Thursday, 29 January 2015

SELAMAT TINGGAL !!!


Assalammualaikum wbt....

Sobbss...Sobsss....aku sedih...dia telah pergi tinggalkan aku...huhuuhuh...setelah 6 tahun bersama...akhirnya kau tinggalkan aku tanpa amaran....sekurang-kurangnya....biarla kita berbicara walau seketika sebelum kau pergi meninggalkan aku....sanggup kau tinggalkan aku...huhuhuhuuhuh

Sebenarnya....adegan kat atas tu cuma khayalan aku jer...hahahahha..pe yang aku sedih sangat ni??? sape pulak yang tinggalkan aku kali ini??? sabar...biar aku citer satu-satu...eh bukan satu dua tiga?? hahhahaha....okay....aku sambung balik citer aku sebelum aku merapu lebih jauh....hihiihihi....Kali ini aku ditinggalkan...sape yang tinggalkan aku?? sape lagi kalau bukan Cik P aku....huhuhuhu...


Haaaa...ni laa Cik P aku...heheheh...cik pensonic....periuk nasi kesayangan aku...setelah berkhidmat selama 6 tahun...akhirnya dia tinggalkan aku....tanpa sebarang amaran awal....huhuhuhu.....aku suka guna cik P ni sebab dia kecik jer...memandangkan dalam umah aku ni tak ramai penghuni...maka cukup laa periuk yang kecik...coz aku tak suka periuk besar...nanti banyak kerak...eh ada kerak eh....ada laaa...walaupun sikit jerr..hehehehe....aku guna cik P ni masa zaman aku bujang lagi...aku ingat lagi masa tu aku beli yang kecik coz aku mula duduk rumah sewa sengsorang...sebelum tu aku duduk dengan sepupu...tapi bila dia dah kawen dan pindah umah aku kena guna periuk yang kecik...periuk yang besar aku simpan....hehehhehe....

Haritu aku tengah masak untuk lunch di hujung minggu...biasa aku akan masak nasik dulu...sebelum aku mula masak lauk-pauk...bila aku dah on cik P...aku tinggalkan jer laa dia...sampai laa aku habis masak...baru laa aku jenguk dia....sekali aku tengok lampu dia tak nyala dah...nasik aku tak masak lagi..tapi masih panas...aku ingatkan soket aku yang problem...so aku tuka ke soket lain...pon sama...masih tak bernyala...akhirnya aku kena tanak nasik kat atas api...kalau lagi lama aku tunggu lagi lembik laa nasik tu kang....huhuuhuh....alhamdulillah...masak jugak nasik tuh....dan masih boleh di makan...esok nye aku nak masak nasik guna periuk mana?? periuk besar yang lama masih kat opis...korang nak tau aku guna periuk apa?? setelah menggodek barang dalam kabinet dapur akhirnya aku jumpa periuk ini........jengggg...jengggg...jenggggg...hahhahahaha


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


hahahahaha....periuk tefal..amik koooo...aku pon lupa aku ada periuk ni...hahahha....sebenarnya periuk ni bukan aku yang beli....ni hadiah kawen aku dulu...bos aku kat opis lama dulu yang bagi...Encik Manap....bos paling best dan sempoi...hehehheeh...bila dah godek periuk dalam kabinet...encik suami aku jumpa ada 1 lagi periuk nasi...hadiah kawen jugak...tapi aku wat keputusan guna yang tefal nih..bila lagi kan nak guna....heheeheh...1st time aku guna...nasik masak dengan chantek sekali...tanpa ada kerak walau pon sedikit...memang puas hati....nyesal lak tak pakai awal-awal...hhahahaha....sekarang ni..aku guna periuk ni jer...senang dan cepat....tefal memang jenama yang tidak akan mengecewakan anda....ecececehhhh....promo nampak....hahahaha...tapi betul...iron aku pon tefal jugak...memang sangat puas ati bila pakai...kalau dah guna tefal memang tak carik dah brand lain....hehehehehe.....korang lak mcm mn??? 












37 comments:

  1. Apa2 pon SS tetap setia dengan National... He He He....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagi ehh brand national? bkn dh tuka jd KDK ehh...hehehheeh

      Delete
    2. SS kat umah masih dengan National... Tak pernah tukar...

      Delete
    3. National mmg tahan la.. kat rumah byk brand national yg zaman saya belum lahir lagi

      Delete
    4. Kalu nak lagi tahan... Pakai dapo kayu...

      Delete
    5. belnder mak ana pon brand National. tahan giler ahaaahaha

      Delete
  2. Bagus ye produk dari Tefal ni. Barang elektrik ni macam.manusia.juga. Sampai masa pasti akan rosak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...setiap yg bermula pasti akan berakhir

      Delete
  3. Produk tefal mmg berkualiti tinggi. Sue guna pensonic hadiah kahwin juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...kita guna mana yang ada jer kannn

      Delete
  4. Lamak jwak umo periok kitak. Periok kamek bok jak 3 tahun. Ya pun dah macam hidup segan mati tak mau. Hahah.

    Read my latest entry : Things That I Like About My New Boyfriend

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyalahhh...kira lamak dah juak nya berkhidmat..hihiihih

      Delete
  5. wah untung ada hadiah kahwin periuk nasi... jimat xyah bei dah....

    ReplyDelete
  6. Perrgghh. Hadiah kawen dah 6 tahun baru bukak.. hebat la..

    ReplyDelete
  7. drama sungguh..ahahaah ingatkan siapa lah tadi

    ReplyDelete
  8. 6 tahun? oklah tu dah lama berjasa..so jangka hayat sudah sampai dan nasib baik ada pengganti :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa..kira dh lama tu 6 tahun kan...hihiihh

      Delete
  9. memang drama... tapi setiap benda buruk berlaku mesti ada benda baik yg menanti... kalau dia tak rosak takder lah tau yg awak ada periuk tefal kan... so tak tahu lah yg periuk tefal tu lebih bagus lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tuuu...setiap kejadian ada hikmahnyer kannnn...hihihihi

      Delete
    2. setujuuuuuuuuuuu.. setiap kejadian ada hikmah nyer =)

      zinziemeewah

      Delete
  10. Sbb suka msk tu adiah periuk nasik byk tu...untg lah...byk koleksi..kikiki...sngguh dramatik kisah cik P itu..

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. Ingatkan lupa masak nasi... Hi hi hi...

      Delete
  12. bila tgk periuk tu , mcm sama je dgn kat dapur tu ... mmg tak berkerak . nice je nasi tu .

    ReplyDelete
  13. wah..memang beruntunglah masih ada stok di saat memerlukan.

    ReplyDelete
  14. suspen baca mula2..hihi..wow, sekali tukar x alang2..tefal gitu..best2..^_^

    ReplyDelete
  15. ceh..ingatkan apa la..haha...sedih bebenor ayat nya...lulzzzzz

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  16. brand tefal memg best kan..lg pula nmpak design dia pn menarik. kwn saya masa kaweb dulu, tny dia nk hadiah apa. dia request nk periuk belanga brand tefal. memg suka gila lah dia bla ktaorg satu geng beli bg 2 biji pan tefal tu kat dia..hehe. so nnt bla sy dh ada rumah sndri nk beli brand tefal juga la. tp kena sebln satu bnda jer lah...hehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  17. bagus gak rupanya brand tefal ni ye hehe. sipbaik rosak dah pensonic tu ye. kalo tak, smpai ke sudah la deanna x guna tefal ni hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...