Wednesday, 28 January 2015

COOLBLOG DAN KINGS


Assalammualaikum wbt....

Hari jumaat minggu lepas...balik dari keje...aku ajak en suami pergi ke bandar baru nilai...nak wat per??? Menyoping laaa....pe lagi...hahahahah...shopping laa  sangat kan....asal-asalnya aku nak pergi kedai cosway...coz nak beli barang...aku tengok ada barang yang menarik dengan harga yang menarik jugak...hehehehe...

Next entry aku citer pasal barang yang aku beli dari cosway yer...harap bersabar....ececehhh....macam laa ada orang heran ngan barang yang ko beli tu kannn....hahahahah...tak per...aku memang suka perasan cenggini...asalkan tak berbayar...hahhahaha...selain dari beli barang kat cosway...ktorang beli barang kat giant...dah lama ktorang tak beli barang cenggitu....dan yang paling penting...dapat pinggan free...bila beli colgate....oh yerr...aku memang suka barang-barang free bila beli barang....terutama pinggan...padahal pinggan yang aku beli pon dah agak banyak...tapi still suka kumpul pinggan free....hobi kot...hahahahha

Setelah penat menyoping...ktorang pon singgah ke kedai KINGS untuk beli pe yang patut....aku paling suka beli tart telur dia...sedapppp....selain tu aku suka cheese tart dia...gebu weiii...en suami lak suka makan 1 jenis kuih tuh....tapi aku tak ingat namanya....macam bentuk pau..tapi di bakar...dalam dia inti kacang merah...rasa masin...bukan manis tauu....sedappppp....


Haaaa....ni laa yang sempat ktorang rembat...hihihi..yang macam karipap tu intinya tuna...sedap gak..cuma masin sikit...tapi aku telan jer...hhehehehehe...

Sebelum balik....menjadi kemestian untuk ktorang singgah ke cool blog...aku suka smoothies kat sini sebab sedap....lagipon kat giant nilai ni...diorang yang sediakan siap-siap plastik untuk kita letak...amik laa banyak mana pon plastik tu...asalkan jangan membazir...hihihi...bila tengok plastik tu teringat plak kat cool blog the mines...mintak plastik pon tak ada....kena bersyarat baru dapat plastik...kedekutnye laa haiii....huhuhhu


Aku suka teh dia...sedap weiii...tapi bila en suami nak teh...aku kena order air lain..at least leh  merasa air yang berbeza....aku order bandung...aku paling suka pearl dia....sedappppp....kunyah-kunyah telan....kenyal-kenyal gitu...nanti nak pergi lagi...leh beli lagi....nyummm...nyummmm....sampai habis....hehehehhe




30 comments:

  1. Cool blog mmg jarang sgt pergi beli sbb jauh dari tmpt tinggal. Biasanya beli dkt chatime.

    Pearl tu kenyal. Kunyah2 telan..sedap sekali sekala layan air sejuk mahal.hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu suka jugak chatime tp bila dh ada cool blog dah tak carik dah chatime....hihihih

      Delete
  2. sya pn minat coolblog terliuq dh n tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe....rasa menelan air liur jer kannn

      Delete
  3. portugese egg tart tu mmg the best! terliur plak...cobaan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius mmg sedap...ranggup jer pastry nyerrrr...hihihi

      Delete
  4. Coolblog ada kat taman kat ngan rumah..tak terasa sangat nak pergi.. hihi.. tapi klu keluar mall jumpa coolblog rembat la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy kalau jupe gerenti rembat..hihihi

      Delete
    2. Memang adat... Kuman seberang lautan nampak... Gajah depan mata buat tak tahu... Ha ha ha...

      Delete
  5. wana penah try minum coolblog ni..sedap.. :)

    ReplyDelete
  6. saya dan suami pun suka.. sampai ketagih hehehehe

    ReplyDelete
  7. terliur tgk gambar n dgr cerita ... huhuhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy tgk gmbr ni pon leh terliur jugak...hahahah

      Delete
  8. SS pernah rasa sekali dua je cool blog tu... Pastu dah x rasa lg dah... Lupa dah rasa dia camne... He He He...

    ReplyDelete
  9. Hahahaah...lupa rasa xpe lgi SS..jgn lupa diri sudah..hiihi

    ReplyDelete
  10. Saya pun suka minum.cool blog dan.makan pearl yang kenyal kenyal tu. Terasa rasa pearl tu kat rahang saya masa baca entri ni. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sy yg menaip pon masih terasa kekenyalannye...

      Delete
  11. Suka minum apa saja asalkan halal..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul...mencari yang halal tu fardhu...hehehhe

      Delete
  12. kalau dahaga sgt baru JM minum coolblog nih ...ehh cool blog tu bukan blogger yg cool ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha....blogger yang cool minum coolblog

      Delete
  13. Saya suka sgt coolblog ni dulu. Nampak jer kiosk ni, mesti singgah beli. Tapi skrang dah tak minum lagi sebab breast feeding.. saya tak boleh minum ais, nanti susu drop

    ReplyDelete
  14. sama la taste kita kak.. suka beli cool blog n roti kat kings..saya kalu masuk kedai king bolh habis smp RM20++.. gila tak...haha.. mana tak nyer, tengok roti2 dia alahai sedapnya.. ada je bnda nak beli. tp menu wajib portuguese tart..memg favorite dr dulu.

    ReplyDelete
  15. kalau cool blog suka minta chocolate + blueberry + pearl...sedapppnya... memg coooooool jer rasa =)

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  16. wahh kemain lagi menyoping hehe. ana suka gak tart telur hehe. coolblog pulak kalo ana beli mmg x nak pearl tu. suka xde pearl hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...