampak seperti maruku? .mmg berat nanang dh mung hi ahaha

      Delete
    3. Dah laa nanang.... Berat pulak...

      Delete
    4. ahahaah...tahu dok nanang tu ape

      Delete
    5. Tak nakkkk tak nakkkkk tak nakkkk tahu.... He He He....

      Delete
    6. hahahah...jauh naa imaginasinyeee...

      Delete
    7. hahaha minahkumari kalai la kan es es? ahaksss opss

      Delete
  4. sedap mee goreng ni...ada juga goreng mee ni..sedap makan sarapan dan petang hari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu cikgu...time bekpes n minum ptg mmg best mkn mee grg..hehehe

      Delete
  5. Sedapnya... mee goreng ni simple lagi sedap kan... haaa klu part sayur..suami saya pula sukaaa sangat sayuran..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...kalau bubuh sayur de org mkn mmg ok

      Delete
  6. Haaaaa nanti dapat anak tak suke sayur jugak. Bahaya niiiiii hakhakhak

    ReplyDelete
  7. x suka sayur jugak! selagi buleh ana kuis ke tepi segala sayur hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis bangkerap laa tokei sayor camni... He He He..

      Delete
    2. kalau sis JM kan ana..x de sayur rasa x lengkap meal tu tau

      Delete
    3. Letak rumput pon JM ingat sayor... He He He....

      Delete
    4. rumput? MOOoooooooooooohhhhhh hihihi

      Delete
    5. betul sis..xda sayur xlegkap rasa..

      Delete
    6. kalo ana ni xde sayur tu la yg perfect! ahahaha

      Delete
  8. tgk pun dha tahu sedap sebab nampak basah dan lembab je mee tu...itu sbb JM x suka mkn mee goreng kat luar coz ada ras akapur kuat sgt..maybe dorang x basuh dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apabila Masterchef menilik masakan... Tengok pon boleh tahu basah ke kering.... He He He...

      Delete
    2. dh nama pun MASTER eheheeh...masterG

      Delete
    3. hahahhaha....sy suka mee grg yg basah dan lembap...

      Delete
    4. lepas mkn konfem otak x lembap kikiki

      Delete
  9. nampak menyelerakan mi tu. haha. akak dengan suami akak sehati sejiwa ye tak suka sayur. saya pun sama. bukan semua sayur saya suka. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhee...hya sayur tertentu jer suka...

      Delete
  10. boleh ka bawak naik flight tu.. udang tu.. kn brg basah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh...kena tau cara yg betul...selalu sy agkut bahan basah...so far ok..

      Delete
  11. erk..first tengok macam maruku..rupanya mee..

    ReplyDelete
  12. Comel je tang sehati sejiwa tak makan sayur tu.
    Tergoda nampak mee udang, sis!

    ReplyDelete
  13. ingatkan mee keras ... sis lak klu mkn mee x de taugeh mmg x sah le ...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...